آوین ویژه»

راهنمای کامل استفاده از تی زمین شوی حوله ای برای تمیز کردن کف‌ها مهدی قایدی، سامان قدوس و شهریار مغانلو با لباس‌های عربی در استوری اینستاگرام + عکس مجلس برای افزایش حقوق کارگران دولت را به گوشه رینگ برد ۱۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی با سرمایه گذاری خارجی در دست اجرا است روز قدس نماد همبستگی با فلسطین و وحدت جهانی علیه ظلم و اشغالگری است ۷ مصدوم در تصادف شدید ۲ خودرو در ایذه سانحه ترافیکی در جاده آستانه ۲ فوتی و هفت مصدوم بر جای گذاشت فوری | حقوق آبان‌ ماه بازنشستگان کشوری بر اساس احکام مهرماه واریز شد سفیر جدید ایران در انگلیس انتخاب شد اعتصاب ناگهانی کارکنان یکی از بزرگترین بنادر رژیم صهیونیستی ساخت خط اضطراری برای حل مشکل آب پایتخت دانشگاه علامه طباطبائی می‌تواند سفیر دیپلماسی فرهنگی ایران شود تکلیف اجاره بهای مغازه‌ها در زنجان مشخص شود کتاب «تاریخ نهاد در عصر ساسانی» در نشستی نقد و بررسی می‌شود حل آسیب‌های اجتماعی با توسل به ارزش‌ها و الگوهای دینی مسیر جدید تجارت ایران برای رونق صادرات سلاح‌های آمریکایی در دست داعشی‌ها؛ تروریست‌ها در ۱۲ منطقه سوریه حضور دارند روایت داستان‌های زیارت امام رضا (ع) توسط امیرحسین مدرس

0

ترامپ با تنش زایی در تجارت جهانی به دنبال شکوه از دست رفته آمریکا است!

  • کد خبر : 64722
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
ترامپ با تنش زایی در تجارت جهانی به دنبال شکوه از دست رفته آمریکا است!

«رابرت چولدا» معتقد است: با توجه به سیاست های اقتصادی و تجاری «دونالد ترامپ» اقتصاد جهانی دوره ای از تنش را پیش رو دارد و بازارهای بین المللی با هرج و مرج مواجه می شوند.

بازار؛ گروه بین الملل: با بازگشت «دونالد ترامپ» به کاخ سفید در سال ۲۰۲۵، جهان بار دیگر شاهد تشدید تنش‌های تجاری است. ترامپ که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود (۲۰۱۷-۲۰۲۱) با شعار «نخست آمریکا» و اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای چینی و اروپایی، نظم تجارت جهانی را برهم زد، این بار با وعده «محافظت از کارگران آمریکایی» و «متوقف کردن سوءاستفاده کشورها از آمریکا»، سیاست‌های تهاجمی‌تری را پیش گرفته است.
هفته گذشته «دونالد ترامپ» با صدور فرمان اجرایی، تعرفه‌های اضافی ۲۵ درصدی را برای همه کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک، به استثنای نفت و محصولات انرژی کانادا که با مالیات ۱۰ درصدی مواجه خواهند شد، اعمال کرد. کانادا با اختلاف بزرگترین تامین‌کننده نفت خارجی ایالات متحده است و حدود ۶۰ درصد از واردات نفت خام آمریکا را به خود اختصاص داده است.
در پاسخ، «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا نیز تعرفه ۲۵ درصدی را بر ۱۵۵ میلیارد دلار کانادا (۱۰۷ میلیارد دلار) کالاها، از جمله الکل، پوشاک، لوازم خانگی و الوار آمریکایی اعلام کرد. همچنین «کلودیا شینبام»، رئیس‌جمهور مکزیک نیز گفت که این کشور تعرفه‌های تلافی‌جویانه و سایر اقدامات را نیز آغاز خواهد کرد.

در این راستا خبرنگار بازار گفتگویی با دکتر «رابرت چولدا» استاد دانشگاه لودز لهستان داشته است که در ادامه می آید.

* «دونالد ترامپ»، رئیس ‌جمهور آمریکا، دستور اجرایی اعمال تعرفه‌های سنگین را بر واردات از مکزیک، کانادا و چین امضا کرد. به نظر شما هدف واقعی ترامپ از اعمال این تعرفه ها چیست و کشورهای مقابل چگونه پاسخ خواهند داد؟
ترامپ هدف خود از اعمال تعرفه ها را بازگرداندن تولید به داخل آمریکا و کاهش کسری تجاری امریکا اعلام کرده است. وی در انتخابات نیز از سیاست اول آمریکا حمایت کرده و خواهان بازگرداندن قدرت آمریکا در صحنه اقتصاد و تجارت بین الملل است. کشورهای دیگر قطعا با اعمال تعرفه بر کالاهای امریکایی پاسخ می دهند که در این صورت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان امریکا نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

ترامپ خواهان بازگرداندن قدرت آمریکا در صحنه اقتصاد و تجارت بین الملل است

*پیامدهای سیاست تعرفه های «دونالد ترامپ» بر اقتصاد جهانی چیست و کدام کشورها بیشترین آسیب را متحمل می شوند؟
با توجه به سیاست های اقتصادی و تجاری دونالد ترامپ اقتصاد جهانی دوره ای از تنش را پیش رو دارد و بازارهای بین المللی با هرج و مرج مواجه می شوند، زیرا در مقابل سیاست های تعرفه ای ترامپ کشورهای مخاطب تلافی می کنند. در این شرایط تمامی کشورها آسیب خواهند دید – هر کشور به نسبت سهمی که از اقتصاد جهانی دارد.

*ایالات متحده امریکا در طی سالیان اخیر به دنبال مهار نفوذ چین در اقتصاد جهانی بوده و سیاست اعمال تعرفه علیه کالاهای چینی در این راستا اتخاذ می شود. روابط چین و ایالات متحده آمریکا در طی دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ را چگونه ارزیابی می کنید؟
در مقابل سیاست های تعرفه ای ترامپ بر کالاهای چینی، دولت چین با شکایت از سازمان تجارت جهانی در صدد پاسخ است. اقدام بعدی چین اعمال تعرفه بر کالاهای امریکایی است. با توجه به این واقعیت که چین اخیرا با مسائل اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، ارزیابی روابط چین و امریکا در چهارسال آینده مشکل است.

در مقابل سیاست های تعرفه ای ترامپ بر کالاهای چینی، دولت چین با شکایت از سازمان تجارت جهانی در صدد پاسخ بوده و اقدام بعدی چین اعمال تعرفه بر کالاهای امریکایی است

*تاثیر جنگ تعرفه ها بر اقتصاد های منطقه ای مانند ایران چگونه خواهد بود؟
همانطور که در سوال بالا گفتم جنگ تعرفه ها کل اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد و هر کشور به نسبت مشارکت خود در اقتصاد جهانی آسیب می بیند. ایران اکنون تحت تاثیر تحریم ها از اقتصاد ضعیفی برخوردار بوده و مشارکت اقتصادی و تجاری کمی با بقیه کشورها دارد. اما بدون تاثیر از جنگ تعرفه ها نخواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=64722

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.