آوین ویژه»

چین، روسیه و ایران از فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده محروم می‌شوند + جزئیات قوانین جدید تغییرات در فصل جدید «جام جم»؛ صراحت بیشتر می‌شود؟ تمدید تعلیق پروازهای آلمانی به تل‌آویو تا پایان سال۲۰۲۴ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت اعلام شد + جزئیات وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است دلیل مرگ جین هکمن و همسرش روشن شد نخستین دوره آموزش سنگ‌ نوردی در آستانه اشرفیه برگزار شد اقدام جدید ترامپ؛ اتحادیه اروپا را متاسف و کانادا را خشمگین کرد روایت دستهای مهربان در قسمت جدید «یکی از ما» راه‌‍‌آهن: مسیر ریلی مشهد باز است برگزاری اردوی استعدادیابی والیبال نوجوانان در قم محسن رضایی: جنگ غزه، آینده خیالی اسراییل را نابود کرد در انفاق باید اول نیازهای والدین، فامیل و بعد فقرا را در نظر گرفت رفع ناترازی انرژی با توسعه میدان‌های مشترک؛ «بلال» هنر دست ایرانی است ملانوری:نمایشگاه تجسمی «یاس کبود» جهاد تبیین طلاب با زبان هنر است نماینده بابل: ما ملت مذاکره هستیم؛ مذاکره و FATF را تبدیل به تابو نمی‌کنیم دیدار «مورگان اورتگاس» با مقام‌های ارشد لبنان+ عکس محاسبه اولین حقوق ماهیانه بازنشستگی

1

سکوت بانک مرکزی در برابر افزایش نرخ ارز جبران‌ناپذیر است

  • کد خبر : 65322
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
سکوت بانک مرکزی در برابر افزایش نرخ ارز جبران‌ناپذیر است

سخنگوی اتاق اصناف ایران گفت: متاسفانه افزایش بی‌رویه نرخ ارز پیامدهای جبران‌ناپذیری را بر اقتصاد و صنعت کشور بر جای می‌گذارد و فعالیت بازار و فعالان صنفی را به شدت مختل می‌کند.

به گزارش بازار، مهدی امیدوار اظهار سخنگوی اتاق اصناف ایران، داشت: در شرایطی که یکی از وظایف بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی و کنترل نرخ ارز است، سکوت این نهاد مالی در برابر افزایش بی‌رویه نرخ ارز و بی‌برنامه‌گی و اتخاذ تصمیمات لحظه‌ایی ضربات سنگینی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

وی تأکید کرد: افزایش نرخ ارز موجب گران شدن کالاهای وارداتی (مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و مصرفی) و در نتیجه رشد قیمت نهایی کالاها و خدمات می‌شود؛ از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز، ارزش پول ملی کاهش یافته و منجر به کاهش قدرت خرید مردم می‌شود.

به گفته وی بی‌ثباتی در بازارهای مالی یکی دیگر از تبعات نرخ ارز است و بی‌اعتمادی به سیاست‌های اقتصادی را تشدید می‌کند. به عبارت دیگر با افزایش نرخ ارز بازارهای مالی دچار نوسانات شدید و سرمایه‌گذاران دچار سردرگمی می‌شوند و به این ترتیب بسیاری از سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را از بازارهای رسمی خارج کرده و به سمت بازارهای غیرمولد (دلار، طلا، رمزارز و …) می‌برند.

امیدوار اضافه کرد: تردیدی نیست که با رشد نرخ ارز، تولیدکنندگان برای تأمین مواد اولیه و تجهیزات با هزینه‌های بالاتری مواجه می‌شوند؛ از طرفی برخی واحدهای تولیدی به دلیل افزایش هزینه‌ها و کاهش تقاضای مردم مجبور به تعطیلی یا تعدیل نیرو شده و در نهایت رکود عمیقی در بخش تولید و صنعت حکمفرما می‌شود.

نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران ادامه داد: کاهش تولید داخلی وابستگی کشور به واردات را افزایش می‌دهد، که این امر خود به افزایش بیشتر نرخ ارز دامن می‌زند.

وی رشد قاچاق و اقتصاد زیرزمینی را از دیگر پیامدهای رشد نرخ ارز دانست و گفت: تفاوت زیاد نرخ ارز رسمی و بازار آزاد، انگیزه قاچاق کالاهای اساسی و ارز را افزایش می‌دهد؛ همچنین با بی‌ثباتی اقتصادی، فعالیت‌های اقتصادی غیرشفاف و سوداگرانه (احتکار، دلالی، سفته‌بازی) بیشتر می‌شود.

امیدوار در ادامه با اشاره به افزایش خروج سرمایه و فرار نخبگان از کشور ادامه داد: بی‌اعتمادی نسبت به آینده اقتصادی، سرمایه‌گذاران را به خروج سرمایه از کشور ترغیب می‌کند؛ به عبارت دیگر بسیاری از افراد متخصص و کارآفرین برای حفظ ارزش دارایی‌های خود یا یافتن فرصت‌های بهتر، کشور را ترک می‌کنند که این اتفاق حقیقتا غیرقابل جبران است.

ارز کنترل نشود در آینده‌ایی نه چندان دور اقتصاد دچار یک چرخه معیوب می‌شود

وی افزود: با افزایش نرخ ارز، فشار مضاعفی نیز بر بودجه دولت تحمیل می‌شود و در نتیجه دولت برای تأمین هزینه‌های خود ممکن است مجبور به چاپ پول شود، که این خود باعث افزایش تورم می‌شود، هزینه‌های یارانه‌ای و حمایتی دولت افزایش می‌یابد، این در حالی است که منابع درآمدی آن به دلیل رکود اقتصادی کاهش می‌یابد.

نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران در پایان با ابراز نگرانی از رشد افسارگسیخته نرخ ارز تأکید کرد: در صورتی که دولت و بانک مرکزی نتوانند نرخ ارز را کنترل کنند در آینده‌ایی نه چندان دور اقتصاد دچار یک چرخه معیوب می‌شود که در آن افزایش نرخ ارز، تورم، رکود، بیکاری و بی‌ثباتی اقتصادی را تشدید می‌کند و حل این مشکلات نیازمند سیاست‌های اقتصادی منسجم و تصمیمات به‌موقع بانک مرکزی است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=65322

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.