آوین ویژه»

واریز معوقات همسان سازی بازنشستگان تا پایان سال روبیو: ایران حق غنی‌سازی نخواهد داشت ماشین آلات بنیاد مسکن بوشهر به‌روز و آماده باشند آمادگی شورای ملی تامین مالی برای کمک به توسعه طرح‌های ایمیدرو الزامات جدید ثبت سفارش کشنده‌های وارداتی دستاوردهای چشمگیر معادن خراسان جنوبی در سالی که گذشت زندگی با آیه ها؛ تفسیر آیه ۱۰۶ سوره مبارکه هود نواف سلام از سوی عون مامور تشکیل کابینه شد آیت الله سعیدی: حضرت فاطمه (س) معیار شناخت حق از باطل است حسین بدرالدین الحوثی که بود؟ رئیس قوه قضاییه: پرونده چای دبش را سیاسی نکنیم «گلوبس»: بندر «ایلات» بعد از گذشت بیش از یک سال همچنان متروکه است مسکو: روسیه آموخت هیچ مشارکتی با غرب نمی‌تواند شکل بگیرد نظامیان اسرائیلی وارد «بیت جن» در ریف دمشق شدند ایران در حمایت از حزب‌الله لبنان اتمام حجت کرد کلنگ زنی ۹۰۵۰ واحد نهضت ملی مسکن به مساحت ۱۷۰۰ هکتار قطع ۲ روز در هفته برق تولید را کاهش داده است هدف از مسابقات معارفی توسعه معارف قرآن در سطح جامعه است

1

کسری تراز تجاری دو رقمی شد؛ معرفی شرکای تجاری در ۱۱ ماه

  • کد خبر : 85363
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
کسری تراز تجاری دو رقمی شد؛ معرفی شرکای تجاری در ۱۱ ماه

تجارت خارجی ایران در 11 ماه منتهی به دی سال جاری هرچند از رشد صادرات حکایت دارد.

به گزارش بازار، آمارهای گمرکی نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی، حجم تجارت غیرنفتی ایران به 176 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 117 میلیارد دلار رسیده است. با توجه به این رقم، این سوال مطرح می‌شود که سهم تجار ایرانی در این حجم صادرات چقدر بوده است؟ داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد در این مدت صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر 141 میلیون تن به ارزش 53 میلیارد و 400میلیون دلار بوده است. که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی 12.67 درصدی در وزن و 18.87 درصدی در ارزش دلاری داشته است.

در مقابل، حجم واردات کشور در این بازه زمانی برابر با 35 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 63 میلیارد و 600 میلیون دلار بوده که کاهشی 2.63 درصدی در وزن و افزایشی 5.57 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشته است.

مقاصد اصلی صادرات ایران

با توجه به داده‌های منتشر شده این پرسش مطرح می‌شود که مقاصد اصلی صادراتی کشور در این بازه چه کشورهایی بوده‌اند؟ داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد «چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه» و «افغانستان» پنج مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بوده‌اند و نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا کرده‌اند.

«چین» با واردات حدود 13 میلیارد و 802 دلاری، بزرگترین مشتری کالاهای ایرانی است و 25.86 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است. در رتبه بعدی، «عراق» با 11میلیارد و 182 میلیون دلار قرار دارد که سهمی 20.95 درصدی از این صادرات را از آن خود کرده و «امارات متحده عربی» هم با صادرات 6میلیارد و 643 میلیون دلار سهمی 12.45 درصدی از صادرات کشور را در اختیار داشته است. اما «ترکیه» هم سهمی 11.96 درصدی در بازه زمانی مورد بررسی داشته است. همچنین، «افغانستان» با سهمی 4 درصدی و صادرات 2.2 میلیارد دلاری در این فهرست قرار دارد.

کشورهای اصلی طرف معامله با ایران

از سوی دیگر بنا به آمار منتشر شده، در بازه زمانی مورد بررسی، واردات ایران به پنج کشور اصلی متمرکز بوده است. «امارات متحده عربی» با اختصاص رقمی بالغ بر 19.14 میلیارد دلار و سهمی در حدود 30.1 درصد از کل ارزش واردات به کشور را به خود اختصاص داده و عنوان بزرگ‌ترین تامین‌کننده واردات به کشور را از آن خود کرد. در مقام دوم «چین» با 16 میلیارد و 500 میلیون دلار و سهم 26 درصدی و «ترکیه» با 11 میلیارد و 135میلیون دلار و سهم 17.5 درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در جایگاه بعدی، آلمان با 2 میلیارد و 149 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده و سهمی 3.3 درصدی از صادرات به ایران داشته و هند با صادرات 1.4 میلیارد دلار و سهم 2.2 درصدی از کل ارزش واردات، در میان کشورهای عمده طرف معامله با ایران قرار داشته است.

Capture

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=85363

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.