آوین ویژه»

پلمپ ۴۵ واحد متخلف بهداشتی در نوروز امسال کاهش فاصله میان عرضه و تقاضا با لیزینگ خودرو آیت الله حسینی بوشهری: برداشت از صندوق توسعه ملی خط قرمز دولت ها باشد تأکید «ابوعبیده» بر تشدید عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری اتمام سفر دوروزه رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان فیلم جدید جورج کلونی از حالا مدعی اسکار است شستشوی گنبد حرم مطهر رضوی در آستانه سال نو پشت پرده عدم واریز یارانه نقدی | کدام وزارتخانه مشکل درست کرد؟ پذیرش درخواست رسیدگی مجدد پرونده تتلو معاون سیاسی، امنیتی و امور اجتماعی استاندار کردستان معرفی شد مجلس افزایش ۶ میلیون تومانی حقوق بازنشستگان را تایید کرد | همسان سازی سراب نبود! خبر شیرین وزیرکار به کارگران | امید به جامعه کارگری برگشت استادیاران جوان دانشگاه‌های علوم پزشکی ۲ گرنت پژوهشی می‌گیرند چرا آثار دفاع مقدس در اکران شکست می‌خورند؟ پرسپولیس با جایگزین آل‌کثیر توافق کرد همکاری تبلیغات اسلامی فارس در اجرای سند تحول قضایی آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد؛ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی سود کلان بورس در دست این بورسی ها + جدول

0

خالق حماسه «رمبو» سیلوستر استالونه از دنیا رفت

  • کد خبر : 102613
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۱
خالق حماسه «رمبو» سیلوستر استالونه از دنیا رفت

سازنده فیلم سینمایی «اولین خون» در ۹۴ سالگی درگذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، تد کاچِف فیلمساز کانادایی که سیلوستر استالونه را با «اولین خون» اولین فیلم از مجموعه «رمبو» به شهرتی ویژه رساند و کمدی‌هایی مانند «آخر هفته در برنی»، «شوخی ‌با دیک و جین» و «کارآموزی دادی کراویتز» را در کارنامه داشت، پنجشنبه درگذشت. او ۹۴ ساله بود.

کاچف پس از شروع کار خود در تلویزیون کانادا و کار در صنعت بریتانیا، ابتدا با فیلم هیجان انگیز استرالیایی «بیدار شدن در وحشت» و سپس با فیلم سال ۱۹۷۴ خود «کارآموزی دادی کراویتز» اقتباسی از رمان سال ۱۹۵۹ مردخای ریچلر خرس طلایی جشنواره فیلم برلین را به خانه برد و نامزدی جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی (برای ریچلر و لیونل چتویند) را به دست آورد. این موفقیت آغاز راه کاچف در صنعت فیلم آمریکا شد. در سال‌های بعد، کاچف زیر پرچم دیک ولف به عنوان تهیه کننده و کارگردان در سریال «قانون و نظم» کار کرد.

ولف در مورد کاچف گفت: تد بیش از ۱۳ سال بخشی جدایی ناپذیر از خانواده «نظم و قانون» بود. او نه تنها یک تهیه کننده و کارگردان عالی بود، بلکه دوست صمیمی هم بود. دلم برای او تنگ خواهد شد.

در هالیوود، کاچف موفقیت‌های قابل توجهی در گیشه به دست آورد که طنز زناشویی «شوخی با دیک و جین» سال ۱۹۷۷ با بازی جورج سگال و جین فوندا و درام فوتبالی «شمال دالاس چهل» با بازی نیک نولتی در سال ۱۹۷۹ از جمله آنها بودند. اما وی ماندگارترین فیلم بلندش را سال ۱۹۸۲ با «اولین خون» با بازی سیلوستر استالونه ساخت که درباره یک سرباز شکنجه شده و جنگ زده از جنگ ویتنام بود.

این فیلم با بازی استالونه (که در نوشتن فیلمنامه نیز مشارکت داشت) به یک نماد اکشن آمریکایی بدل شد و به این بازیگر پس از بازی در راکی ‌بالبوآ شخصیت سینمایی دوباره‌ای بخشید. این فیلم همچنین بزرگ‌ترین پیروزی تجاری کاچف را رقم زد و سیزدهمین فیلم پرفروش سال شد و در پی آن یک مجموعه اکشن با ۴ فیلم بعدی ساخته شد که آخرینش در سال ۲۰۱۹ بود.

کاچف در سال ۲۰۱۴ درباره فیلمسازی خود گفت که از آنتون چخوف الهام گرفته و افزود: من قاضی شخصیت‌هایم نیستم و این بخشی از باور هنری من شده است.

وی یک فیلم دیگر درباره ویتنام با عنوان «شجاعت غیرمعمول» در سال ۱۹۸۳، به تهیه‌کنندگی جان میلیوس و با بازی جین هکمن ساخت وپس از آن به دنیای کمدی بازگشت و با فیلم «آخر هفته در برنی» محصول ۱۹۸۹ با بازی اندرو مک‌کارتی و جاناتان سیلورمن، به موفقیت دیگری دست یافت.

کاچف که ۷ آوریل ۱۹۳۱ در تورنتو، انتاریو به دنیا آمده بود از دانشگاه تورنتو در رشته ادبیات انگلیسی فارغ التحصیل شد و سپس در دهه ۵۰ در تلویزیون کانادا به کارگردانی درام تلویزیونی پرداخت. پس از نقل مکان به بریتانیا برای به دست آوردن فرصت‌های بهتر فیلمسازی، وی اولین کارگردانی خود را در سال ۱۹۶۲ با کمدی «تیارا تاهیتی» با بازی جیمز میسون ۵۰ ساله انجام داد.

اگرچه سرعت فیلمسازی کاچف در دهه ۹۰ کاهش یافت و وی از آغاز قرن جدید دیگر فیلم سینمایی جدیدی را کارگردانی نکرد اما به کار در تلویزیون و کارگردانی فیلم‌های تلویزیونی ادامه داد و به عنوان تهیه کننده اجرایی و کارگردان «نظم و قانون» برای شبکه ان‌بی‌سی به مدت بیش از یک دهه کار کرد.

سال ۲۰۱۱ وی با جایزه یک عمر دستاورد هنری از سوی انجمن کارگردانان کانادا تجلیل شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=102613

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.