آوین ویژه»

چهار سناریوی احتمالی در مورد رابطه ایران و آمریکا/ آیا توافقی هسته‌ای در راه است؟ نمی‌توان فیلم کوتاه را در سینما نادیده گرفت ماجرای عذاب وجدان کارگردان «سونسوز»؛ در این روستا مشکل نازایی از زنان است یا مردان؟ تأملی بر پیام رهبر انقلاب به ششمین نشست افق تحول رسانه ملی ادعای عجیب اسرائیل؛ جاسوسی برای ایران ۴ برابر شده است! نمایشگاهی که پلی میان نسل جدید و تاریخ هنر ایران می‌شود قیمت روغن ۱۵ درصد افزایش یافت شناسایی و دستگیری سارق اماکن خصوصی در شهرکرد فرار هزاران تن از مردم سوریه به سمت مرزهای لبنان برنامه صادراتی محصولات کشاورزی برای سال آینده تدوین می‌شود چین دست از سر دریاها برنمی‌دارد/ ۱۰ رکورد جهانی دیگر به نام چین شد جزییات جدید از پرونده اتهام تجاوز ورزشکاران ایرانی به دختر کره‌ای ترامپ در واکنش به توافق آتش‌بس غزه: این تنها آغاز است! فوری | قیمت طلا و سکه نزولی شد (۲۴ دی ۱۴۰۳) ارتش روسیه یک منطقه دیگر در شرق اوکراین را تصرف کرد جدیدترین موضع گیری بورل درباره آتش بس در لبنان واکنش‌ کاربران به «خودسانسوری» اسکای‌نیوز و حمایت از تل‌آویو! گلباران مزار نخستین بانوی شهیده رسانه کشور در انزلی

1

«آوارجان»؛ روایتی از فریاد خاموش کارگران

  • کد خبر : 110880
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۰
«آوارجان»؛ روایتی از فریاد خاموش کارگران

مستند «آوارجان» به کارگردانی محمدعلی ابراهیمی و تهیه‌کنندگی علی اصغر مرتضایی راد روایتی از حادثه انفجار معدن ذغال سنگ طبس است.

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها حادثه انفجار بندر شهید رجایی توجه رسانه‌ها و مردم را بار دیگر به صنف کارگر جلب کرده است. کارگرانی که نقش مهمی در پیشرفت کشور ایفا می‌کنند و بازوی اصلی صنعت به شمار می‌روند. پیش از این در چهاردهمین دوره از جشنواره عمار، هفت مستند بلند با محوریت عدالت اجتماعی تولید و به مخاطبان ارائه شده است. مستند «آوارجان» به کارگردانی محمدعلی ابراهیمی و تهیه‌کنندگی علی اصغر مرتضایی راد یکی از این مستندها است.

محمدعلی ابراهیمی در این مستند سراغ موضوعی چالش‌برانگیز رفته و حادثه انفجار معدن ذغال سنگ طبس را سوژه کار خود قرار داده است. حادثه‌ای که بر اثر سهل‌انگاری مسئولان و بی‌احتیاطی شرکت پیمان‌کار، جان تعداد زیادی از کارگران را گرفت. این مستند همچنین به نقد قوانین، سندیکاهای کارگری و دستمزد پایین کارگران معدن می‌پردازد.

«آوارجان» قصه‌اش را از بطن ماجرا آغاز می‌کند یعنی روزهای ابتدایی پس از انفجار و روایت‌هایی که رسانه‌های گوناگون از حادثه ارائه می‌دهند. با استفاده از همین روایت‌هاست که کارگردان در ادامه تصویر کاملی را از اصل حادثه می‌سازد.

یکی از نقاط قوت این مستند روایت بدون‌سانسور و قابل‌درک از ماجرا است که مخاطب را از همان دقایق ابتدایی با خود همراه می‌کند. علاوه بر این، کارگردان تلاش کرده است تا وجهه دراماتیک اثر را به واسطه موسیقی در اوج نگه دارد. این مستند علاوه بر پرداختن به آمارها و اسناد، از لحظات انسانی غافل نشده و عمق غم خانواده‌های قربانیان را در چند مصاحبه به تصویر می‌کشد.

می‌توان گفت در نیمه دوم مستند حال و هوای مطالبه‌گری حاکم است. کارگردان پس از تبیین ابعاد گوناگون حادثه، به تبیین راهکارهایی می‌پردازد که می‌تواند آمار بالای حوادث معدن در سال‌های اخیر را کاهش دهد. وی در این بخش از کارشناسان و متخصصان امر کمک گرفته تا ترازوی بین درام و اطلاعات مستند را متوازن نگه دارد.

«آوارجان» مستندی است که تلاش می‌کند برای مخاطبش دغدغه مهمی را شکل بدهد و برای همین است که نمی‌توان آن را تنها یک مستند بحران تلقی کرد. این مستند تلاش کرده است با سوژه قرار دادن حادثه معدن طبس، نگاهی به مشکلات جامعه کارگری داشته باشد و قدمی در راستای احقاق حقوق این قشر بردارد و از حوادث ثانوی جلوگیری کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=110880

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.