آوین ویژه»

کشف ۳۰ گور دسته جمعی در سوریه حاوی صدها قربانی نمونه‌ای از یک محفل «زندگی با آیه‌ها» در کلاس درس دانش آموزان پزشکیان: فعال شدن مجدد هسته‌های تروریستی از دغدغه‌های مهم ایران و عراق است یکم اسفند آخرین فرصت شرکت رضایت خودرو برای پرداخت بدهی مردم سرپرست اداره‌کل دانشجویی معاونت دانشجویی وزارت بهداشت منصوب شد الهوردی تقوی مشاور صنعت فولاد در نشست تحلیلی عملکرد و برنامه‌های فولاد خراسان تأکید بر همکاری خودروسازان و قطعه‌سازان برای افزایش میزان تولید خودرو استفاده از تجهیزات الکترونیکی در پایش مرزها چهار جودوکار خراسان شمالی به اردو تیم ملی دعوت شدند واکنش رئیس‌جمهور لبنان به تنش‌آفرینی مرزی رژیم صهیونیستی گرافیست جاجرم برگزیده مسابقه بین‌المللی کیوسکدیا شد آیفون ۱۷ ظاهراً به قابلیت فیلم‌برداری ۸K مجهز می‌شود رفع تصرف ١۵٠٠ میلیارد تومان اراضی ملی در کرمان خداحافظی شاخص بورس با رنگ قرمز از سال ۱۴۰۳ یکی از این دو غول خارجی فردا سرمربی قطعی پرسپولیس است غافلگیری‌های جذاب بورسی در راه است یزد برای برگزاری اعتکاف رجبیه آماده می‌شود آنچلوتی سرمربی برزیل می شود

0

از تماشای یک گونه هنری فراموش شده تا شنیدن موسیقی گوشه‌ای از ایران

  • کد خبر : 122457
  • ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸
از تماشای یک گونه هنری فراموش شده تا شنیدن موسیقی گوشه‌ای از ایران

پنجمین ویژه‌برنامه عاشورایی «خیمه هنر» شامگاه سه‌شنبه ۱۰ تیر هم‌زمان با پنجمین روز از ماه محرم در پهنه رودکی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، در ابتدای برنامه، مجلس شبیه حضرت علی‌اکبر (ع) به سرپرستی جمال‌الدین قاسمی اجرا شد.

مجلس تعزیه حضرت علی‌اکبر یکی از مشهورترین و تأثیرگذارترین مجالس تعزیه است که به شهادت حضرت علی اکبر (ع) در واقعه کربلا می‌پردازد. این مجلس معمولا با شکوه و عظمتی خاص اجرا می‌شود و شامل صحنه‌هایی از میدان جنگ، رجزخوانی‌های حضرت علی‌اکبر (ع)، نبرد تن به تن با دشمن و در نهایت شهادت ایشان است.

بعد از پایان تعزیه و پس از اقامه اذان و نماز، نواهای مقامی (شهادت‌نامه)، گاه‌گریو بختیاری از گروه «تاراز» متشکل از میلاد پولادی خواننده و پیام بهرامی نوازنده نی انجام گرفت. گاه‌گریو نوعی موسیقی و آواز حماسی و عزاداری است که در فرهنگ بختیاری‌ها رایج است و در مراسم سوگ و عزاداری برای درگذشتگان اجرا می‌شود. این آواز معمولاً توسط توشمال‌ها (اجراکنندگان موسیقی بختیاری) و با استفاده از سازهایی مانند نی و دُهُل اجرا می‌شود. گاگریو به معنای «بگو و گریه کن» است و به‌عنوان یک مرثیه حماسی برای فرد متوفی شناخته می‌شود. گاه‌گریوخوانی به صورت معمول در موسیقی مقامی توسط بانوان ایل انجام می‌شده است.

در ادامه برنامه، گروه سازهای بادی متشکل از علی ضرابی (ترومپت)، محمدرضا پناهی‌نژاد (درام)، امیرحسین زبردست (ساکسفون)، شایان هاتف (ترومپت) و رامتین وقاری (کلارینت) به اجرای نواهای ماندگار حسینی پرداخت.

از تماشای یک گونه هنری فراموش شده تا شنیدن موسیقی گوشه‌ای از ایران

خوانش شعر آیینی توسط هادی جان‌فدا صورت گرفت. او پس از ادای احترام به ساحت مقدس ابا عبدالله الحسین(ع)، شعر «تو ای شور نهان» را خواند. این شعر در واقع بخشی از یک شعر طولانی‌تر به نام (افسانه) اثر نیما یوشیج است که در قالب مثنوی سروده شده و در آن عناصری مانند شور، غم، و ناله استفاده شده است. قطعه بعدی ترانه‌ای در وصف حضرت رقیه (س) با نام «تو وقتی اومدی گفتم» بود. این شعر بیانگر غم و اندوه و مظلومیت کودکی است که در شرایط سخت و در نبود پدر، مجبور به تحمل سختی‌ها و گریه‌کردن است.

حامد محضرنیا خواننده پاپ نیز در این برنامه نوحه‌هایی در وصف حضرت قاسم (ع) و امام حسین (ع) اجرا کرد. همچنین در حاشیه برنامه‌های چهارمین روز از همان لحظه ابتدا، نقاشی قهوه‌خانه‌ای توسط سعید مسیبی و سهیل مسیبی انجام گرفت.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و نادرمحمد آهنگربیک نوازنده دوتار حاضران این برنامه بودند.

پروژه «خیمه هنر» توسط معاونت امور هنری در قالب محفل عاشورایی هنرمندان طی روزهای ۶ تا ۱۵ تیر از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲ هم‌زمان با دهه اول ماه محرم در پهنه فرهنگی هنری رودکی برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=122457

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.