آوین ویژه»

قرآن‌شناسی از ویژگی‌های برجسته منظومه فکری رهبر انقلاب است اسرائیل کشته شدن چهار نظامی دیگر خود در شمال غزه را تأیید کرد امضای نخستین سرمایه‌گذاری بزرگ بخش خصوصی در حوزه زیرساخت شبکه ریلی به لطف دانشمندان ایرانی: امکان شنود پیام‌های زیر آب توسط پهپادها فراهم شد بررسی نظام دستمزد و آمار مرگ و میر کارگری در نهمین شماره «نامه جمهور» آغاز طرح خدمات نوروزی ۱۴۰۴ در کهگیلویه و بویراحمد توضیح وزارت علوم درباره تاخیر در اعلام فراخوان جذب هیئت علمی سال ۱۴۰۳ دین اسلام نسخه شفا بخش برای بشریت است دستور رسیدگی ویژه معاون آموزشی وزارت بهداشت در موضوع خودکشی دستیاران نقشه خطرناک آمریکا و رژیم صهیونیستی با همدستی «الجولانی» علیه سوریه ترامپ دستور داد برای حل دیپلماتیک اختلافات با ایران تلاش شود حل مشکل کمبود کارگر نانوایی‌های سنگک در یکی دو روز آینده بازخوانی عزاداری محرم در اصفهان از نگاه سیاحان و مستشرقین سهم توسعه حمل و نقل هوایی از کل اعتبارات عمرانی کمتر از نیم درصد جزئیات مهم از تصویب خط اعتباری 74 هزار میلیارد تومانی تسهیلات مسکن «پهپاد مادر»؛ شلیک هم‌زمان ۱۰۰ پهپاد انتحاری چینی در عرض چند ثانیه ترانزیت ۱۲میلیون تن کالا از مبادی مرزی زمینی تا پایان آبان‌ ماه چین بوئینگ را برگشت زد | بوئینگ قربانی جنگ تعرفه ها می شود؟

0

در شب دهم «خیمه هنر» چه گذشت؟؛ یک وداع باشکوه با «مقتل‌خوانی»

  • کد خبر : 124095
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸
در شب دهم «خیمه هنر» چه گذشت؟؛ یک وداع باشکوه با «مقتل‌خوانی»

دهمین شب از پروژه «خیمه هنر»با رونمایی از آلبوم «مقتل خوانی» به خوانندگی حسین علیشاپور و بامداد فلاحتی در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش روی سوگواران حضرت سید الشهدا (ع) قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، دهمین شب از پروژه «خیمه هنر» شامگاه روز یکشنبه پانزدهم تیر با رونمایی از آلبوم «مقتل خوانی» به خوانندگی حسین علیشاپور و بامداد فلاحتی در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش روی سوگواران حضرت سید الشهدا (ع) قرار گرفت.

این برنامه با اجرای مجلس شبیه‌خوانی «بازار شام» به سرپرستی جمال‌الدین قاسمی آغاز شد. این مجلس به اسارت و مصائب اهل‌بیت امام حسین (ع) در شام می‌پردازد و در آن، خطبه حضرت زینب (س) در برابر یزید و ایستادگی در برابر ظلم به تصویر کشیده می‌شود. این تعزیه، از جمله آثار پس از واقعه کربلا است که معمولا به مصائب عاشورا نیز اشاراتی دارد.

پس از آن، گروه سازهای بادی متشکل از علی ضرابی (ترومپت)، محمدرضا پناهی‌نژاد (درام)، امیرحسین زبردست (ساکسوفون)، شایان هاتف (ترومپت) و رامتین وقاری (کلارینت)، قطعاتی از نواهای ماندگار حسینی را اجرا کردند. همچنین، نصیبا مرادی یک ترکیب‌بند در وصف حضرت زینب (س) و یک غزل در وصف امام حسین (ع) خواند و علیرضا قزوه نیز ترکیب‌بندی در وصف شهدای کربلا اجرا کرد.

رونمایی از آلبوم «مقتل خوانی» به خوانندگی حسین علیشاپور و بامداد فلاحتی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش دیگری از مراسم شب دهم رویداد «خیمه هنر» را تشکیل می داد.

بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز امیدواری برای استمرار این رویداد هنری در سال‌های آینده، گفت: محرم و عاشورا مهم‌ترین مناسبت فرهنگی و هنری آیین تشیع‌اند، اما متأسفانه در سیاست‌گذاری رسمی فرهنگی، معمولا با خلأ مواجه بوده‌اند؛ در حالی که هیئت‌ها و مردم به‌صورت خودجوش آن را زنده نگاه داشته‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های هنری نهفته در عاشورا، تأکید کرد: هنر ایرانی همواره نقشی مهم در روایت و ماندگاری واقعه عاشورا داشته است. هنرمندان ما با احساس و خلاقیت، این حماسه را به شکلی زیبا بازآفرینی کرده‌اند و توجه به این ظرفیت، از مهم‌ترین رسالت‌های معاونت هنری وزارت فرهنگ است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت سنت مقتل‌خوانی گفت: این سنت از قرن چهارم هجری در ایران رایج شده و ائمه اطهار(ع) همواره بر آن تأکید داشته‌اند. مقتل‌خوانی روشی برای انتقال صحیح و بی‌واسطهٔ واقعه عاشورا به نسل‌های بعدی بوده است.

در شب دهم «خیمه هنر» چه گذشت؟؛ یک وداع باشکوه با «مقتل‌خوانی»

حسین علیشاپور یکی از خوانندگان این آلبوم، در مراسم رونمایی اظهار کرد: این اثر حاصل یک سال و نیم تلاش من و بامداد فلاحتی است. اشعار متناسب با فضای موسیقی ایرانی انتخاب و اجرا شدند. وی همچنین قطعه‌ای در دستگاه بیات اصفهان با شعری از قیصر امین‌پور و عنوان «آواز عاشقانه» اجرا کرد.

اجرای آیینی سنج و دمام توسط هیئت سیدالشهدا (مؤسسهٔ فرهنگی خلیج فارس) به سرپرستی ناصر ورامینی شور ویژه‌ای به فضا بخشید.

هم‌زمان با آغاز دور جدید برنامه‌های «خیمه هنر»، جمعی از هنرمندان تجسمی نیز آثاری با موضوع سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) را با همکاری اداره‌کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ خلق کردند.

دبیری این بخش را سمیه ولیان بر عهده داشت و هنرمندانی چون فائزه قائمی‌منش، هویدا بیک‌علی، فاطمه رضایی، راضیه رازگردانی، رؤیا افتخاری، علی پیرانی، نازنین‌زهرا لهوردیان، مینا امدادی و جمعی دیگر از هنرمندان در این بخش حضور داشتند. ضمن اینکه در حاشیه برنامه، نقاشی قهوه‌خانه‌ای نیز توسط سعید و سهیل مسیبی اجرا و در شب دهم ماه محرم به پایان رسید.

برنامه «خیمه هنر» به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ، از ششم تا پانزدهم تیر در پهنه رودکی برگزار شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=124095

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.