آوین ویژه»

تصمیم نهایی مجلس درباره تعطیلی رسمی پنج شنبه‌ها اعلام شد طرح ملی پایش گاز رادون در خراسان شمالی اجرا می‌شود مدارس ابتدایی سراسر استان همدان فردا در نوبت صبح تعطیل است فوری‌ترین نیاز کشور بهبود سریع یک درجه‌ای مشکلات اقتصادی است نرخ مرغ شکست جزئیاتی از ابعاد حقوقی و اجتماعی قانون جدید مهریه چطوری با هزینه کمتر سفر زمینی به کربلا رو تجربه کنیم کارگاه آنلاین پخش‌کننده سوئیسی در «سینماحقیقت» حمله توپخانه ای سوریه به لبنان آلتون: تسلیم خیابان‌ها نخواهیم شد لیگ برتر فوتبال – نساجی و چادرملو اردکان کدام کشورها از تعرفه‌های جدید ترامپ بیشتر ضرر می‌کنند؟ انتقاد مدیرعامل راه‌آهن از سقف پایین ۲۰۰ میلیون‌ دلاری سهمیه ارزی بخش ریلی وزیر ارشاد پیام تسلیت داد؛ درخت اراده ملی تناورتر می‌شود ضرورت به‌روزرسانی دانش حقوقی و توجه ویژه به دعاوی خانواده هرگونه تعرض به رهبر امت اسلامی با واکنش سخت و کوبنده مواجه خواهد شد سرمایه گذاری در بنادر کشور تسهیل می شود؛ رشد سفرهای نوروزی قیمت دلار امروز ۱۶ فروردین اعلام شد + جدول

0

از انقراض تا احیا؛ مستندی که سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند

  • کد خبر : 125305
  • ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
از انقراض تا احیا؛ مستندی که سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند

فتح‌الله امیری مستندساز با اشاره به ساخت اثری درباره‌ سرگذشت گورخر ایرانی گفت که اولویتش در ساخت مستند حفظ محیط‌ زیست و نجات گونه‌های حیوانی از خطر انقراض است.

فتح‌الله امیری کارگردان مستند درباره پروژه تازه خود به خبرنگار مهر گفت: من و نیما عسگری در حال ساخت مستندی برای مرکز سیمرغ صدا و سیما هستیم که نام این فیلم «بازگشت گور ایرانی» است. این مستند سرگذشت گورخر ایرانی را روایت می‌کند که ۴۳ یا ۴۴ سال پیش در پارک ملی کویر منقرض می‌شود. حدود ۴۰ سال بعد تصمیم به معرفی دوباره این گونه گرفته می‌شود که پروسه ۵ تا ۶ سال طول کشید. در این میان ۵ گورخر از بین رفتند و پروژه متوقف شد. ولی دوباره از سرگرفته شد و در این مدت با تربیت گورخرها توانستیم به احیای این گونه کمک کنیم.

وی درباره اولویت خود برای ساخت مستند بیان کرد: موضوع برای من همیشه در اولویت است. موضوعی که بتواند به حفظ محیط زیست کمک کند و در نجات یک گونه از حیات‌وحش مؤثر باشد، این موضوع توجه من را به خود جلب می‌کند و بعد از آن به سراغ عوامل دیگر می‌روم.

کارگردان مستند «محیط‌بان و پلنگ» ادامه داد: ساخت مستند هم مانند هر پروژه دیگری فراز و نشیب‌های خود را دارد، ممکن است بعضی اوقات در فراز باشد و همه چیز خوب پیش برود و در مقابل امکان توقف کامل کار هم وجود دارد. به‌طورکلی چالش‌هایی را که در ساخت یک مستند امکان دارد رخ دهد، می‌توان به ۲ دسته مالی و تولید تقسیم کرد. چالش‌های تولید از کنترل ما خارج است، مستند در محیط واقعی و در دل طبیعت ساخته می‌شود به همین دلیل بعضی ‌اوقات یک رخداد وقتی اتفاق می‌افتد که ما در آن صحنه حضور نداریم یا مثل عقرب‌گزیدگی که در بیابان دور از انتظار نیست یا ممکن است سوژه‌های ما دچار حادثه شوند برای مثال ۲ ماه پیش یکی از سوژه‌های ما در حین موتورسواری به زمین افتاد و لگن او از جای درآمد.

این کارگردان تصریح کرد: از نظر مالی معمولاً بودجه‌ای را که مدنظر ما است، دریافت نمی‌کنیم و بودجه‌ای که برای ساخت مستند به ما اختصاص داده می‌شود برای تولید یک فیلم که چند ماه طول می‌کشد، مناسب است نه یک مستند که پروسه تولیدش چند سال به طول می‌انجامد، درواقع معیار برای دادن بودجه دقیقه و زمان اثر است و این بودجه برای کاری که ۶ یا ۷ سال طول می‌کشد تا ساخته شود مناسب نیست.

امیری در پایان درباره تأثیر نمایش مستندها در جشنواره‌ها گفت: جشنواره‌ها بعد از تولید مستندها برگزار می‌شوند و در تولید و فروش تأثیری ندارند، درواقع جشنواره محیطی است برای رقابت تا آثار من و دیگر کارگردانان به نمایش و داوری در بیاید.

فتح الله امیری مستندساز محیط زیست، علاوه بر دریافت جوایز مختلف، ساخت مستندهای «در جستجوی پلنگ ایرانی»، «حیات در رگ‌های سرد»، «در گرداب انقراض» و … را در کارنامه دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=125305

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.