آوین ویژه»

ساخت «زائر سرا» ویژه مردم استان سمنان در «کربلا» سرپرست مجتمع سنگ آهن سنگان منصوب شد سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوان درقزوین برگزار می‌شود ردیف بودجه تونل بهشت‌آباد لغو شود ژنرال مصری: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد رادیو گفت‌وگو بستری برای بیان اندیشه‌های مختلف و تضارب آرا «نازنین زهرا حکیمی» از قم مسافر مسابقات آسیایی مالزی شد آنکارا: با اسرائیل درباره سوریه مذاکره می کنیم عکس | ساخت یک استادیوم عجیب با الهام از طبیعت عربستان وزیر میراث فرهنگی وارد کرمان شد اعزام ۲ تیم امداد و نجات هلال‌احمر به منطقه زلزله زده لارستان فارس شهردار قوچان استیضاح می‌شود ظرفیت استارلینک تکمیل است،‌ منتظر بمانید یاد و خاطره شهدا موجب تقویت هویت ملی و انسجام اجتماعی می‌شود امدادرسانی هلال احمرخراسان شمالی  به ۷۴۰ نفر گرفتار در برف و کولاک آغاز «نهضت زندگی با آیه‌ها» در استان سمنان و نقش محوری رسانه‌ها لیست نقل و انتقالاتی پرسپولیس سفید ماند ترامپ ۲۰ هزار نظامی آمریکا را از اروپا خارج می‌کند

0

کارگروه بیمه آثار هنری کمیته اقتصاد هنر آغاز به‌ کار کرد

  • کد خبر : 130344
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۵
کارگروه بیمه آثار هنری کمیته اقتصاد هنر آغاز به‌ کار کرد

نخستین جلسه کارگروه بیمه آثار هنری زیرمجموعه کمیته اقتصاد هنر، با حضور آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کمیته اقتصاد هنر، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در اولین جلسه کارگروه بیمه آثار هنری زیرمجموعه کمیته اقتصاد هنر که با حضور سمیه ولیان کارشناس اداره‌کل هنرهای تجسمی و دبیر کمیته اقتصاد هنر و جمعی از اعضای متخصص این کارگروه برگزار شد، موضوعات کلیدی و راهبردی در زمینه بیمه آثار هنری مورد بررسی قرار گرفت.

این نشست با هدف بررسی چالش‌ها، تدوین سیاست‌ها و طراحی راهکارهایی برای بیمه‌پذیر کردن آثار هنری به عنوان یکی از مهم‌ترین دارایی‌های غیرملموس برگزار شد. محور اصلی گفتگوها در این جلسه، بر مسئله «ارزش‌گذاری دقیق آثار هنری» و «طراحی بیمه‌نامه‌های تخصصی» برای این آثار متمرکز بود؛ موضوعی که سال‌هاست یکی از خلاءهای ساختاری در نظام اقتصاد فرهنگ ایران به شمار می‌رود.

آیدین مهدی‌زاده در ابتدای جلسه، با تاکید بر اهمیت بیمه آثار هنری به عنوان دارایی‌هایی منحصربه‌فرد گفت: پوشش بیمه‌ای برای آثار هنری نباید بر اساس چارچوب‌های عمومی سایر اموال صورت گیرد. این آثار نیازمند خدمات ارزیابی تخصصی و بیمه‌نامه‌های متناسب با ماهیت هنری، فرهنگی و اقتصادی خود هستند.

وی همچنین به ظرفیت بالای هنر در اقتصاد جهانی اشاره کرد و افزود: بر اساس آمارهای بین‌المللی، آثار هنری در میان کالاهای سرمایه‌ای، بیشترین جهش اقتصادی را تجربه کرده‌اند. این موضوع بیانگر ظرفیت بالای بازار هنر در سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی است.

در ادامه، سمیه ولیان، دبیر کمیته اقتصاد هنر، با تاکید بر ناکارآمدی بیمه‌نامه‌های موجود برای آثار هنری، گفت: فرآیند مستندسازی و ارزش‌گذاری آثار هنری باید دقیق، استاندارد و قابل اتکا باشد تا بتوان مبنای صحیحی برای تدوین بیمه‌نامه‌های حرفه‌ای ایجاد کرد. در حال حاضر، عدم وجود چنین فرآیندهایی، مانعی جدی بر سر راه توسعه خدمات بیمه‌ای در حوزه هنر است.

وی همچنین از ضرورت تدوین یک بیمه‌نامه تخصصی و استاندارد برای آثار تجسمی و سایر رشته‌های هنری سخن گفت.

سایر اعضای حاضر در جلسه نیز با اشاره به محدودیت‌های فعلی در زمینه بیمه‌پذیری آثار هنری، بر لزوم استانداردسازی شیوه‌های ارزیابی و مستندسازی آثار تأکید کردند. پیشنهادهایی درباره ایجاد یک پایگاه داده رسمی برای آثار هنری، تعریف شاخص‌های ارزشیابی و همکاری نزدیک‌تر میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شرکت‌های بیمه‌ای کشور مطرح شد.

در پایان، مهدی‌زاده با اشاره به لزوم تدوین یک سند ملی جامع در حوزه بیمه آثار هنری گفت: با رونمایی از سند ملی بیمه آثار هنری، که در دست تدوین است، می‌توانیم چشم‌اندازی روشن و امیدبخش برای فعالان حوزه هنر، به‌ویژه هنرمندان تجسمی، ترسیم کنیم. این سند می‌تواند مرجع سیاست‌گذاری، استانداردسازی و ارجاع بیمه‌ای برای سال‌های آتی باشد.

بر این اساس، مرجع رسمی برای کارشناسی، استانداردسازی و ارزش‌گذاری آثار تجسمی، اداره‌کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شده است. این کارگروه، در قالب کمیته اقتصاد هنر، جلسات خود را به صورت دوره‌ای با هدف توسعه زیرساخت‌های اقتصاد هنر، به‌ویژه در حوزه بیمه، برگزار خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=130344

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.