آوین ویژه»

نجات کودک ۲ ماهه در بیمارستان بوشهر «ایران ایر» و «آسمان» رتبه اول و دوم تاخیر پروازها در ایام عید توزیع روزانه ۱۰۰ تن روغن خوراکی در مازندران معاینات پزشکی یک هزار متقاضی حج تمتع ۱۴۰۴ در استان سمنان آغاز شد رصد استهلال ماه رمضان در خوزستان از غروب جمعه آغاز می‌شود محفل انس با قرآن کریم در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود هفتمین و هشتمین شماره نامه جمهور منتشر شد قاتل «مارتین لوتر کینگ» کیست؟؛ رمزگشایی از یک پرونده پرابهام ترور بعد از ۵۷ سال ۲ شهید در حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت نگرانی رژیم صهیونیستی نسبت به باز شدن یک جبهه جدید از سمت اردن هنرمندان نقش راهبردی در تزریق امید و نشاط به جامعه دارند ترور نافرجام جانشین اطلاعات انتظامی شهرستان سیب و سوران برنامه‌های هفته جهانی کارآفرینی در بوشهر برگزار شد تحویل ۴۵ سند مالکیت کاداستری مساجد استان یزد انتصاب رئیس شورای اسلامی استان تهران سفر هیئت ارشد جنبش حماس به قاهره کدام لایه‌های تاریخی اصفهان در اثر بی‌توجهی به باستان‌شناسی شهری از دست رفت؟ ثروت خالق بیت کوین از بیل گیتس جلو زد

0

«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است

  • کد خبر : 14029
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۶
«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است

پوریا نوری کارگردان فیلم «لعبت‌باز» درباره روند تولید این مستند توضیح داد و عنوان کرد که هدفش از ساخت این فیلم معرفی هنر خیمه‌شب‌بازی به مخاطبان بوده‌است.

پوریا نوری کارگردان فیلم «لعبت‌باز» که این روزها در سینماهای «هنروتجربه» در حال اکران است، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شکل‌گیری این فیلم عنوان کرد: سیاوش ستاری یکی از اساتید خیمه‌شب‌بازی در ایران است و من سال ۹۸ به واسطه ستاره اسکندری با ایشان آشنا شدم. آن زمان آقای ستاری و خانم اسکندری در تهران خانه موزه خیمه‌شب‌بازی را راه اندازی کرده بودند و من به واسطه عکاسی از این عروسک‌ها با آقای ستاری آشنا شدم. در آنجا متوجه شدم که او قصد دارد سفری به چابهار داشته باشد و می خواهد اولین تماشاخانه سیار نمایش عروسکی را در ایران راه اندازی کند.

وی افزود: در ابتدا شخص سیاوش ستاری در ساخت مستند برایم جذاب بود زیرا پیگیری او در مساله آموزش، اجرا و هر آنچه که به هنر نمایش عروسکی ارتباط داشت، قابل توجه بود. به تدریج خود هنر خیمه‌شب‌بازی برایم جذاب شد و سعی کردم یک فیلم مستقل درباره این هنر که در دست فراموشی است، بسازم.

«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است

این کارگردان درباره روند تحقیقات این مستند بیان کرد: در این پروژه استاد سیاوش ستاری در روند تحقیق و پژوهش هنر خیمه شب‌بازی بسیار به ما کمک کردند و اطلاعاتی درباره تاریخ این هنر و گذشته هنرمندان این عرصه را ارائه کردند.

نوری درباره دلیل پرداختن به هنر خیمه‌شب‌بازی در مستند «لعبت‌بازی» توضیح داد: خیمه شب بازی یکی از هنرهای سنتی و غنی ایران است و به عقیده من همین قالب سنتی هنر باید حفظ شود و ترویج پیدا کند. برخی می گویند که مخاطب امروز با هنرهای سنتی مانند خیمه شب بازی ارتباط برقرار نمی‌کند درحالی که ما در طول فیلمبرداری این مستند دیدیم که مردم از نقاط مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان تا محله‌های شمال شهر تهران همه با نمایش عروسکی ارتباط برقرار می‌کردند.

این کارگردان درباره هدف این مستند گفت: «لعبت باز» تلاش می کند که زندگی یک نفر از بازمانده‌های هنر خیمه شب بازی را ثبت کند. ما در این اثر سعی داریم که هنر خیمه شب بازی را دوباره به مخاطبان ایرانی معرفی کنیم و مخاطبان بدانند که ما چنین فرهنگ غنی داریم و برخی افراد مانند سیاوش ستاری چگونه تمام تلاششان را می‌کنند که هنر خیمه شب بازی را زنده نگه دارند.

«لعبت‌باز» قصه هنری رو به فراموشی است

وی در پاسخ به این پرسش که مستند «لعبت‌بازی» چطور می‌تواند ارتباطی میان مخاطب امروز و هنرهای سنتی ایجاد کند، بیان کرد: مستند مهم ترین کاری که می تواند بکند این است که سیاوش ستاری را به مردم معرفی کند تا به واسطه این هنرمند مخاطبان هنر خیمه شب بازی را بشناسند.

نوری در پایان از ساخت یک مستند جدید خبر داد و گفت: درحال حاضر مشغول ساخت یک مستند جدید با موضوع اجتماعی هستم.

عوامل مستند بلند «لعبت‌باز» عبارتند از تهیه‌کننده و کارگردان: پوریا نوری، تدوینگر: فرید دغاغله، نویسنده: علی شمس، صداگذار :حسن شبانکاره، صدابردار نریشن: افشین ملکی، فیلم‌بردار: پوریا نوری، تصحیح رنگ و نور: امید هاشملو، طراح گرافیک: مهدی رایگانی، تیزر و موشن: مینا رحمانی، پخش بین‌الملل: مریم نقیبی، گروه عروسکی: سیاوش ستاری، ساینا ستاری، شهرزاد مبرهن، مریم تواسونی، سیاوش عظیمی، صفرعلی محمدزاده، سپهر رضایی، حامی: خانه موزه خیمه شب بازی ایران و مشاور رسانه‌ای: علی کشاورز.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=14029

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.