آوین ویژه»

سخنان تازه جبلی درباره پروژه «موسی (ع)» و کیفیت پایین یک سریال پسکوف: اروپا به دنبال ادامه جنگ در اوکراین است مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول قانون اجرای اصل ۴۴ می‌شوند گاف بزرگ ایلان ماسک در «توییتر»! حمله با خودرو به بازار کریسمس در آلمان؛ حداقل ۱۱ نفر کشته شدند جهش بورس در نخستین روز اردیبهشت / ورود سنگین پول حقیقی زمان جراحی کاپیتان پرسپولیس مشخص شد افشاگری رشیدی کوچی از برخی کارشکنی‌ها در وزارت صمت ۶۰ غرفه در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برپا می‌شود دوره خبرنگاری ویژه دانشجویان بوشهر برگزار می‌شود معاون زنان و خانواده رئیس جمهور؛ کنشگر یا سرگردان؟ بورس روزهای خوش را به سهامداران بازگرداند آغاز سال کاری معاونت هنری ارشاد با ادای احترام به شهدا و هنرمندان سیزدهمین همایش سراسری «مسئولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر» آغاز شد شایعه خروج از استقلال؟ رضاوند پاسخ داد قسام ۳ اسیر اسرائیلی را تحویل صلیب سرخ داد+ فیلم درخواست دروازه‌بان سابق تیم ملی/ هواداران پرسپولیس، بیرانوند را ببخشند ظریف: ما در مذاکرات درباره موشک صحبت نکردیم + فیلم

1

چین در دومین اجلاس لیانگژو میزبان رئیس فرهنگستان هنر شد

  • کد خبر : 16982
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۰
چین در دومین اجلاس لیانگژو میزبان رئیس فرهنگستان هنر شد

رئیس فرهنگستان هنر به همراه ۲ تن از اعضای پیوسته این فرهنگستان، به‌عنوان سفیران فرهنگی و هنری به دعوت وزارت فرهنگ چین، در دومین اجلاس لیانگژو شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌ عمومی فرهنگستان هنر، در دومین اجلاس لیانگژو که از ۵ تا ۷ آذر برابر با ۲۵ تا ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴، در شهر هانگژو یکی از میراث‌های جهانی یونسکو، در حال برگزاری است، مجید شاه‌حسینی رئیس فرهنگستان هنر، با همراهی محمدعلی رجبی و عبدالحمید قدیریان از اعضای پیوسته این فرهنگستان، شرکت کرد و درباره گسترش تعاملات فرهنگی و هنری ۲ کشور به سخنرانی پرداخت.

مجید شاه‌حسینی ضمن قدردانی از دعوت به این اجلاس، اظهار کرد: همه به این نکته واقفیم که بدون توجه به فرهنگ و هنر و ارزش‌های انسانی اصیل خلق‌ شده در آثار هنری، هیچ تحولی در جهان کنونی در مسیر توسعه و رشد رخ نخواهد داد. در روایت علمی، ادبی، فرهنگی و هنری کشورهای مختلف، مرزهای جغرافیایی و سیاسی نمی‌توانند سد راه ارتباط و گفت‌وگوی سازنده بشوند.

وی درباره تعاملات ۲ کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و کشور چین با سابقه همسایگی تمدنی و سپس با سابقه عمیق همکاری‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی، به‌درازای تاریخ، یعنی از بیش از ۲ هزار سال پیش تاکنون، همواره بر حفظ اصالت و معنای فرهنگ خود تأکید کرده و الگویی ارزشمند از همکاری‌های خردمندانه بر اساس اصول مشترک بر جای گذاشته‌اند.

رئیس فرهنگستان هنر، با نقد دیدگاه غربی به سخنان خود ادامه داد و افزود: امروزه در اوضاع سیاسی و فرهنگی، در جهانی به سر می‌بریم که عناصر هستی‌بخش حیات‌ِ بشری، همچون فرهنگ و هنر، مثل دیگر نهادها، در معرض تحمیل ارزش‌ها و ایده‌آل های غربی است و در تمام عرصه‌های هنر و فرهنگ نگاه تمدنی و ریشه‌دار شرقی حذف شده و زاویه‌دید پست‌مدرن جای آن را گرفته است و در هر عرصه‌ای تنها آنچه غربی‌ها می‌پسندند هنر تلقی می‌شود و غیر آن را سنت می‌نامند. در عمل، نگاهشان به هنر موضعی، آن هم در تعریف حداقلی‌اش، است و قدر و منزلت آن را چنان‌که باید و شاید، نمی‌دانند. بر این اساس، هنر باید در راهی گام بردارد که ارزش‌ها و پسندهای غرب می‌خواهد.

وی در تکمیل سخنان خود بیان کرد: خوش‌بختانه، در غرب آسیا به‌ویژه در کشور من جمهوری اسلامی ایران، پس از انقلاب اسلامی، این دیدگاه غربی در معرض انتقاد شدید بوده و مسیر حرکت جامعه ایرانی، برخلاف آن الگوهای غربی، برگرفته از ارزش‌های والای انسانی تمدن مشرق‌زمین و دین مبین اسلام است و تمام گونه‌های درخشان هنر، در جامعه ایران معاصر در آمیزش تمام با ارزش‌های دینی و انسانی، به جایگاهی والا دست یافته‌اند. به قول سعدی، شاعر نام‌دار ایران؛ هنرمند هر جا رود قدر بیند و بر صدر نشیند، هنر چشمه زاینده است و دولت پاینده.

شاه‌حسینی افزود: ما معتقدیم فرهنگ و هنر ارکان اصلی رشد و توسعه بشر امروزی است و هیچ محوری مهم‌تر از هنر نیست. ما تلاش برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نهفته هنر به‌منظور تقویت آرمان‌ها و ارزش‌های مشترک را امری ضروری می‌دانیم و ضمن اعلام آمادگی در این امر، لازم می‌دانیم فراتر از آن برویم و با بهره‌گیری از هنر، صدای مظلومان جای‌جای جهان به‌ویژه ستم آشکار بر ملت لبنان و فلسطین باشیم و پهنه پُر از درد و آلام مردم غزه و فلسطین را به جهانیان برسانیم.

وی در پایان گفت: ضمن اعلام آمادگی فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد پل ارتباطی محکم و پایدار میان هنرمندان مشرق‌زمین و خاورمیانه، پیشنهاد می‌دهم نمایشگاه آثار هنری در کشورهای مسیر «یک کمربند، یک جاده»، به‌صورت دوره‌ای دوسالانه، تشکیل شود و امیدوارم با استقبال شما، نیکانِ فرهنگی و هنرشناس، نیز مواجه شود.

اجلاس لیانگژو را شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین، در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳، در مراسم افتتاحیه سومین مجمع همکاری بین‌المللی «یک کمربند، یک جاده»، به‌عنوان کنفرانسی سالانه برای تسهیل گفتگو بین کشورها و مناطق کمربند و جاده، پیشنهاد داد. این رویداد با هدف ارتقای احترام متقابل و زیستی هماهنگ بین تمدن‌های جهان، از طریق گفتگوهای عمیق، برگزار می‌شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=16982

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.