آوین ویژه»

دعوت آقای کارگردان از مخاطبان برای تجربه یک حال خوب هلاکت ۳۰۰ تروریست در کمین جبل زین العابدین حماه و ادامه درگیری‌ها در ادلب و حلب هشدار حماس درباره تداوم شکنجه و سرکوب اسیران فلسطینی اعتراضات خونین در «نپال» با ۲ کشته و ۴۵ زخمی انجام ۱۱ هزار مورد آزمایش در حوزه‌های مختلف دامپزشکی استان ایلام هوای اصفهان برای گروه‌های حساس ناسالم است وزیر دفاع عربستان: زمان برقراری ثبات در سوریه فرا رسیده است برنامه ۵ ساله میراث فرهنگی نقشه راه توسعه گردشگری استان کرمان است تبدیل دانشگاه بیرجند به بزرگترین دانشگاه شرق کشور دونالد ترامپ: زلنسکی دیکتاتور است تاثیر انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران | دموکرات و جمهوری‌خواه باهم فرقی ندارند! بسته خبری ۲۶ تیرماه استان کردستان «امشب به صرف بورش و خون» نمایشی که مدیون بازیگران خود است پزشکیان: عقب ماندگی از سایر کشورها برازنده ایران نیست/ قرار است از کارشناسان بین المللی برای مشورت دعوت کنیم استقلال در بلاتکلیفی / چرا ماتزاری به ایران نمی‌آید؟ رژیم صهیونیستی چگونه از واتس‌آپ جاسوسی می‌کند؟ آخرین وضعیت جاده‌های کشور| آغاز بارش باران در ۲ استان بازگشت به صحنه آقای کارگردان با قدم زدن روی لبه تیغ!

1

فیلم تئاتر ۳۵ به «ناکجا آباد» رسید!

  • کد خبر : 28034
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
فیلم تئاتر ۳۵ به «ناکجا آباد» رسید!

سی‌وپنجمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص به نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» به‌ کارگردانی شان ماتیاس و رابین لاف اختصاص داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، سی‌وپنجمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم‌تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران، چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳، به نمایش فیلم‌تئاتر «ناکجاآباد» محصول سال ۲۰۱۶ به‌ کارگردانی شان ماتیاس و رابین لاف اختصاص داشت. این در حالی بود که پس از نمایش این فیلم‌تئاتر، نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری میزبان و دکتر محمد نجاریان منتقد تئاتر برگزار شد.

نمایشنامه «ناکجاآباد» از آثار هارولد پینتر نویسنده و نمایشنامه‌نویس فقید انگلیسی است و در آن از تکنیک دژاوو استفاده شده و داستان آن از این قرار است که غریبه‌ای وارد یک خانه می‌شود که مردی مسن همراه با ۲ پسرش در آن زندگی می‌کنند اما …

عباس غفاری در این نشست گفت: پینتر بی‌شک یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین نمایشنامه‌نویسان نیم قرن اخیر است. یکی از معدود نمایشنامه‌نویسانی که سال ۲۰۰۵ توانست نوبل ببرد. متاسفانه او در سال ۲۰۰۸ بر اثر سرطان جان خود را از دست داد. بسیاری او را در دسته نمایشنامه‌نویسان ابزورد قرار می‌دهند، اما واقعیت این است که پینتر شکلی را در نمایشنامه‌نویسی به وجود آورد که از آن با عنوان کمدی آزاردهنده نام می‌برند. در این مدل از کمدی، شخصیت‌ها، فاصله‌ها را با گفتگو پر می‌کنند. پینتر به قدری مهم است که اصطلاحی با عنوان پینترست را به‌خاطر او به لغت‌نامه انگلیسی، اضافه کرده‌اند.

محمد نجاریان منتقد و مدرس دانشگاه هم در این نشست گفت: قبل از اینکه بخواهم درباره این اثر صحبت کنم، باید بگویم که «ناکجا آباد» عنوان درستی برای ترجمه این نمایشنامه نیست. در واقع «سرزمین نامردان» عنوان درست در ترجمه بوده که با وجود این همه مرد در نمایش نشان از طنز خاص پینتر دارد. در حقیقت او عنوانی استعاری را برای این نمایشنامه انتخاب کرده است. دکتر مسعود دلخواه از این متن اقتباسی انجام داده و نمایشنامه‌ای با عنوان «دژاوو» را به رشته تحریر درآورده است. در این متن آقای دلخواه شخصیت زنی که در متن پینتر از آن صحبت می‌شود را به اثر افزوده است.

وی افزود:‌ این شیوه کارگردانی که در این اثر دیدیم، شیوه مورد علاقه من نیست. جنس آثار پینتر به قدری تاثیرگذار است که پژوهشگر شناخته شده‌ای چون مارتین اسلین، پینتر را در کنار شکسپیر و چخوف به عنوان یکی از بزرگان تاریخ ادبیات نمایشی معرفی می‌کند. جنس نویسندگی پینتر دارای سبک خاصی است. او به قدری تاثیرگذار است که سبک پینتریست را به آثارش اطلاق می‌کنند. زیرا کمدی آزاردهنده خاص او در تمام آثارش وجود دارد. پینتر دل مشغول و دلباخته فرهنگ شرق است. او در همه آثاری که دارد تمام عشق و علاقه و زیبایی‌ها را به شرق نسبت داده و آنچه را که در غرب استبیماری و فراموشی می‌داند.

نجاریان در پایان صحبت‌هایش گفت: تنهایی در آثار پینتر و به ویژه در این اثر، به شکل بیماری نمود پیدا کرده که افراد بتوانند مدام آن بغض‌های فروخورده خودشان را تکرار کنند. پینتر از سال ۱۹۵۰ که نوشتن را شروع کرد تا ۲۰۰۵ که جایزه نوبل را می‌برد، تاثیر شگرفی را روی جهان به ویژه در جهان نمایش می‌گذارد. شخصا معتقدم که این تاثیر شگرف، هنوز به ادبیات نمایشی ایران راه پیدا نکرده است. شاید دلیل آن ترجمه نشدن این آثار یا دور بودن فرهنگی یا عدم شناخت ما باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=28034

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.