آوین ویژه»

گاز ۳۰۰۰ باغ ویلا خالی از سکنه در گلستان قطع شد حسین حقیقی برای مردم فلسطین و لبنان خواند داستان قتل دختر نخبه توسط جانی سریالی در اصفهان خبرنگار مهر: وزش باد در بندرعباس اطفا حریق را دشوارتر کرده است کشتار غیرمجاز و غیربهداشتی دام باعث انتقال بیماری زئونوز می شود حال و هوای حرم مطهر امام رضا(ع) در روز عید سعید قربان توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نیازمند حمایت‌های مالی از سرمایه گذاران است رئیس جمهور پروژه‌های اقتصادی استان بوشهر را افتتاح کرد مزایای خرید تور کیش ویژه شب یلدا از نهال گشت ۶۰ هزار تن کالا از راه‌آهن خواف-هرات به افغانستان انتقال یافت خطوط ریلی به صورت بهینه استفاده نمی‌شود سومین محفل تلاوت قرآنی با حضور قاریان ایرانی برگزار شد نماز عید فطر در میسان عراق با مشارکت السودانی دولت آمریکا: حادثه مرگبار برخورد هواپیما و بالگرد ارتش قابل پیشگیری بود مقابله «قسد» با تروریست‌های وابسته به ترکیه در «مسکنه» و سد «تشرین» در سفر رییس جمهور به بوشهر: ۱۱ تفاهم‌نامه همکاری بین بخش‌های خصوصی و دولتی امضا شد کشف ۱۶۳ کیلوگرم تریاک در سپیدان هسته‌ای در کشاورزی – ۱| «به‌نژادی جهشی» و تولید ارقام مقاوم

0

هند نابغه موسیقی را از دست داد؛ ای‌.آر رحمان در سوگ ذاکر حسین نوشت

  • کد خبر : 30924
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۰
هند نابغه موسیقی را از دست داد؛ ای‌.آر رحمان در سوگ ذاکر حسین نوشت

با درگذشت ذاکر حسین، نوازنده هندی برنده ۴ جایزه گرمی، ای.ار رحمان آهنگساز مشهور هموطنش به وی ادای احترام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، ذاکر حسین، نوازنده ساز طبلا و چهره برجسته موسیقی کلاسیک هند، بر اثر بیماری در سانفرانسیسکو از دنیا رفت. او ۷۳ ساله بود.

ای.ار رحمان آهنگساز مشهور هندی با درگذشت وی نوشت: ذاکر یک شخصیت الهام‌بخش بود، یک شخصیت برجسته که تحسین جهانی را برای موسیقی هند به ارمغان آورد. فقدان او برای همه ما غیرقابل جبران است. با هم ساخت آلبومی را برنامه‌ریزی کرده بودیم که امکانش پیش نیامد.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند هم در فقدان این نوازنده نوشت: از درگذشت استاد افسانه‌ای طبل، استاد ذاکر حسین عمیقاً متأسفم. از او به عنوان یک نابغه واقعی که دنیای موسیقی کلاسیک هند را متحول کرد، یاد خواهد شد. او طبلا را به صحنه جهانی آورد و میلیون ها نفر را با ریتم بی‌نظیر آن مجذوب خود کرد.

حسین در طول زندگی حرفه‌ای خود ۴ بار جایزه گرمی گرفت. اولین گرمی او سال ۲۰۰۹ برای بهترین آلبوم موسیقی جهان با «پروژه جهانی درام» بود و ۳ جایزه گرمی دیگر را سال ۲۰۲۴ برای بهترین اجرای موسیقی جهانی برای «پشتو»، بهترین آلبوم سازهای معاصر برای «وقتی حرف می زنیم» و بهترین آلبوم موسیقی جهانی برای «این لحظه» به آن جایزه افزود.

وی یکی از برجسته‌ترین نوازندگان سازهای کوبه‌ای جهان بود و عامل مهمی برای شناساندن موسیقی کلاسیک هند به مخاطبان بین‌المللی محسوب می‌شود. وی که پسر بزرگ استاد الراخا، نوازنده افسانه‌ای طبلا بود، در جوانی با برخی از بزرگترین موسیقی‌دانان هند همراهی کرد و از ۱۸ سالگی تورهای جهانی برگزار کرد.

وی گروه تلفیقی «شاکتی» را با گیتاریست جان مک لافلین در اواسط دهه ۱۹۷۰ تأسیس کرد و ترکیبی پیشگامانه از سنت‌های جاز هند و غربی را ایجاد کرد. نفوذ این گروه در سراسر ژانرها گسترش یافت و به دلیل رویکرد نوآورانه آن به موسیقی تحسین منتقدان را به دست آورد. حسین همچنین با طیف وسیعی از هنرمندان از جمله هارت، جورج هریسون و ون موریسون کار کرد.

وی موسیقی فیلم «واناپراستام» را که در جشنواره کن نمایش داده شد، ساخت و در موسیقی‌های متن «اکنون آخرالزمان» فرانسیس فورد کاپولا، «بودای کوچک» برناردو برتولوچی و «در بازداشت» از مرچنت ایوری مشارکت داشت.

او همچنین در فیلم هایی چون «گرما و غبار»، «ساز» و «مرد میمون» به بازیگری پرداخت.

حسین جوایز متعدد دیگری از جمله پادما شری هند (۱۹۸۸)، پادما بوشان (۲۰۰۲) و پادما ویبوشان (۲۰۲۳) را در کارنامه داشت.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=30924

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.