آوین ویژه»

محفل انس با قرآن در گلوگاه تعاملات دیپلماتیک اثربخشی ایران اکسپو را افزایش می‌دهد خلیل الحیه: ایران حامی فلسطین خواهد ماند فرصت بی‌بدیل تقویت حمل و نقل و ترانزیت بین‌المللی ایران و ترکیه پزشکیان: خانه‌دار کردن دهک‌های اول تا سوم از اولویت‌های دولت است مسمومیت ۶ نفر در اثر گاز منوکسیدکربن مهاباد پیام نماینده ولی فقیه و استاندار سیستان و بلوچستان درباره برنامه سیما یک شهید و یک زخمی در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان مجلس با ادغام صندوق‌ های بازنشستگی کشوری مخالفت کرد اوکراین: روسیه خود را برای اعلام پیروزی در سالگرد جنگ آماده می‌کند سلامت پرواز و مسافران با مهارت خلبان و نیروهای عملیاتی در رشت حمله مسلحانه به کلانتری مسعودیه تکذیب شد مهلت استفاده از بخشودگی ارزش افزوده تمدید شد + تاریخ جدید با کمتر از ۵ میلیون تومان به قشم سفر کنید + جدول قیمت تصادف دو خودوری سواری در محورهای قم ۳ فوتی برجای گذاشت پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری بهمن ماه از فردا پنج فرماندار استان مرکزی منصوب شدند وعده ریچارد کلایدرمن برای کنسرت در ایران

0

شوخی با افسانه‌ قدیمی «منمنداس»؛ مرگ مردان جوان به دست پری‌دریایی!

  • کد خبر : 30936
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
شوخی با افسانه‌ قدیمی «منمنداس»؛ مرگ مردان جوان به دست پری‌دریایی!

محمد معتمد کارگردان فیلم کوتاه «بهش می‌گن منمنداس» با اشاره به اینکه این فیلم براساس یک افسانه قدیمی ساخته شده است درباره روند تولید این اثر توضیح داد.

محمد معتمد کارگردان فیلم کوتاه «بهش می‌گن منمنداس» که در جشنواره فیلم کوتاه تهران به نمایش درآمد، در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: ایده اولیه این فیلم متعلق به مارال حاجی‌اکبری است که فیلمنامه‌ای با همین عنوان نوشته بود.‌ من فیلمنامه ایشان را سر کلاس دانشگاه شنیدم و پیشنهاد کردم که براساس آن ایده یک فیلمنامه کمدی بنویسم. به این دلیل که من اهل همان منطقه بودم و احساس کردم کمدی این روایت جذاب می‌شود. پس از آن با همراهی علی کرباسی فیلمنامه اولیه را نوشتیم.

وی افزود: کمدی این اثر از ابتدا هم قرار بود به سمت پارودی و هجو برود. ما قصد نداشتیم خیلی موقعیت‌های خنده‌داری ایجاد کنیم بلکه دوست داشتیم فضای پارودی نسبت به ژانرهای گوناگون داشته باشیم و کمی هم با آداب و عقاید و افسانه قدیمی شوخی کنیم.

این فیلمساز درباره بازخورد مخاطبان نسبت به این فیلم کوتاه توضیح داد: به صورت کلی ما بازخوردهای مثبتی دریافت کردیم اما باتوجه به چیزی که از ابتدا تصور می‌کردیم این فیلم مخالف‌های سرسختی هم داشت. به این دلیل که فیلم در صحنه‌هایی از نظر فرمی اغراق‌آمیز می‌شد. ما مشکلی با این قضیه نداشتیم و حتی این تناقض‌ها را هم دوست داشتیم.

وی درباره فعالیت‌های اخیرش عنوان کرد: درحال حاضر اکنون روی فیلمنامه‌های مختلفی کار می‌کنم که احتمال دارد در آینده بسازم.

معتمد درباره ساخت اولین فیلم بلندش گفت: من دوست دارم وارد تولید فیلم بلند شوم اما فکر می‌کنم هنوز زود است و باید چند فیلم کوتاه دیگر بسازم تا آمادگی لازم را پیدا کنم.

این فیلمساز در پایان درباره حضور «بهش می‌گن منمنداس» در جشنواره امید عنوان کرد: این‌ فیلم ۲ ماه است که پخش شده است. ابتدا در جشنواره نهال رونمایی شد، پس از آن به جشنواره فیلم کوتاه تهران رفتیم. اکنون نیز با این فیلم در جشنواره امید حضور داریم و امروز ۲۷ آذر ساعت ۱۸ اکران خواهد شد. احتمالا حضور در جشنواره‌های بین‌المللی را شروع و سال بعد برای پخش در یک پلتفرم رایزنی‌ها را آغاز کنیم.

در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: آرمان باید پیش از طلوع آفتاب خود را به ساحل برساند، غافل از اینکه در جاده‌ای قدم گذاشته که در شب‌های گذشته مردان زیادی در آن به قتل رسیده‌اند!

محمدحسین‌ کیا، فائزه یوسفی و مهدی جهان‌بخشان بازیگران «بهش می‌گن منمنداس» هستند.

در باورهای ایرانی زنی به نام «مِلمِداس» وجود دارد. این موجود با نام‌های «مُم داس»، «اُم الداس»، «میل داس» و «منمنداس» نیز شناخته می‌شود. «منمنداس» زنی است بسیار زیبا که با گوهرهای گران‌بها خود را آراسته است. او بر جوانان ظاهر می‌شود و آنها را فریب می‌دهد. مردم جزیره هرمز بر این باورند که در کنار دره‌های نمک، یک درخت کُنار بزرگ وجود دارد. زیر این درخت، زنی زیبا در حوالی غروب می‌نشیند که «منمنداس» نام دارد و مردانی که او را می‌بینند دلباخته‌ خود می‌کند. زمانی که مردان شروع به صحبت با او می‌کنند، «منمنداس» به آن‌ها نزدیک می‌شود و ناگهان چهره‌ زیبایش را از دست می‌دهد. پس از تغییر چهره، او به پیرزن و دستانش به داس شبیه می‌شوند. او با دستان داسی‌شکل خود مردان فریب‌خورده را تکه‌تکه می‌کند. ناخداها و ماهیگیران باور دارند که «ملمدا»، زنی زیبا شبیه به پری دریایی است. او ماهیگیران تنها بر دریا را دلباخته‌ خود می‌کند. «منمنداس» را می‌توان به «جهی» در اساطیر زرتشتی و «سیرن» در اساطیر یونان شبیه دانست.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=30936

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.