آوین ویژه»

«پایتخت» به روزهای پایانی تصویربرداری نزدیک شد ارزش معاملات گواهی شمش نقره به ۱۵۲ میلیارد تومان رسید اهمیت شکرگزاری در سوره ابراهیم سقف برداشت از عابربانک‌ها تغییر کرد ترافیک سنگین در آزادراه قزوین- کرج- تهران| برف و باران در محورهای شمالی مزایده ۲ انگشتر رهبر انقلاب از سوی میثم مطیعی جهت کمک به جبهه مقاومت اعتراض کشاورزان فرانسوی به توافق اروپا با آمریکای جنوبی نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان اعلام شد + لینک مدیر عامل شرکت حمل و نقل کرمان بازداشت شد کابوس جدید برای مردم | آماده افزایش۵۰ درصدی تعرفه‌ پزشکی باشید اجرای نمایش «گهواره زمین» در شیراز ساعت هوشمند آتش گرفت/ فیت‌بیت ۱۲ میلیون دلار جریمه شد مرثیه سرایی احمد واعظی در آخرین شب عزاداری حضرت زهرا(س) در حرم رضوی ارتش: انسداد مرزهای کشور به سود امنیت داخلی و همسایگان است قصه پدرها در سینمای جهان؛ از آنتونی هاپکینز تا رابرت دنیرو کارفرمایان هم آتش افزایش حقوق ۱۴۰۴ کارگران را روشن کردند کاهش ۶۷ درصدی تصادفات جرحی در تفت آغاز میزبانی تماشاخانه سیمرغ از «آ»

0

«کاروان زرد» یکی از بنیان‌گذاران سینمای اکتشافی است

  • کد خبر : 40636
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
«کاروان زرد» یکی از بنیان‌گذاران سینمای اکتشافی است

جلسه اکران و نقد و بررسی فیلم «کاروان زرد» به کارگردانی لئون پواریه و آندره سووژ در موزه سینما برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، بیست و پنجمین جلسه از برنامه «شب‌های مستند» موزه سینما عصر روز گذشته ۱۰ دی به نمایش فیلم «کاروان زرد» به کارگردانی لئون پواریه و آندره سووژ اختصاص داشت.

محمد تهامی‌نژاد منتقد و پژوهشگر سینما درباره ویژگی‌های مستند «کاروان زرد» گفت: این فیلم دارای یک تدوین فوق‌العاده است و فیلمبردار آن نیز زحمت زیادی را متحمل شده است. تجربه تماشای این فیلم و زحماتی که عوامل فنی در مسیر ساخت اثر تحمل کرده‌اند، من را یاد فیلم «علف» می‌اندازد که سرشار از لحظات حساس است.

وی با اشاره به موسیقی به کار رفته در این مستند بیان کرد: موسیقی در این اثر حالتی پرشتاب و هیجان انگیز دارد و تلاش شده است تا به گونه‌ای روایی مورد بهره‌برداری قرار بگیرد. همچنین باید اشاره کرد که درباره این فیلم روایت‌هایی مختلفی وجود دارد و از جانب عده‌ای مورد توجه قرار گرفته است در حالی که عده دیگری آن را تقبیح کرده‌اند. برخی در اروپا این اثر را حماسی می‌دانند، اما در مقابل برخی دیگر تولید آن را بیهوده دانستند. در هر صورت نکته مهم در این است که «کاروان زرد» یکی از بنیان گذاران سینمای اکتشافی به شمار می‌رود.

این کارشناس تصریح کرد: فیلم دارای سه بخش است؛ بخش مربوط به ایران و افغانستان، بخش هیمالیا و بخش ورود به چین. بنابراین از لحاظ روایت این اثر به سه دسته تقسیم می‌شود. بخش ایران در این فیلم یک یادگار مهم درباره کشور است البته فیلم‌های دیگری نیز در آن دوران درباره ایران ساخته شده‌اند.

در ادامه ارد عطار پور، مستندساز پیشکسوت گفت: برای من سوال است که آیا پنج دقیقه حذف شده این اثر ربطی به مدیریت سیاسی کشور داشته است یا خیر؟ فیلم «کاروان زرد» از نظر تدوین، فیلمبرداری و حرکت بسیار درخشان است و سند تصویری قدرتمندی به شمار می‌رود، اما با این حال دارای نگاه استعماری و از بالا به پایین بوده و این اتفاق در فیلم «علف» نیز رخ داده است.

در ادامه تهامی‌نژاد درباره موضوع سانسور در این فیلم گفت: نمی‌توان درباره این موضوع به صراحت صحبت کرد اما مهمترین مسئله این است که نسخه دیگری نیز از این فیلم در فرانسه عرضه شده است که به راحتی و از کشور فرانسه در دسترس است. فیلم‌های بسیاری در دوران قاجار در ایران ساخته شده است اما این روند در دوران پهلوی تضعیف می‌شود. شانس دوران قاجار این است که عمده فیلم‌های ساخته شده در آن زمان پنهان شده و بعدها کشف شده بودند در صورتی که از دوران پهلوی فیلم‌های مستند کمی برجای مانده است.

فخرالدین سیدی، مستندساز پیشکسوت مجری و گرداننده این نشست بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=40636

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.