آوین ویژه»

۵۱ هزار و ۵۳۱ سند تک برگی دولتی در خراسان جنوبی صادر شده است شهرام شکیبا مهمان امشب «یکی از ما» توضیح روابط عمومی ساترا درباره سریال «تاسیان» «سفرنامه آبجی مظفر»؛ پیوندی از تاریخ و جامعه‌شناسی در قالبی کمدی ۷ هزار عدد انواع مواد محترقه غیر مجاز در دامغان کشف شد مرگ راننده سمند بر اثر برخورد با تیر چراغ برق در اصفهان نظر مایکل آنتون، مسئول مذاکرات فنی درباره توافق هسته‌ای چیست؟ معاملات شمش طلا در بورس به ۲ تن رسید برگزاری مراسم مناجات‌خوانی سحرهای ماه مبارک رمضان در حرم امام رضا (ع) تهران زیر نظر ۳۰۰ چشـم هوشمند مشارکت بیش از ۵۰۰ نفر از نخبگان در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور دو روی سکه نمادهای پتروشیمی‌/ بازگشایی پتروشیمی‌ها موتور بورس را روشن می‌کند؟ جاده کندوان یکطرفه است؛ ترافیک سنگین راه ها حذف حمایت از حقوق مالی زن او را مجبور به اشتغال می‌کند نصب نیروگاه خورشیدی در بوستان سرخه‌حصار تهران مردم آمریکا ۲۵ درصد کمتر از دوره قبل پوشش خبری انتخابات را دیدند اوکراین زنان را به میدان جنگ می‌فرستد جشنواره «عمار» به ایستگاه پایانی رسید؛ پاسداشتی برای هنرمند متعهد یمنی

1

روایت مهمان نوازی ایرانی‌ها در «موج سرنوشت»

  • کد خبر : 47107
  • ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
روایت مهمان نوازی ایرانی‌ها در «موج سرنوشت»

مستند «موج سرنوشت ۲» به کارگردانی امیرهوشنگ دانایی درباره حضور لهستانی‌ها در ایران و مهمان نوازی ایرانیان نسبت به این مهاجران در دست تولید است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اثر، ۸۲ سال از ورود لهستانی ها به ایران در زمان جنگ جهانی دوم می گذرد و این مقطع زمانی که نقطه عطف روابط ۲ کشور ایران و لهستان است موضوع مستندی از امیرهوشنگ دانایی است.

امیرهوشنگ دانایی سال ۱۴۰۱ مستند «موج سرنوشت» را به تهیه‌کنندگی خبرگزاری صدا و سیما کارگردانی کرد. این فیلم بارها از شبکه خبر پخش شد و در محافل فرهنگی لهستان به نمایش درآمد. دانایی پس از آن تصمیم به ساخت قسمت دوم این مستند براساس تحقیقات وسیع، جمع آوری اسناد و مدارک و فیلمبرداری از مکان های مرتبط گرفت.

سال ۱۳۲۱ در بحبوحه جنگ جهانی دوم ۱۲۰ هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه کار اجباری گولاک اتحاد جماهیر شوروی از طریق بندر انزلی وارد ایران شدند و این نخستین بار در تاریخ است که اروپائیان از فرط درماندگی ایران را به عنوان محل مهاجرت و سکونت انتخاب کردند.

۱۲۰ هزار لهستانی از طریق بندر انزلی وارد ایران شدند و ایرانیان که مهمان نوازی آنها در دنیا شناخته شده است، با وجود بدترین شرایط در ایران به دلیل جنگ، کمبود آذوقه، بیماری و … یکی از بهترین مهمان نوازی را داشتند. به گفته لهستانیان آزاد شده از اردوگاه‌های کار اجباری گولاک، آنها از جهنم سیبری وارد بهشت ایران شدند.

تصویربرداری «موج سرنوشت ۲» از مهر ۱۴۰۲ در بندر انزلی، گیلان، اصفهان و تهران ادامه یافت. بخشی از تصویربرداری در لهستان انجام شد و طبق برنامه ریزی قرار است تا پایان سال در لهستان تصویربرداری و جمع آوری اسناد و مدارک تمام شده و از سال آینده مراحل فنی تدوین، صداگذاری و ساخت موزیک انجام شود.

امیرهوشنگ دانایی از سال ۱۳۶۳ کارگردانی را آغاز کرد و ساخت تعدادی سریال، فیلم کوتاه مستند و داستانی را در کارنامه دارد. دانایی از سال ۱۳۸۲ به عنوان خبرنگار و تصویربردار خبرگزاری‌ صدا و سیما، عکاس و دستیار کارگردان با مسعود کیمیایی و مرحوم علی حاتمی کارگردانان سینمای ایران همکاری داشته است.

عوامل مستند «موج سرنوشت ۲» عبارتند از کارگردان، تصویربردار و تدوین: امیرهوشنگ دانایی، نویسنده گفتار متن: محمد تیموری، موزیک متن: مهدی دانایی، جلوه‌های ویژه تصویری: داود نجیبی، مشاوران تاریخ لهستان: علیرضا دولتشاهی، ایونا نویسکا، با حمایت: شورای شهر بندر انزلی، مجله برای فردا (اصفهان)، موزه جنگ جهانی دوم ونگارد (لاهیجان)، سفارت جمهوری اسلامی ایران در لهستان (ورشو) و حشمت الله حامدی نژاد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=47107

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.