آوین ویژه»

«گروسی» احتمالا به ایران سفر می‌کند کیش اینوکس، فرصت مناسبی برای رایزنی‌های تخصصی ۱۴ شهید و ۲۳ زخمی در بمباران منطقه البسطه بیروت+ فیلم ترکیب پرسپولیس و مس رفسنجان اعلام شد ظرفیت گرانبهایی از دلقک‌ و مطربان به ما رسید؛ قصدم ستایش زن فرنگی نبود رشیدی نیا: برای رفع چالش‌های دانشگاه لرستان آمادگی داریم ژانویه مرگبار به فوریه رسید؛ چهارمین انفجار تانکر سوخت در نیجریه با بیش از ۱۰ کشته فروش مواد محترقه ممنوع است اتصال دانشنامه‌های طلاب خواهر به سامانه مدارک تحصیلی تهران آرمانی کجاست؟/ چمران: آرزو بر جوانان عیب نیست! السیسی در آغاز به کار نشست سران عرب: ترامپ توان پایان جنگ را دارد بررسی سوددهی و درآمد پالایشگاه‌های بورسی در دیماه موضع‌گیری خصمانه انگلیس علیه ایران ۱۰ درصد برتر آزمون دانشنامه پزشکی عضو هیئت علمی دانشگاه می شوند قزوین در اقدامات خیرخواهانه و عام‌المنفعه الگو است معرفی برنامه‌های رادیو در روز کتاب و کتابخوانی نظریه صهیون ترویج اسلام تکفیری و نابودی دین الهی است افزایش چشمگیر صادرات غلات قزاقستان به ایران| موافقت با ایجاد پایانه غلات در بندرعباس

1

کمدی نقدِ شیرین است؛ «آنتیک» به چشم داوران می‌آید؟

  • کد خبر : 59344
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۱
کمدی نقدِ شیرین است؛ «آنتیک» به چشم داوران می‌آید؟

هادی نائیجی کارگردان فیلم «آنتیک» با اشاره به زوج پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه‌خواه در این فیلم گفت که کمدی نقد شیرین است و نباید آن را نادیده گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، کمدی «آنتیک» با سوژه‌ای متفاوت و بحث برانگیز از دل تاریخ معاصر را هادی نائیجی کارگردانی و محمود بابایی تهیه‌کنندگی کرده‌ است. این فیلم امروز ۱۳ بهمن در دومین روز چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد اکران شد.

پژمان جمشیدی و بیژن بنفشه‌خواه زوج اصلی این فیلم هستند و ستاره پسیانی، آناهیتا افشار، امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه، فرزین محدث، علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژافه‌وند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان و … با معرفی مهدی قربانی بازیگران اصلی هستند که در «آنتیک» ایفای نقش کرده‌اند.

در خلاصه داستان «آنتیک» آمده است: «انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است اما درِ بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگی‌شان را تغییر می‌دهد.»

در ادامه گفتگوی مهر با هادی نائیجی کارگردان فیلم را می‌خوانید:

*پس از تجربه فیلم‌هایی مانند «هیهات» و «حق سکوت» چه شد که سراغ ساخت فیلم «آنتیک» رفتید که کمدی است و فضای متفاوتی دارد؟

اولین دلیل و انگیزه برای ساخت یک فیلم، تصور فیلمساز از یک قصه جذاب است. جذابیت «آنتیک» برای من دوچندان بود، هم موضوع و قصه فیلم جذاب بود و هم در ژانری بود که محبوب تماشاگران است.

*ایده این داستان چطور شکل گرفت؟

اولین بار یک‌خطی داستان را از آقای حسنی شنیدم و همین جلسه نقطه‌ شروعی شد برای طراحی فیلمنامه‌ «آنتیک».

*در چند سال اخیر برخی از مخاطبان و به خصوص منتقدان و اهالی سینما به طور پیش‌فرض دیدگاه منفی نسبت به فیلم‌های کمدی و گیشه‌پسند دارند. فکر می‌کنید فیلم شما بتواند این دیدگاه را عوض و نسبت به کمدی‌های دیگر حرف جدیدی ارائه کند؟

در هر ژانری فیلم‌ها رده‌بندی ضعیف و قوی دارند، یکی از دلایل این دیدگاه منفی نسبت به ژانر کمدی تعداد زیاد فیلم در این ژانر است. در دورانی که فیلم‌های اجتماعی نیز بر سینما غلبه داشتند کم‌کم حرف از تعداد بالای فیلم‌های ضعیف در این گونه سینمایی مطرح شده بود. طبیعتا ضریب خطا در تعداد بالا بیشتر به چشم می‌آید. الان که نسیم سینمای اجتماعی وزیدن گرفته است یک سال بعد وقتی تماشاگر از این نوع فیلم‌ها اشباع شد، ببینید درباره‌ سینمای اجتماعی چه می‌نویسند!

*لطفا درباره انتخاب بازیگران فیلم توضیح دهید. بیژن بنفشه‌خواه به عنوان بازیگر تلویزیون در چندسال اخیر بیشتر در فیلم‌های سینمایی بازی کرده است. ایفای نقش او در این فیلم را چطور دیدید؟

بازیگر اگر بازیگر باشد دیگر مسئله او انتخاب برای نقش تعیین‌کننده است. انتخاب غلط برای نقش، بهترین بازیگر را نیز گرفتار می‌کند و نتیجه‌ کار غلط از کار در می‌آید. آقای بنفشه‌خواه یک بازیگر حرفه‌ای هستند و ما برای نقش ولی به آقای بنفشه‌خواه رسیدیم. البته تجربه‌ حضور گرم آقای بنفشه‌خواه در فیلم «صبحانه با زرافه‌ها» در این انتخاب بی‌تاثیر نبود.

*بیژن بنفشه خواه و پژمان جمشیدی در سریال «پژمان» و «صبحانه با زرافه‌ها» نیز کنارهم بازی کرده اند. حضور این ۲ نفر به عنوان زوج هنری در «آنتیک» چگونه است؟

در تجربیات قبلی این ۲ بازیگر پارتنر هم در نقش‌های اصلی نبودند و در «آنتیک» پا به پای هم داستان را پیش می‌برند و این مساله یک تجربه تازه است.

*در روند تولید برای بازسازی فضای دهه شصت در طراحی صحنه و گریم چه چالش‌هایی داشتید؟

اولین مسئله‌ پرچالش ما روند تغییرات معماری بی‌هویت شهری است که در این چند دهه شکل گرفته است. وقتی فیلمی درباره تاریخ معاصر می‌سازید، بی قوارگی شهرسازی در هویت بخشی تاریخی شهر بسیار به چشم می‌آید. تحول و پیشرفت زمانی خوب است که هویت تاریخی را هم حفظ کنیم. البته تحول در جلوه‌های بصری مسیر را تا حدودی هموار می‌کند.

*فیلم‌های کمدی معمولا در جشنواره فیلم فجر توجه داوران را جلب نمی‌کنند. پیش بینی شما از جشنواره امسال چیست؟

این سوال را باید از داوران بپرسید که چرا ژانری را که محبوب تماشاگران است و اقتصاد سینما هم بر آن تکیه می‌کند، نادیده می‌گیرند؟ کمدی «نقد شیرین» است و شاید ما سینمایی‌ها «نقد تلخ» بیشتر به چشممان می‌آید.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=59344

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.