آوین ویژه»

بیدی: رفع فیلترینگ از مسیر شورای عالی فضای مجازی شدنی نیست قیمت طلا رکورد تاریخی را جا به جا کرد (۱۳ فروردین) طنین بانک الله اکبر در پلدشت معاون ظریف: دکتر ظریف برنمی‌گردد/ ایشان استعفا نداده‌اند، از کار کنار گذاشته شده‌اند + عکس آثار هنرمندان نوگرا در نمایشگاه نقاشی «ماه دوم» هر یک روز ماندن کالا در گمرک یک درصد به قیمت تمام شده اضافه می‌کند اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟ نهضت مرمت در کاشان از بسیاری از شهرهای بزرگ دیگر جلوتر است انفجار گاز در شهرک ارم تبریز یک فوتی به جا گذاشت روایت برپایی سفره افطار و پخت حلیم نذری در حیاط مرکز اسلامی انگلیس فرمان جوزف عون درباره برخورد کوبنده با نیروهای جولانی از روشن شدن تکلیف «تجسمی فجر» تا نکوداشتی برای مرد هزار چهره نقاشی بحران مشروعیت در سئول؛ پیامدهای داخلی و بین‌المللی قدرت‌طلبی «یون» چیست؟ پرداخت عوارض آزادراه‌ها بر اساس مسافت/ برداشت عوارضی از حساب بانکی افراد به‌زودی دریادار تنگسیری: جزایر خلیج فارس جنبه فوق استراتژیک دارند الرشق در واکنش به اظهارات ترامپ: هیچ‌کس نمی‌تواند در سرنوشت غزه دخالت کند اعلام جزییات آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج هیئت‌ ها می‌توانند نهادهایی برای ایجاد اشتغال و کسب و کار باشند

0

کارگردان «چهارماه و ده روز»: تئاتر خیابانی باید مخاطب رهگذر را درگیر کند

  • کد خبر : 59368
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۵
کارگردان «چهارماه و ده روز»: تئاتر خیابانی باید مخاطب رهگذر را درگیر کند

فرشته مصطفی‌پور کارگردان نمایش خیابانی «چهارماه و ده روز»، با تأکید بر اهمیت جذب مخاطب در آثار خیابانی گفت که روایت نمایش باید به‌گونه‌ای باشد که حتی رهگذران هم بتوانند مضمون آن را درک کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش خیابانی «چهارماه و ده روز» به نویسندگی و کارگردانی فرشته مصطفی‌پور، از آثار حاضر در بخش منتخب نمایش‌های خیابانی استانی در چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از استان قزوین است.

روایتی تأثیرگذار برای رهگذران

فرشته مصطفی‌پور، نویسنده و کارگردان این اثر، درباره ویژگی‌های محتوایی و اجرایی «چهارماه و ده روز» به خبرنگار مهر گفت: این نمایش روایت یک جنین است و این برایم مهم بود که چگونه می‌توان رهگذران را برای دقایقی به تماشای یک نمایش خیابانی جذب کرد. به نظر من هنرمندان تئاتر خیابانی باید پیش از خلق اثر، خود را به جای مخاطب بگذارند و بررسی کنند که چه چیزی می‌تواند آنها را وادار به توقف و تماشا کند و با داستان همراه سازد.

تجربه‌ای نو در اولین حضور

وی با اشاره به نخستین تجربه خود در جشنواره تئاتر فجر، افزود: این اولین حضور من در بخش نمایش‌های خیابانی جشنواره تئاترفجر است و خود را در آغاز مسیر این گونه‌ نمایشی می‌بینم. با این حال، تلاش کردم از چهارچوب‌های رایج فراتر بروم و همراه با آن تا جای ممکن از عناصر زیبایی‌شناسی در طراحی اجرا بهره بگیرم. برای مثال، آکسسوارهای موجود در صحنه به طور مداوم تغییر می‌کنند و در طول اجرا به آکسسوارهای دیگری تبدیل می‌شوند که این موضوع جذابیت بصری و تنوع را برای مخاطب ایجاد می‌کند.

کارگردان «چهارماه و ده روز»: تئاتر خیابانی باید مخاطب رهگذر را درگیر کند

روایت قابل‌فهم حتی برای رهگذران عجول

مصطفی‌پور درباره شیوه روایت نمایش خود توضیح داد: هنگام طراحی این نمایش به این نکته فکر کردم که ممکن است مخاطب خیابانی زمان کافی برای تماشای کامل اثر را نداشته باشد به همین دلیل، داستان را به شکلی طراحی کردم که حتی اگر رهگذری تنها بخشی از نمایش را ببیند، بتواند مفهوم کلی نمایش را دریافت کند و با اثر ارتباط بگیرد.

برگزاری جشنواره فرصتی ارزشمند برای هنرمندان شهرستان‌ها

این کارگردان در پایان درباره ارزیابی خود از چهل‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، عنوان کرد: برگزاری جشنواره با برنامه‌ریزی دقیق، اسکان مناسب و پرداخت به‌موقع کمک‌هزینه از نکات مثبت این دوره از جشنواره بود. همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی جشنواره فرصتی ارزشمند را برای هنرمندان شهرستان‌ها فراهم کرد تا از دانش اساتید معتبر استفاده کنند. متأسفانه چنین امکانی در بسیاری از شهرستان‌ها وجود ندارد و این کارگاه‌ها می‌تواند تأثیر به‌سزایی در ارتقای سطح کیفی تئاتر شهرستان‌ها داشته باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=59368

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.