آوین ویژه»

سرنوشت جنگ اوکراین / صلح یا ادامه جنگ؟ نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، سخنران ویژه مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن در کرمانشاه جاده کرج چالوس به دلیل برف و کولاک مسدود شد «جام‌جم» پرونده نقد برنامه‌های گفتگومحور را باز می‌کند روز جمهوری اسلامی نماد مردم‌سالاری دینی است توقف ۳۵ پروژه راهبردی و حاکمیتی شیلاتی با پلمب پژوهشکده اکولوژی خزر رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد آلبوم جدید حمید خزاعی منتشر شد تغییر زمان هجدهمین عرضه اولیه سال ساماندهی مؤسسات آموزش عالی یکی از اقدامات شاخص دولت سیزدهم بود پایان مذاکرات ۱۲ ساعته روسیه و آمریکا در ریاض واکنش ریاض و دوحه به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه مزایای تراموا از نگاه زاکانی؛4 ایستگاه مترویی که به تهران اضافه می شود گالانت عوامل اختلاف خود با نتانیاهو را تشریح کرد مهندسان گوگل چقدر حقوق می‌گیرند؟ محموله سیگار قاچاق در جم کشف شد ترامپ ظرف چند روز آتی شروط صلح در اوکراین را علنی می‌کند طرح‌های مسکن استان بوشهر تکمیل شود

1

نشست خبری «خاتی»؛ قصه‌ای از دل طبیعت و زیست بوم‌های فراموش شده

  • کد خبر : 61079
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
نشست خبری «خاتی»؛ قصه‌ای از دل طبیعت و زیست بوم‌های فراموش شده

نشست خبری فیلم «خاتی» در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری فیلم «خاتی» با حضور فریدون نجفی کارگردان، محمد کمالی‌پور تهیه کننده، آناهیتا افشار، سارا بهرامی، علی عامل هاشمی، فرید سجادی حسینی بازیگران، یوسف بخشایش تدوینگر و آریا عظیمی‌نژاد آهنگساز امروز ۱۶ بهمن در برج میلاد برگزار شد.

اجرای این نشست را منصور ضابطیان عهده‌دار بود.

روایتی از دل طبیعت؛ «خاتی» چگونه شکل گرفت؟

در ابتدا تهیه کننده این اثر در مورد فرایند شکل‌گیری این فیلم سینمایی، گفت: من اصولا زیاد اهل مصاحبه نیستم، فکر می‌کنم تهیه کننده باید بودجه و نیازهای یک گروه را فراهم کند و تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که اسفند سال پیش ایده این فیلم به من پیشنهاد شد و من قصد کردم که این اثر را کار کنم.

«خاتی» را برای دیده شدن ساختیم، نه صرفاً یک فیلم هنری

وی افزود: یکی از دلایل اصلی پرداختن به این موضوع اوضاع و احوال بد زیست بوم های حیوانات در کشور ما است و اتفاقی که می‌افتد این است که پس از رسانه‌ای شدن ایده و روایت اثر، برچسب فیلم هنری به آن زده می‌شود که بسیار اتفاق بدی است و شرط من با کارگردان این اثر این بود که فیلمی کار شود که دیده شود، ما در این فیلم سینه موبیل چپ کردیم و بسیار لوکیشن‌های فیلمبرداری شده شرایط کار را سخت می‌کرد اما احساس کردیم چنین روایت‌هایی می‌تواند در بستر یک درام اجتماعی روایت شود و برای مخاطب کشش داشته باشد. من در سه گانه خود یعنی «بهار نارنج»، «برهوت» و خاتی» سعی کردم ایران را بازتاب دهم زیرا کشور ما سرشار از زیبایی و جذابیت است.

داستان «خاتی» برگرفته از تجربه‌های زیسته من است!

فریدون نجفی، پس از تهیه کننده، در پاسخ به پرسش قبلی، عنوان کرد: واقعیت من در منطقه‌ای که در فیلم وجود دارد، بزرگ شدم، طرحی داشتم که براساس آن فیلمنامه شکل گرفت و در مراحل خلق فیلمنامه به شکل کامل حضور داشتم و لحظه به لحظه این فیلم را در زندگی شخصی خود دیده‌ام و می‌توانم بگویم که تمام وقایع فیلم گره‌های مستندی دارد.

بحث حذف لهجه؛ تصمیمی آگاهانه یا چالشی برای مخاطب؟

وی در مورد نبود لهجه در زبان کاراکترهای بومی، تصریح کرد: در این فیلم لهجه وجود ندارد و می‌دانم که سوال بسیاری از دوستان خواهد بود. تنها سعی کردیم که گویش‌های تهرانی را از کاراکترها بگیریم و لهجه را مورد نیاز ندیدیم.

تهیه کننده در این باب افزود: من عامل اصلی حذف لهجه بودم و اگر نقدی وجود دارد باید با من مطرح شود.

فیلمنامه مرا جذب کرد و پذیرفتم

فرید سجادی حسینی پس از تهیه کننده، بیان کرد: من طبق معمول فیلمنامه را خواندم و دوست داشتم و پس از آن تهیه کننده نیازهای پروژه را برطرف کرد و فیلم را شروع به کار کردیم.

موسیقی «خاتی» بازتابی از تبعیض و بی‌توجهی به طبیعت است

در ادامه آریا عظیمی‌نژاد در پاسخ به پرسشی در مورد، پیشی گرفتن موسیقی از فیلم و خروج فضای آهنگسازی اثر از اتمسفر بومی، عنوان کرد: المان‌هایی چون تبعیض هایی که در حق زنان اتفاق افتاده است و بی‌اهمیتی به زیست بوم های طبیعی در کشور و … جزوه نکاتی بود که در فرایند ساخت موسیقی‌های اثر مد نظر من بود.

اهمیت حضور خرس در قصه برایم منحصر به‌فرد بود!

آناهیتا افشار، پس از آهنگساز پروژه درباره پیوستن به «خاتی» گفت: من به شخصه بسیار به طبیعت و حیوانات علاقه‌مند هستم و وقتی فیلمنامه را خواندم و متوجه شدم که قصه حول محور یک خرس می‌گذرد بسیار برایم منحصر به فرد بود چون ‌در سینمای ایران پرداختن به موضوعاتی با درون مایه اهمیت محیط زیست و حیوانات بسیار کم است.

شخصیت «خاتی» مرا به دل قصه کشاند

سارا بهرامی پس از افشار، افزود: در گام نخست فیلمنامه من را جذب کرد و پس از آن کاراکتر «خاتی» در فیلم بود که به جذابیت های این پروژه برای من افزود.

حضور یک محیط بان واقعی در «خاتی»

هادی عامل هاشمی نیز درباره تجربه حضور خود در این اثر عنوان کرد: من مدتهاست که به صورت رسمی در خراسان محیط بان هستم و دغدغه محیط بانی را دارم؛ ماجرای شکار حیوانات که در فیلم روایت می‌شود، بسیار ماجرای جدی و مهمی است.

تدوین «خاتی» چالش‌برانگیز بود، اما بازخورد مخاطبان دلگرم‌کننده است

یوسف بخشایش نیز درباره تجربه حضور خود عنوان کرد: لازم است از گروهی که در این پروژه به شکل تمام و کمال به من اعتماد کردند تشکر کنم؛ اتمسفر پروژه بسیار پربار بود و این کار من را در تدوین سخت می‌کرد و با ترس و لرز قسمت‌هایی از فیلم را می‌بینم و می‌ترسم که مخاطب را پس بزند ولی خدا را شکر این اتفاق تاکنون نیفتاده است و مردم فیلم را دوست داشتند.

از نکات قابل توجه این نشست حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت بود که در انتهای نشست روی صحنه حاضر شد.

محمد کمالی‌پور در حضور فاطمه مهاجرانی، عنوان کرد: من تقاضا دارم از هیئت دولت همانطور که فیلم‌های مقدس، دفاع مقدس را می‌بینند فیلم‌هایی چون «خاتی» را ببینند زیرا این قبیل آثار هم جنبه ملی دارد.

فاطمه مهاجرانی نیز در جواب مطرح کرد: حتما همه‌ ما در قِبَل محیط زیست مسئول هستیم و به دید منت توصیه شما انجام خواهد شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=61079

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.