آوین ویژه»

نخستین گفتگوی وزیر دفاع آمریکا با وزیر جنگ جدید رژیم صهیونیستی ۴۳ پروژه نهضت ملی مسکن در استان همدان در حال ساخت است شارژ کالابرگ دهک های یکم تا پنجم | مجلس برای مردم کم نذاشت پیش‌بینی آینده بازار طلا و دلار / ریزش بزرگ یا فرصت خرید؟ یک شب مذاکره ایران و آمریکا در عمان چند میلیارد هزینه دارد؟ بورس و بازگشت به روزهای متفاوت یارکشی به سبک ابوظبی؛ تاثیر تجارت بر رویکرد مسکو| احتمال پیوستن امارات به کریدور شمال-جنوب سرنخ‌هایی از نقش جریان نفاق در ترور دو قاضی/ حجت‌الاسلام منتظری چه گفت؟ درخواست حماس از میانجی‌گران برای مهار جنایات رژیم صهیونیستی سرمایه‌گذار معروف هشدار داد: قبل از ورود دولت‌ها به بازار، بیت‌کوین بخرید! مجمع ۱۰ سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برگزار شد مجسمه‌های آهنی ایرج زند در «حضور مداوم» ورود سامانه بارشی جدید به کشور از اواسط هفته نگذارید اعتماد مردم به تجارت الکترونیک شفاف از دست برود انصاریان: رسیدن به خدا ۵۰ سال وقت نمی‌خواهد، یک دل پاک می خواهد مجلس با حقوق ۲۵ میلیون تومانی کارگران در ۱۴۰۴ موافقت کرد اجرای تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ به درخواست دانشگاه‌ها کاخ سفید: مذاکرات سازنده بود/ترامپ به این سفر نمی‌رود

0

بخش «گنجینه» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح شد

  • کد خبر : 66576
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
بخش «گنجینه» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح شد

دبیرکل هفدهمین جشنواره تجسمی فجر در آیین گشایش بخش «گنجینه» این جشنواره، از درویش عبدالمجید طالقانی به عنوان کسی که خط فارسی را شاعرانه کرد، نام برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره تجسمی فجر، بهرام کلهرنیا در مراسم گشایش بخش «گنجینه‌» جشنواره تجسمی فجر در موزه خوشنویسی تهران گفت: درویش عبدالمجید خط را به طریقی کمی ناخوانا کرد و در ناخوانایی جادوی شگرف ایرانی را به مثابه گنج دیگری به نمایش گذاشت. او به خط نیرو بخشید تا شاعرانه‌تر شود برای اینکه حواس وجودی انسان ایرانی نتیجه‌ای نو بیابد.

وی بیان کرد: افتتاح این نمایشگاه یکی از رخدادهای مهم و کلیدی جشنواره است، چرا که تفاوت این دوره جشنواره با جشنواره‌های پیشین تلاش ما برای رسیدن به ریشه‌ها، سابقه‌ها و خاطرات ملی فرهنگ و اندیشه ایران است.

کلهرنیا اضافه کرد: خوشبختانه با همکاری و همراهی موزه خوشنویسی یکی از بلندپروازی‌های ما تحقق پیدا کرد. ما برای این بخش از جشنواره، خط را انتخاب کردیم به سبب اینکه خط و نگارگری ایرانی ریشه و سابقه درونی ماست و بخش مهمی از خاطرات عزیز ما در این دو سبک انباشته شده است.

بخش «گنجینه» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر افتتاح شد

وی به ارتباط میان خط و زبان اشاره کرد و گفت: زبان بانک موجودی ماست؛ یعنی تمام ذخایر وجودی انسان در زبان انباشته شده است، هرچه دارایی داریم در زبان است. اگر زبان غنی است پس ما دارایی بزرگی داریم. همان‌طور که می‌دانیم زبان فارسی یکی از گرانقدرترین شیوه‌های گفتار در تاریخ جهان و در دوران کنونی به حساب می‌آید و از سوی دیگر، خط ابزار نهایی و مرکز تجلی آروزها در زبان است.

دبیرکل هفدهمین جشنواره تجسمی فجر توضیح داد: درویش عبدالمجید مردی بود که به تنهایی بخش‌هایی از جان عتیق ایرانی را زنده کرد و جان بخشید، خط او به جادوی کهن بیان ایرانی شباهت و نزدیکی دارد. حیف است او را نبینیم و زیارت نکنیم. از این رو، امروز در جشن ملی هنرهای تجسمی گشایشی اتفاق افتاده که به آن ریشه داده و ارزندگی بخشیده است.

آمنه رضایی مدیر موزه خوشنویسی نیز در آیین افتتاحیه بخش «گنجینه» هفدهمین جشنواره تجسمی فجر گفت: دلیل انتخاب آثار درویش عبدالمجید برای اکران آثار در بخش جنبی جشنواره این است که پرداختن به ریشه‌های هنرهای تجسمی مورد توجه جشنواره بود. از این جهت، برگزاری چنین نمایشگاهی پیشنهاد شد و مورد استقبال قرار گرفت.

وی بیان کرد: بخشی از آثاری که امروز به نمایش درآمد، پیشتر و در دوره‌های مختلف روی دیوار موزه رفته بود، اما تعدادی از آثار تاکنون دیده نشده بود و در گنجینه موزه قرار داشت و برای اولین بار به نمایش درآمده است. طبیعتا با توجه به ویژگی‌های درویش عبدالمجید طالقانی که استاد تمام در خط شکسته هستند، قرار شد نمایشگاهی از آثار وی برگزار شود.

رضایی در پایان گفت: در این نمایشگاه ۲۳ اثر از درویش عبدالمجید و ۱۶ اثر از سیدعلی‌اکبر گلستانه که آثارش متاثر از خط درویش است‌ به نمایش درآمده است. گلستانه نیز سرآمد خط شکسته در دوره قاجار بود و به نظر می‌رسد که مجموعه حاضر در موزه، مجموعه‌ای بسیار زیباست و حتما مورد توجه علاقمندان خوشنویسی قرار خواهد گرفت، چرا که ما با تماشای این آثار به ریشه‌های هنر خود می‌رسیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=66576

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.