آوین ویژه»

تعهدات مالی جشنواره تئاتر فجر در حال تسویه شدن است ایران به دنبال واردات کالاهای اساسی از قزاقستان توصیه حجت الاسلام قمی به مطالعه کتاب «ماجرای فکر آوینی» روح بخش بیگ زاده، نخستین فرماندار زن استان کرمان شد ماجرای قرار عاشقانه یک شهید مفقودالاثر چه بود؟ توکن جدید شیبا اینو در راه بازار/ انفجار شیبا در راه است؟  سریع‌ترین روش حمل و نقل بین المللی کالا و مسافر کدام است؟ ایتمار بن‌گویر: رئیس شاباک مجرم و دروغگو است و باید زندانی شود استارلینک چینی از راه رسید حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است واریز ۱۶۹ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران انتخابات مقدماتی و نشست اضطراری بزرگ‌ترین حزب مخالف «اردوغان» «بسته امنیتی» چاقویی ویژه کریسمس در آلمان ابلاغ شد پرش بلند بورس/ شاخص ۴۹هزار واحد رشد کرد عراقچی از قطر تشکر کرد شب مبعث پیامبر اسلام (ص) در حرم امام رضا (ع) سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه علامه‌ طباطبایی معرفی شد با گران‌فروشی و تخلفات صنفی برخورد قاطع می‌شود

0

کوروش زارعی: تئاتر مسجد نه‌تنها عقب‌گرا نیست بلکه پیش‌برنده است

  • کد خبر : 69360
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۴
کوروش زارعی: تئاتر مسجد نه‌تنها عقب‌گرا نیست بلکه پیش‌برنده است

کوروش زارعی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها که در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، عنوان کرد تئاتر مسجد نه‌تنها عقب‌گرا نیست، بلکه پیش‌برنده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها، امروز ۲۹ بهمن با حضور کوروش زارعی، شهرام کرمی، محمدرضا آزاد، مهیار هزارجریبی و جمعی از هنرمندان و فعالان تئاتر در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، مراسم به طور رسمی آغاز شد. در ادامه، سید مصطفی موتورچی دبیر جشنواره، ضمن خوشامدگویی به حاضران، گزارشی از روند برگزاری جشنواره ارائه داد. پس از آن، با پخش ویدیویی مراحل برگزاری جشنواره به نمایش درآمد.

سخنان دبیر جشنواره و مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری

موتورچی در سخنان خود اظهار کرد: ما در حوزه هنری یک مرکز هنرهای نمایشی داریم که در تمامی گام‌های نمایشی کنار ما بوده و از حمایت آن بهره‌مند هستیم. در همایش‌های محرابیان، ۹۷۰ گروه در کنار ما حضور داشتند و توانسته‌ایم بیشترین آمار مخاطب را در آثار نمایشی توسط بچه‌های مسجد ثبت کنیم.

سپس کوروش زارعی مدیر دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری، ضمن خوشامدگویی گفت: در دوره جدید دفتر تئاتر بچه‌های مسجد، پیشرفت‌های مطلوبی حاصل شده که با تلاش حوزه هنری این ارتقا ادامه دارد. خروجی‌های متعددی از تئاتر بچه‌های مسجد وجود دارد که نشان‌دهنده تأثیر مثبت این جریان است.

وی افزود: از زمانی که فعالیت خود را در دفتر هنرهای نمایشی حوزه آغاز کردم، گروه‌های تئاتر بچه‌های مسجد را مجدداً راه‌اندازی کردیم تا در دهه آینده، خون تازه‌ای در تئاتر کشور جریان یابد، به‌ویژه در زمینه نمایشنامه‌نویسی. ما کمبود نمایشنامه‌نویس را در تئاتر کشور حس می‌کنیم و تلاش کرده‌ایم این معضل را از طریق جشنواره گلدسته‌ها برطرف کنیم. تاکنون حدود ۲۰۰ نمایشنامه در این جشنواره به چاپ رسیده است.

زارعی همچنین به اهمیت چاپ آثار برگزیده اشاره کرد و گفت: با انتشارات سوره به توافق رسیده‌ایم تا نمایشنامه‌های برگزیده را منتشر کنیم و انگیزه بیشتری برای نویسندگان ایجاد شود. در گذشته، جشنواره‌های نمایشنامه‌نویسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین امکانی نداشتند، اما امروز در حوزه هنری این موضوع محقق شده است.

بررسی فرآیند داوری و انتخاب آثار

زارعی در ادامه درباره فرآیند داوری توضیح داد: در مرحله نخست، آثار توسط هیئت داوران شامل صادق رشیدی، محمدرضا آزاد و مهیار هزارجریبی بررسی شدند. سپس این آثار به مهرداد کوروش‌نیا و شهرام کرمی سپرده شد تا به عنوان استاد راهنما در کنار نویسندگان باشند و علاوه بر رقابت، آموزش‌های لازم را نیز دریافت کنند.

مهیار هزارجریبی داور جشنواره، نیز در ادامه مراسم بیان کرد: تئاتر مسجد، ورای تمامی شعارها، نکته مهمی را در خود دارد؛ اینکه مسجد مکانی مذهبی است که در همه محله‌ها وجود دارد. ما باید تلاش کنیم تئاتر مسجد به همان میزان فراگیر شود.

وی افزود: تئاتر مسجد نه‌تنها عقب‌گرا نیست، بلکه پیش‌برنده است. این ظرفیت باید به جهانیان معرفی شود تا تئاتر مسجد به عنوان گونه‌ای از تئاتر پیشرو شناخته شود.

تقدیر از برگزیدگان جشنواره

در ادامه، کلیپی از برگزیدگان چهارمین جشنواره سراسری نمایشنامه‌نویسی گلدسته‌ها پخش شد و پژمان شاهوردی به نمایندگی از برگزیدگان دوره‌های پیشین، گفت: این جشنواره ساختارشکن است، زیرا نمایش را از محل‌های اجرایی متداول خود خارج کرده و به مسجد آورده است. انتخاب آثار در این جشنواره عادلانه و توسط افراد مجرب صورت می‌گیرد.

سپس مراسم اهدای جوایز برگزار شد و از نمایشنامه‌های زیر تقدیر به عمل آمد:

«کاشی‌کار»، «پند ابلیس» و «گلدسته‌های مسجد» رکسانا عبقری و پژمان شاهوردی (البرز و لرستان)

«بالاتر از عشق» – مرضیه شریفی (اصفهان)

«وسوسه دینار» – ماندانا عبقری (البرز)

«رحمه‌العالمین» – رضا عزیزی (تهران)

«آدم و حوا» – فاطمه مازندرانی (تهران)

«ردای پلید» – مرجان فخار (مرکزی)

«انتخاب درست» – مسعود کردی (لرستان)

«بچه‌های مسجد نجفیه» – فاطمه پارسافر (خوزستان)

«نقل علمدار» – هومن میرمعنوی (گیلان)

«دلم پرواز می‌خواهد» – سیده طاهره حسینی (تهران)

«نذر سیب» – میثم کردی (خوزستان)

«خلعت عشق» – فائزه چشمه سنگی (خراسان رضوی)

در پایان، از نمایشنامه‌های چاپ‌شده در دوره قبل جشنواره نیز رونمایی شد و مراسم با تقدیر از برگزیدگان و دست‌اندرکاران جشنواره به پایان رسید.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=69360

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.