آوین ویژه»

رشد ۱۶ هزار واحدی بورس/ موتور رشد بازار سرمایه روشن شد؟ شرایط دانشگاه علامه برای اعزام اساتید به فرصت‌های مطالعاتی زاخارووا: مشتاقانه در انتظار سفر هیئت ایرانی به مسکو هستیم مطرح شدن دغدغه‌های دانشجویان در جلسه شورای دانشگاه تهران شهادت ۱۵ فلسطینی در حمله به منزلی در شمال غزه زمان فعالیت میادین میوه و تره بار در ایام نوروز پیش بینی قیمت دلار درست از آب درآمد! حکم اعدام عوامل تأمین تجهیزات ترور شهید فخری‌زاده صادر شد معاونان فرماندار گناوه معارفه شدند محورهای دیدار «پوتین» و رئیس‌جمهور آفریقای مرکزی شهدا زنده و ناظر بر اعمال ما هستند بلژیک: الحاق کرانه باختری از سوی اسراییل محکوم است کانادا: به تمام حکم‌های دادگاه‌های بین‌المللی پایبند هستیم تمام معوقات همسان سازی بازنشستگان آبان ۱۴۰۳ واریز می شود | مجلس تکلیف همه را روشن کرد «نقد درون گفتمانی ایده علم دینی» در نشستی به بحث گذاشته می‌شود مستند «پاسخ» با موضوع ناگفته‌هایی از عملیات وعده صادق پخش می‌شود خبرهای تازه از مدرسه مستند حقیقت؛ برگزاری ترم اول تعاملی است آغاز خدمت‌رسانی مجموعه کلینیک‌های بیمارستان رضوی در ساختمان بُشری

0

معلولی که کوهنورد حرفه‌ای شد/ روایتی از امید در «پسر کوهستان»

  • کد خبر : 7083
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۳
معلولی که کوهنورد حرفه‌ای شد/ روایتی از امید در «پسر کوهستان»

کارگردان مستند «پسر کوهستان» با اشاره به سوژه خود بیان کرد که وی چگونه با انگیزه و امید و علی‌رغم محدودیت های جسمی توانسته به یک کوهنورد حرفه‌ای تبدیل شود.

احسان کمرخانی کارگردان مستند «پسر کوهستان» درباره سوژه فیلم خود که از شبکه مستند پخش شده است به خبرنگار مهر گفت: فیلم مستند «پسر کوهستان»، داستان زندگی پر فراز و نشیب مهدی، پسر جوان ایلامی است که علی‌رغم محدودیت‌های جسمی از بدو تولد، تبدیل به یک کوهنورد حرفه‌ای می‌شود.‌

وی ادامه داد: مهدی زندگی عجیبی دارد؛ او از بدو تولد از هر ۲ پا و انگشت دست راست معلول است و علیرغم انجام یک عمل جراحی در دوران کودکی، باز هم از توانایی حرکتی برخوردار نیست و مجبور است با عصا حرکت کند. معلولیت یکی از پاهایش به حدی است که بنابر تشخیص پزشکان در دوران نوجوانی، باید پای او را از مچ قطع کنند اما با توجه به مخالفت‌های مادرش، این اتفاق رخ نمی‌دهد.

این فیلمساز مستند با اشاره به بروز یک اتفاق بزرگ در زندگی سوژه فیلمش گفت: افسردگی ناشی از معلولیت و تلاش‌های پدر برای بهبود وضعیت روحی او، منجر به یک اتفاق مهم در زندگی مهدی می‌شود؛ حضور او در کوه‌های اطراف ایلام منجر به آشنایی‌اش با یک گروه کوه‌نوردی می‌شود و همین موضوع انگیزه او را افزایش می‌دهد. علیرغم محدودیت‌های حرکتی، آرام آرام مهدی تبدیل به یکی از اعضای این گروه شده است و مسیر زندگی او عوض می‌شود. علاوه بر این، آشنایی او با پروفسور مردان‌پور از متخصصان مشهور ارتوپدی کشور یکی دیگر از اتفاقات مهم زندگی این شخصیت است. انجام ۱۲ عمل جراحی طی ۲ سال به مهدی کمک می‌کند تا برای اولین بار در زندگی خود روی پایش بایستد و بدون مشکل حرکت کند. جالب است بدانید که او در حال حاضر مربی کوهنوردی است و شغلش کار در ارتفاع است و تعدادی از جوانان زیر نظر او کار می‌کنند.

کمرخانی درباره آشنایی خود با مهدی شخصیت فیلمش گفت: همواره نگاه امیدوارانه به زندگی دارم و دنبال چنین سوژه‌هایی برای فیلمسازی می‌گردم. خاطرم هست یکی از دوستان ماجرای زندگی او را به صورت بسیار خلاصه برایم تعریف کرد و با توجه به اینکه احساس کردم زندگی مهدی پر از امید و انگیزه است، آدرسش را گرفتم و پیش او رفتم. نزدیک به یک‌سال و ۳ ماه طول کشید تا اعتمادش را جلب و او را راضی به ساخت مستند کنم‌. تولید مستند نیز حدود ۴ سال به طول انجامید.

وی درباره فرم روایی مستند «پسر کوهستان» گفت: زمانی که با مهدی، آشنا شدم عمل‌های جراحی مهدی توسط دکتر مردان‌پور به تازگی تمام شده بود و او دوران نقاهت را سپری می‌کرد. البته باید اشاره کنم که مهدی به دلیل اینکه می‌خواست از روزهای غمبار زندگی‌اش فاصله بگیرد، تمام عکس‌هایش را پاره کرده بود و من هیچ دسترسی به آرشیو تصویری یا ویدئویی از زندگی چند سال قبل او نداشتم. به همین دلیل برای بیان اتفاقات گذشته، مجبور شدم همراه با فعالیت‌های روزمره‌اش، آنها را نیز روایت کنم. علاوه بر این، سراغ دکتر مردان‌پور هم رفتیم و او مصاحبه خوبی انجام داد و حرف‌های عجیب و غریبی زد.

کارگردان «پسر کوهستان» با تاکید بر اینکه فیلمش روایت امید است، گفت: حرف‌های دکتر مردان‌پور به خوبی بیان می‌کرد که مهدی از چه امید و انگیزه خاصی برخوردار بوده است. او می‌گفت که اگر مهدی را در حال کوهنوردی با وجود همه سختی‌های راه رفتنش نمی‌دید، شاید برایش این قدر وقت نمی‌گذاشت و عملش نمی‌کرد.

وی ادامه داد: متاسفانه قشر جوان ما این روزها بسیار ناامید است؛ البته من منکر سختی‌ها نمی‌شوم اما فراموش نکنید که مهدی هم شرایط بسیار سختی داشت. او علاوه بر تمام مشکلات مالی، معلولیت حرکتی هم داشت که شرایط را برایش بسیار سخت‌تر می‌کرد اما با تمام این شرایط او جنگید و هم اکنون افراد زیادی زیر دست او کار می‌کنند.

کمرخانی در پایان صحبت هایش گفت: برادرم عرفان کمرخانی علاوه بر تصویربرداری این اثر، در تولید نیز مرا بسیار همراهی کرد و ایده‌های بسیار خوبی برای روایت بهتر مستند داد.

سایر عوامل این مستند عبارتند از صداگذار: حسن مهدوی، تدوین: سوگل مرادی، اصلاح رنگ: شیرین اخلاصی، تهیه‌کننده و کارگردان: احسان کمرخانی.

فیلم مستند «پسر کوهستان» به کارگردانی احسان کمرخانی که در هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد شب گذشته ۲۰ آبان از شبکه مستند سیما پخش شد و ساعت ۱۲ بامداد نیز بازپخش دارد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=7083

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.