آوین ویژه»

ثبت ده‌ها مورد قتل، ربایش و غارت منازل توسط تروریست‌ها در سوریه مسابقات قایقرانی در مازندران فیلم ترور حسن نصرالله که اسرائیل منتشر کرد زنده ماندن پیرزن ۸۰ ساله روسی پس از سقوط از طبقه ششم پذیرش طلاب خواهر در دوره حقوق و قضای اسلامی گفتگو با عوامل نشست نمایش «دایره گچی قفقازی» داوری اردکانی: امید با خرد و درک امکان‌ها پدید می‌آید محور رایزنی مقامات لبنانی با مقام آمریکایی برگزاری اولین نشست همکاریِ تجاری و حمل و نقلِ صادرکنندگان اکو از طریق مرز قزاقستان و چین آغاز «سوءتفاهم» در صحنه آبی امضای یادداشت تفاهم سازمان همکاری اقتصادی اکو و سازمان همکاری اسلامی برای امنیت غذایی اجرای دو نمایش شرکت کننده جشنواره تئاتر مقاومت در رشت نورافشانی مسجد مقدس جمکران در شب نیمه شعبان حمایت انگلیس و فرانسه از دیوان کیفری بین المللی ضد تحریم آمریکا چالش مهدکودک در ادارات؛ ۵ راهکار عملی برای کارفرمایان حال و هوای مردم رشت در آستانه شب یلدا هشدار نسبت به نقشه آمریکا برای ناامن کردن عراق وضعیت بیکاری در استان بوشهر مورد قبول نیست

0

کارگاه‌های هفدهمین جشنواره تجسمی فجر برگزار شد

  • کد خبر : 71968
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۱
کارگاه‌های هفدهمین جشنواره تجسمی فجر برگزار شد

کارگاه‌های آموزشی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور مدیران هنری استان‌های سراسر کشور پنجشنبه ۲ اسفند در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، برنامه‌های آموزشی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با برگزاری دو کارگاه آموزشی «کیوریتوری تجربی» و «تاریخ کیوریتوری» در موزه هنرهای معاصر تهران ادامه پیدا کرد.

در کارگاه اول این برنامه که با حضور مدیران هنری استان‌های مختلف کشور در بخش «سرزمین من» همراه بود، سجاد باغبان ماهر دکترای تاریخ هنر و عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان و فعال در حوزه کیوریتوری، مدرس جلسه آموزشی کیوریتوری تجربی در موزه هنرهای معاصر درباره معادل‌سازی فارسی واژه کیوریتوری توضیحاتی را ارائه کرد.

وی نمایشگاه گردانی را معادل مناسبی برای این واژه دانست و درباره اکوسیستم یا جهان هنر عنوان کرد: یک اثر هنری از لحظه خلق توسط هنرمند تا عرضه به نمایشگاه‌های هنری، رسیدن به گالری‌ها و قرار گرفتن در دستان خریداران یا راه‌یابی به موزه‌ها به تاریخ هنر می‌پیوندد و بخشی از میراث ماندگار می‌شود. جایگاه کیتوریتورها به لحاظ تاریخی در خاستگاه و زادگاه موزه‌ها بوده است.

باغبان توضیح داد: موزه‌ها مراکزی هستند که آخرین انتخاب‌ها برای آن انجام و آثار به نوعی تثبیت می‌شوند. در قرن نوزدهم رویه به این شکل بود و بعد در قرن بیستم این عرصه از موزه‌ها به بقیه ارکان دنیای هنر تسری یافت و امروزه همه بینال‌های مهم هنری به شیوه کیوریتورال برگزار می‌شوند. امروز گالری‌های مهم حتماً با مشارکت نمایشگاه گردان‌ها برگزار می‌شوند و حتی هنرمندان نیز در قالب نمایشگاه‌های انفرادی یا جمعی از ایده‌های آن‌ها استفاده می‌کنند و این یک توسعه کمی و کیفی توامان است اما در قرن نوزدهم این گروه عمدتاً حضور سازمانی داشتند و کیوریتورها کارمندان موزه‌ها بودند و فردیت‌شان شاید به مثابه حالا مهم نبود.

وی تصریح کرد: امروزه در همه جا این گروه حق این را یافته‌اند که صاحب روایت‌های شخصی خود باشند و به مثابه ماده خام آبجکت‌های هنری را با ایده‌های خود ارائه کنند.

همچنین کارگاه آموزشی کیوریتوری نیز با تدریس آزاده امجدی در موزه هنرهای معاصر برگزار شد. آزاده امجدی فارغ‌التحصیل دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تهران که رساله او درباره نقش کیوریتوری در صحنه هنر معاصر ایران با تمرکز بر نمایشگاه‌های موزه هنرهای معاصر نگاشته شده است، درباره کارگاه خود توضیح داد: تعریف کیوریتوری و تاریخچه آن، اهمیت کار و وظایف او، تأثیر آن بر هنر معاصر و تحولاتش بر جریان هنر معاصر با تمرکز بر نمونه‌های موفق نمایشگاه‌های برگزار شده به شیوه کیوریتورال از جمله مباحثی بود که در کارگاه تاریخ کیوریتوری توسط امجدی مطرح شد. شاخص‌های یک نمایشگاه مهم، جذب مخاطب توسط نحوه ارائه هنرمند در همکاری با کیوریتور نیز در این جلسه آموزشی تشریح شد.

بازدید از نمایشگاه «درخت زرین» و برگزاری کارگاه عملی آموزش کیوریتوری با حضور جمشید حقیقت شناس، بازدید از موزه گرافیک، باغ موزه نگارستان، دیدار با نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارائه گزارش مدیران هنری استان‌ها از دیگر برنامه‌های جشنواره هفدهم با حضور مهمانان حاضر در رویداد هنرهای تجسمی فجر طی روزهای جمعه سوم و شنبه چهارم اسفند ماه خواهد بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=71968

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.