آوین ویژه»

قیمت ریپل در آغاز ۲۰۲۵ منفجر شد اسباب کِشی؛ سمفونی سفر در زمان کاهش قیمت!/ جامعه کاردانو در شوک فردا آخرین مهلت ثبت نام فراخوان جذب اعضای هیئت علمی قصد نتانیاهو برای سفر به یک کشور اروپایی با وجود صدور حکم جلب وی فوری / اسرائیل آتش بس را نقض کرد/ حملات خمپاره‌ای ارتش اسرائیل به جنوب لبنان بدبینی، بی‌اعتمادی و نارضایتی صهیونیست‌ها نسبت به عملکرد کابینه شاخص بورس ۳۶ هزار واحد رشد کرد تعرفه تلافی‌جویانه چین، وزیر خزانه‌داری آمریکا را خشمگین کرد وزیر آموزش و پرورش خانواده‌ها را به تماشای «باغ کیانوش» دعوت کرد خیّر برجسته پای کار آبرسانی و مدرسه‌سازی در لرستان آمد حملات موشکی و پهپادی پیاپی حزب‌الله به نظامیان صهیونیست جزئیات جدید از دریافت فیش های حقوقی | بازنشستگان و فرهنگیان بخوانند جزئیات طرح جدید ترافیک تهران؛محدوده طرح تغییر نمی کند فوت ۳۹۶ نفر در تصادفات رانندگی از ۲۵ اسفند تاکنون؛۸۸۱۶نفر مصدوم شدند فعالیت‌های کمیته امداد در «دیلم» حمایت می‌شود سیره امام رضا (ع) در بخشندگی و مهرورزی باید در مشهد الگو باشد ۱۵ پرونده تخلف برای اصناف دهلران تشکیل شد

1

تأثیر «قرمز» بر زندگی سینمایی فریدون جیرانی!

  • کد خبر : 76546
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۸
تأثیر «قرمز» بر زندگی سینمایی فریدون جیرانی!

موزه سینما همزمان با زادروز فریدون جیرانی گفتگویی را از این هنرمند منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موزه سینما، موزه سینما در ادامه انتشار سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی خود همزمان با زادروز فریدون جیرانی فیلمنامه نویس، کارگردان و فیلمنامه نویس بخش‌هایی از گفتگوی این هنرمند را منتشر کرده است .

فریدون جیرانی کارگردان سینما در ابتدای گفتگوی تاریخ شفاهی خود با مسعود نجفی، گفت: خاطرات سینمایی و فیلم دیدن‌های من به یک شهرستان کوچک که دارای پنج خیابان و ۲ سینما به نام‌های «فردوسی» و «مولن روژ» است بازمی‌گردد. یادم می آید من هر ماه با پدرم از تربت حیدریه به مشهد می‌رفتیم و چند روزی در این شهر سپری می‌شد.

«گنج قارون» را در مشهد دیدم

وی با بیان اینکه همراه پدرش برای تماشای «گنج قارون» به مشهد رفته و این فیلم را در سینما کریستال دیده بود، ادامه داد: در واقع پدرم را وادار می کردم برای تماشای فیلم‌های مهم به مشهد برویم. ناگفته نماند که حرکت در مسیر تربت حیدریه به سمت مشهد برای من لذت فراوانی داشت. در ابتدا مسیر حرکت اتوبوس‌ها به گونه‌ای بود که از مقابل سردر سینماها عبور می‌کردیم و این موضوع برایم جذابیت زیادی داشت اما بعدها مسیر حرکت دچار تغییر شد و این موضوع از جمله خاطرات تلخ من از آن دوران است.

جیرانی یادآور شد: تابستان سال ۱۳۴۸ به مشهد آمدم و دوستی من را به گروه تئاتری به نام «نیما» معرفی کرد که مرحوم فریدون صلاحی سرپرست آن بود و بدین ترتیب برای آموختن وارد کلاس‌های آموزش تئاتر شدم. در آنجا داریوش ارجمند پس از فارغ‌التحصیلی به مشهد بازگشته بود و شروع به اجرای نمایشنامه‌هایی در این شهر کرد و اولین نمایش او «چوب به دست‌های ورزیل» نام داشت.

هیچ وقت به کارگردانی فکر نمی‌کردم

وی با بیان اینکه پیوندش با سینما با فیلم «آفتاب نشین‌ها» رقم خورد، بیان کرد: زمانی که فیلمنامه این فیلم را نوشتم به حبیب اسماعیلی و مهدی صباغ‌زاده دادم تا بخوانند که در نهایت صباغ زاده کارگردانی آن را پذیرفت. در «آفتاب نشین‌ها» دستیار کارگردان بودم. با اینکه برای کار دستیاری پیشنهادهای بسیاری داشتم اما فقط در این فیلم و «سناتور» در چنین سمتی فعالیت کردم.

جیرانی با اشاره به اینکه هیچ وقت به کارگردانی فکر نمی‌کرده ، گفت: بیشتر علاقه داشتم فیلمنامه‌نویس شوم و تمام تمرکزم معطوف به فیلمنامه بود. این مسیر از «آفتاب نشین‌ها» آغاز شد و در ادامه «پرونده» و «رهایی» را نوشتم و در همین زمان با بنی اعتماد آشنا شدم.

وی درباره همکاری خود با رخشان بنی اعتماد یادآور شد: بنی اعتماد در سال ۱۳۵۹ منشی صحنه سینما بود و در سال ۱۳۶۰ قرار شد تا به همراه یکدیگر فیلمنامه‌ای بنویسیم. سال بعد او فیلمنامه را به تلویزیون ارائه داد که ساخت آن مورد موافقت قرار گرفت اما در ادامه به نتیجه نرسید، در واقع خودمان دیگرعلاقه‌ای به ساخته شدن آن فیلم نداشتیم. بعدها باز هم من و بنی اعتماد تصمیم به همکاری گرفتیم. او ایده‌ای درباره یک زن کارگر داشت و چیزی در حدود ۲ ماه و نیم درباره فیلمنامه آن فکر کردیم و به بحث و نظر پرداختیم اما نتیجه‌ای حاصل نشد. من ۲ سال پیش از آن، طرح فیلم «نرگس» را نوشته بودم که آن را برای بنی اعتماد تعریف کردم. او از این اثر بسیار استقبال کرد و در مدت یک ماه فیلمنامه نهایی را نوشتیم. بنی اعتماد شخصیت آفاق را به آن طرح اضافه کرد و فیلمنامه «نرگس» آماده شد.

«قرمز» موقعیتم را در سینما تغییر داد

وی افزود: بلافاصله پس از این فیلم، ۲ قرارداد جدید امضا کردم زیرا فیلمنامه «نرگس» در جشنواره فیلم فجر آن سال بسیار مطرح شد و بسیاری از افراد مهم به من تبریک گفتند. بعد از آن فیلمنامه‌ای با نام «عاشقم من» را نوشتم و آن را به مهدی فخیم زاده دادم. درواقع از اواسط سال ۱۳۷۶ به دنبال تکمیل این فیلمنامه بودیم که در پاییز متن کامل شد و فرآیند انتخاب بازیگر را پیگیری کردیم اما نتیجه‌ای در پی نداشت.

جیرانی با بیان اینکه بعد از کارگردانی «قرمز» موقعیتش در سینما دچار تغییر شد، بیان کرد: این فیلم در جشنواره و اکران عمومی بسیار موفق بود و به پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۳۷۸ تبدیل شد. پس از آن من توانستم «آب و آتش» را کارگردانی کنم و سال بعد از آن نیز «شام آخر» را مقابل دوربین بردم. به نظرم این سه فیلم باعث شدند تا جایگاه من در سینما تثبیت شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=76546

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.