آوین ویژه»

استفاده اسرائیل از بمب‌های یک تُنی علیه بیمارستان‌های غزه و تبدیل آنها به «تله مرگ» افتتاحیه جشنواره پژواک به تاخیر افتاد؛ همدردی با مردم هرمزگان اکران «مستندهای غربت» سهراب شهیدثالث در خانه هنرمندان ایران اورتگاس: اسرائیل باید در مذاکرات منطقه‌ای شرکت کند! نصب و رونمایی بزرگترین کتیبه دست نویس کشور در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) زلزله ۴.۷ در شهرستان جم خسارتی نداشت روایت خلبانان آمریکایی از رهگیری موشک‌های ایرانی در شب حمله به اسرائیل لندن: در صورت نیاز، نیروهای ما بر زمین و هواپیماهای ما در آسمان هستند واکنش قائم مقام معاون سیما به مبالغ نجومی برای دعوت مهمانان در نوروز تداوم صدرنشینی سینا کلاچای در لیگ برتر فوتبال گیلان اگر تهران را چینی‌ها می‌ساختند؛ هوش مصنوعی پاسخ داد/ عکس بازیکن پرسپولیس در راه لیگ مصر حمله سایبری گسترده به اسرائیل + جزئیات محمدحسین پویانفر «روزه اولی‌» را با تکنولوژی هوش مصنوعی خواند اتصال شبکه شتاب ایران و میر روسیه | پوتین دست دوستی دراز کرد دستگیری متهم تبلیغ کننده علیه نظام وابسته سرویس‌های بیگانه در کوهرنگ اکران «آتش و گلستان» در موزه سینما قنادی‌های زنجان هیچ کمبودی برای تهیه مواد اولیه ندارند

0

مروری بر عملکرد فرهنگسرای نیاوران در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر : 88756
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۵
مروری بر عملکرد فرهنگسرای نیاوران در سال ۱۴۰۳

فرهنگسرای نیاوران در سال ۱۴۰۳ با میزبانی از بیش از ۲۰۰ گروه هنری در رشته‌های مختلف، به فعالیت خود پایان داد. 

به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگسرای نیاوران به عنوان یکی از مراکز فرهنگی هنری ملی با دارا بودن چندین سالن، نگارخانه و فضاهای دیگر، سالی فعال و پربرنامه را در رشته های مختلف هنری تجربه کرد و با میزبانی از بیش از ۲۰۰ گروه هنری در رشته‌های مختلف، به فعالیت خود در سال ۱۴۰۳ پایان داد.

‎هنرهای تجسمی

‎در حوزه هنرهای تجسمی، در سال ۱۴۰۳، نگارخانه‌های فرهنگسرای نیاوران با برگزاری ۲۷ نمایشگاه گروهی و انفرادی، در مجموع ۲۷۷ روز میزبان آثار هنرمندان و علاقه مندان به هنرهای تجسمی بوده است. از رویدادهای این رشته در این سال می‌توان به برگزاری دومین جشنواره بین ‎المللی آبرنگ، نخستین نمایشگاه «روایت باران» شامل آثار خوشنویسی قرآنی، چهارمین رویداد تجسمی «پترنیتکچر»، دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران، نمایشگاه «صفای زنده رود» شامل اشارتی به مکتب خوشنویسی اصفهان، بخش عکس هفدهمین جشنواره تجسمی فجر، نمایشگاه «۳۷ درجه»، نمایشگاه نگاهی بر آثار هنرمندان تجسمی معاصر و … نام برد. در این نمایشگاه‌ها آثار هنرمندان برجسته‌ای چون زنده‌یاد حبیب‌الله فضایلی، محمد احصایی، یدالله کابلی خوانساری، آیدین آغداشلو، جلال شباهنگی، علی شیرازی، محمد سلحشور، علی اشرف صندوق‌آبادی، مهدی فلاح، محمدعلی قربانی، ناصر اویسی، کوروش شیشه‌گران، عین‌الدین صادق‌زاده، محمدعلی سبزه‌کار، رضا بانگیز، علی بحرینی و … اشاره کرد.

موسیقی

در حوزه موسیقی نیز سالن خلیج فارس در سال ۱۴۰۳، میزبان برنامه‌های متعدد در قالب کنسرت‌های موسیقی عمومی، کنسرت‌های ویژه بانوان و برنامه‌های هنرجویی بوده و در مجموع ۱۳۷ سانس کنسرت، طی این یک سال، در این سالن برگزار شده است.

‎یکی از رویکردهای فرهنگسرای نیاوران در این سال، افزایش برنامه‌های موسیقی بانوان از لحاظ کیفی و کمی، نسبت به سال گذشته بوده است به طوری که این مجموعه، تنها میزبان بخش بانوان در چهلمین جشنواره موسیقی فجر بود که در آن، ۱۲ گروه موسیقی بانوان روی صحنه رفتند.

‎علاوه بر این کنسرت‌ها، رویدادهای دیگری نیز در حوزه موسیقی در سال ۱۴۰۳، در فرهنگسرای نیاوران برگزار شده که سومین جشنواره موسیقی دانشجویی صبا، نهمین فستیوال رقابتی پیانو کلارا، رونمایی از اپلیکیشن لیمبا، رونمایی از آلبوم جدید پرواز همای، دومین گردهمایی بزرگ هواداران رضا صادقی و … از آن جمله است که در این رویدادها هنرمندانی نیز همچون فرهاد فخرالدینی، حسین علیزاده، کیهان کلهر، علیرضا قربانی، اردشیر کامکار، فردین خلعتبری، محمد اصفهانی، سعید شریفیان، رضا صادقی، پرواز همای، سالار عقیلی، حمید غلامعلی، میثم مروستی و … حضور داشته‌اند.

‎هنرهای نمایشی

‎در حوزه هنرهای نمایشی هم، ۲۲ گروه نمایشی، مجموعاً با ۲۹۰ روز اجرا، در سال ۱۴۰۳ در سالن‌های فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفته‌اند. ایرج راد، هادی مرزبان، میکائیل شهرستانی، فرهاد قائمیان، فرزانه کابلی، عمار تفتی، بهاره رهنما، زری اماد و … از جمله هنرمندان حوزه تئاتر بودند که در این آثار نمایشی در فرهنگسرای نیاوران حضور داشتند.

‎سایر برنامه‌های فرهنگی و هنری

‎علاوه بر رویدادهای هنری ذکر شده، فرهنگسرای نیاوران در سال ۱۴۰۳، میزبان همایش‌ها، بزرگداشت ها، نشست‌های هفتگی مختلفی نیز بوده که از آن جمله می‌توان به سلسله نشست‌های «شب‌های بخارا»، نشست هفتگی شرح مثنوی و شاهنامه با سخنرانی سید حبیب نبوی، جایزه مفاخر طراحی و معماری ایران «کیوسکدیا»، پنجمین رویداد بین‌المللی دیپلماسی نوروز و اهدای نشان نوروز، آیین‌های بزرگداشت داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، فریدون شهبازیان با همکاری کانون کارگردانان اشاره کرد.

از جمله اهداف این مرکز، می‌توان به کمک به رشد و توسعه رویدادهای فرهنگی و هنری کشور، بازوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین صندوق اعتباری هنر در برگزاری رویدادهای هنری، استانداردسازی فضاهای موجود در فرهنگسرا و فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی، حمایت از هنرمندان و فرهیختگان کشور به ویژه هنرمندان نوجوان و جوان، اتخاذ رویکردی مناسب در کلیه فعالیت‌ها و برنامه‌ها بر مبنای بیانه گام دوم انقلاب و گسترش مناسبات فرهنگی هنری با ملل و اقوام مختلف به ویژه کشورهای دوست و مسلمان اشاره کرد. با وجود این اهداف در راستای توسعه فرهنگ و هنر، باید دید آیا فعالیت‌ها و برنامه‌هایی که در طول سال در این مرکز برگزار می‌شوند، در راستای تحقق این اهداف موثر هستند یا خیر.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=88756

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.