آوین ویژه»

شویگو: روسیه و چین باید با سیاست مهار آمریکا مقابله کنند بزرگداشت شخصیتی که اسلام را در آفریقا گسترش داد افت بازار سرمایه در سومین روز متوالی/ شاخص کل بورس ۲۶ درصد کاهش یافت سند ملی گردشگری کلات تدوین شود مذاکرات ایران و آمریکا؛ روح تازه‌ای به اقتصاد کشور دمیده شد پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به احتمال ادامه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا نوسازی 8 هزار تاکسی فرسوده در تهران؛تاکسی برقی ها در کدام نقاط تهران فعالیت می کنند؟ کرملین: ترک قدرت تصمیم شخصی «اسد» بود اولین کارگاه مونتاژ جعبه‌های تزیینی در اردبیل راه‌اندازی شد دیدار ترامپ و نتانیاهو در کاخ سفید دستگیری عامل شرارت و تیراندازی درآق قلا خبر مهم کاخ سفید درباره صحبت ترامپ و پوتین تصاویری از تیپ متفاوت عارف در آمریکا حدود ۲ میلیون نفر از طریق تعاونی‌های مسکن مهر صاحب خانه شده‌اند شاکرنژاد: در آینده نزدیک اندونزیایی ها، جزء برترین قاریان قرآن می شوند «ایران سرودی ‌ها» مهمان کبودرآهنگ؛ شهر چشمه‌ کبود آب رفتن ارزش واقعی حقوق کارگران | سکوت دولت دل جامعه کارگری را به درد آورده است ثبت ده‌ها مورد قتل، ربایش و غارت منازل توسط تروریست‌ها در سوریه

0

مانوج کومار بازیگر و کارگردان سینمای هند از دنیا رفت

  • کد خبر : 97940
  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳
مانوج کومار بازیگر و کارگردان سینمای هند از دنیا رفت

مانوج کومار بازیگر و کارگردان هندی که برای ساخت فیلم‌هایی میهن‌پرستانه و اجتماعی شناخته می‌شد، در ۸۷ سالگی درگذشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، مانوج کومار، بازیگر و فیلمساز هندی که با فیلم‌های ملی‌گرایانه پرشور مانند «اوپکار» و «شرق و غرب» شهرت داشت، دیروز جمعه در بمبئی درگذشت. وی که ۸۷ ساله بود به دلیل عوارض ناشی از سکته قلبی جان باخت.

کومار پس از نقش‌آفرینی‌های اولیه‌اش در فیلم‌های «عروسک شیشه‌ای» (۱۹۶۱)، «سرسبزی و مسیر»(۱۹۶۲) و «او که بود؟» (۱۹۶۴)، با بازی در نقش یک مبارز برای آزادی در فیلم «شاهد» (۱۹۶۵) به عنوان یک بازیگر جدی به شهرت رسید و پس از آن در سال ۱۹۶۷ با کارگردانی و بازی در فیلم «اوپکار» یا «نفع» به عنوان یک چهره مناسب برای نقش‌های میهن‌پرستانه تثبیت شد. این فیلم با الهام از شعار نخست وزیر هند مبنی بر «درود بر سرباز، سلام بر کشاورز» ساخته شده بود.

این بازیگر که برای تعهدش به مضامین میهن‌پرستانه لقب «کومار هند» را دریافت کرد، در دهه ۱۹۷۰ با کارگردانی فیلم‌هایی چون «شرق و غرب» در سال ۱۹۷۰، «شور» در سال ۱۹۷۲ و «نان ، لباس و خانه» در سال ۱۹۷۴، به بررسی هویت هندی و مسائل اجتماعی پرداخت. «کرانتی» یا «انقلاب» درامی درباره جنبش آزادی هند که سال ۱۹۸۱ ساخته شد با تکیه برهمین مضامین به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های هندی آن دهه بدل شد.

وی برای این تلاش‌های فرهنگی و اجتماعی سال ۱۹۹۲ با جایزه «پادمه شری» که چهارمین جایزه عالی غیرنظامی هند است، تجلیل و پس از آن در سال ۱۹۹۹ جایزه یک عمر دستاورد فیلم فیر به وی اهدا شد. وی سال ۲۰۱۵ جایزه داداصاحب فالکه، بالاترین افتخار سینمایی کشورش را دریافت کرد.

با درگذشت این چهره سینمای هند نارندرا مودی نخست وزیر هند نوشت: از درگذشت بازیگر و فیلمساز افسانه‌ای مانوج کومار جی عمیقا متأسفم. او نمادی از سینمای هند بود که غیرت میهن‌پرستانه‌ را در فیلم‌هایش منعکس کرد و موجب غرور ملی شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=97940

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.