آوین ویژه»

پرواز تهران – یاسوج به مهرآباد بازگشت همایش «طلایه‌داران معرفت» در مشهد کلاس درس تمام مقاطع تحصیلی فیروزکوه فردا غیر حضوری است میوه‌های تنظیم بازاری بالاتر از بازار قیمت خورد فریاد «حیا کن رها کن» هواداران قزوینی در ورزشگاه سردار آزادگان جنجال‌های ناتمام یک سفر پر حاشیه؛ اعتراض فرانسوی‌ها به پرواز نتانیاهو پرواز ایران به کانادا چگونه است؟ افزایش ناامنی در سوریه/ داعش به تحریرالشام شبیخون زد مذاکره مدیرعامل استقلال با فرهاد مجیدی در امارات واقعیت دارد؟ هراس اسرائیل از عملیات روانی حماس یک انتصاب جدید در شهرداری تهران سمنان نیازمند توسعه مجاری عرضه سوخت در نقاط مختلف شهر است قطع یارانه نقدی این افراد برای همیشه | برای واریزی آذر ماه کیسه ندوزید صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است توافق موقت ایران و آمریکا قطعی است؟ دهه بصیرت فرصتی استثنایی برای حفظ و تقویت وحدت است عدالت‌خواهی و عمل صالح راه رسیدن به محبوبیت حقیقی غایبان بزرگ النصر در بازی با استقلال

0

سرانه مصرف ماهی در اصفهان افزایش یافت

  • کد خبر : 101900
  • ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸
سرانه مصرف ماهی در اصفهان افزایش یافت

اصفهان- مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: سرانه متوسط مصرف ماهی در اصفهان از ۲ کیلوگرم به ۱۱ کیلوگرم رسیده است.

محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۳ کیلوگرم به ازای هر فرد در سال است، اظهار کرد: طبق آمار و بررسی‌های اخیر سرانه متوسط مصرف ماهی در اصفهان به بیش از ۱۱ کیلوگرم رسیده است در حالی که این عدد در دهه ۷۰ خورشیدی ۲ کیلوگرم به ازای هر فرد در سال بود.

وی با بیان اینکه ترویج آبزی پروری سبب ترویج آبزی مصرفی شود، افزود: با توجه به ارزش غذایی بالا در ماهی تلاش شده در سبد غذایی مردم افزایش پیدا کند.

قیمت‌گذاری گوشت ماهی تابع عرضه و تقاضا است

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه قیمت ماهی را بازار عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و در اصفهان تحت نظارت صنف و میدان میوه تره بار شهرداری است، اضافه کرد: باید توجه داشت که اگر توزیع و عرضه گوشت ماهی کم و زیاد شود بر تقاضا و قیمت گذاری در طول سال تأثیر دارد.

عباسی با بیان اینکه مصرف ماهی در شهرستان‌های استان به دلیل دسترسی کمتر به بازار ماهی و آبزیان و یا قدرت خرید پایین، کم بوده و نیاز به حمایت بیشتر دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه پرورش ماهی طی چند دهه تلاش شیلات در بیشتر شهرستان‌های استان توسعه یافته و اکثر آنها پرورش ماهی دارند و از نظر دسترسی، مصرف ماهی قزل آلا نسبت به ماهی جنوب در اصفهان افزایش یافته است.

اشتغال بیش از ۵ هزار نفر در پرورش و تولید ماهی در اصفهان

وی ادامه داد: یکی از اهداف شیلات ایران طی چند دهه بعد انقلاب، افزایش بهره‌وری منابع آبی چاه و چشمه، قنوات و آب‌های داخلی بوده است تا بتوانیم از نظر اقتصادی و اجتماعی به تولید و اشتغال کمک کرده و در کنار کشاورزی، ماهی و آبزیان تولید شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: با این برنامه هم درآمد کشاورزان افزایش یافته و با استفاده از کودی که تولید می‌شود کیفیت محصول بهتر می‌شود و درآمد اقتصادی کشاورزان بالا می‌رود.

به گفته عباسی، در حال حاضر بالغ بر پنج هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در پرورش و تولید ماهیان خوراکی و زینتی در استان اصفهان اشتغال دارند.

تولید سالانه ۱۰ هزار تُن انواع ماهی خوراکی در اصفهان

وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۰ هزار تن انواع ماهی خوراکی در استان اصفهان پرورش می‌یابد، اظهار کرد: عمده ماهی پرورشی در استان ماهی قزل آلا است که سالانه بیش از هشت هزار تن از این ماهی در مناطق غرب و جنوب استان تولید می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان با اشاره به اینکه قزل‌آلا ماهی سردآبی است و در مناطق سردسیر استان از جمله فریدونشهر و گلپایگان تولید می‌شود، افزود: ماهیان گرم آبی مانند کپور نیز در نجف آباد گلپایگان و مبارکه تولید می‌شود.

توسعه پرورش ماهی خاویار در استان اصفهان

به گفته عباسی، در شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، گلپایگان و شاهین‌شهر نیز ماهیان خاویاری تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه پرورش ماهی خاویار در سطح کم و زیر ۱۰ تن انجام می‌شود، ابراز کرد: با توجه به اینکه امکان فرآوری خاویار در اصفهان وجود ندارد، این ماهی در استان دیگر فرآوری و بسته بندی شده و به دلیل اینکه مصرف داخلی آن کم است، عمده خاویار تولیدی صادر می‌شود.

عرضه ۳۵ گونه ماهی دریای جنوب و شمال در اصفهان

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه انواع ماهیان دریایی جنوب و شمال نیز در بازار و میدان میوه تره‌بار اصفهان عرضه می‌شود، گفت: بیش از ۳۵ گونه ماهی از دریای جنوب و شمال در بازار اصفهان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به ماهیان شوریده، شیر قباد، حلوا سفید و حلوا سیاه اشاره کرد که مورد مصرف قرار می‌گیرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=101900

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.