آوین ویژه»

نتانیاهو: به جنگ ادامه خواهیم داد حمله سایبری به خطوط هوایی ژاپن حدود ۲۰۰۰ زمینه اشتغال فارغ التحصیلان در ارومیه فراهم شد قیمت طلا و سکه امروز ۶ آذر اعلام شد + جدول اقدام بی‌سابقه رژیم صهیونیستی درباره یگان جاسوسی ۸۲۰۰ راهپیمایی جمعه خشم در کنگان فاز اول مجموعه گردشگری عمارت موسی‌خانی شهربابک افتتاح شد انتقاد همتی از وقفه ۲۰ ساله در آماده‌سازی سامانه گمرک افزایش قاچاق گوشی تلفن همراه/ موبایل سال آینده چقدر گران می‌شود؟ واکنش معاون پزشکیان به ماجرای شایع کودک همسری تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی کجور؛ پرواز مشهد دایر می شود تردد در جاده قدیم جمشید آباد از شانه خاکی امکان پذیر است ۸۵ سال با رادیو از صمیمیت تا تحول رسانه‌ای تابش نور خورشید هشتم گرمابخش زندگی زندانیان انصارالله: مقابله با استکبار آمریکا و رژیم صهیونیستی بهترین راه است/یمن همیشه در کنار فلسطین است سال سیاه بوئینگ؛ ضررهای میلیاردی و بدهی‌های سرسام‌آور ارتقای علوم انسانی از برنامه‌های آتی دانشگاه تهران خواهد بود حملات جدید هوایی ترکیه به حومه منبج در شمال سوریه

0

کنترل آفت جوانه‌خوار نیازمند تامین اعتبار

  • کد خبر : 105175
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
کنترل آفت جوانه‌خوار نیازمند تامین اعتبار

شهرکرد-مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: اعتبار بسیاری برای مقابله با آفت جوانه‌خوار بلوط و نجات درختان نیاز است.

اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: حدود ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی ملی در این استان مشمول اراضی جنگلی می‌باشند و در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، فلارد، کوهرنگ، کیار و اردل پراکنده هستند.

وی تصریح کرد: گونه غالب جنگل‌های چهارمحال و بختیاری بلوط است، اما در این جنگل‌ها گلابی وحشی، زالزالک و… نیز می‌روید.

جنگل‌های زاگرس تنفس‌گاه کشور هستند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اهمیت جنگل‌های زاگرس به حدی است که تنفس‌گاه کشور محسوب می‌شوند و چند استان در رویشگاه زاگرسی قرار گرفته، اما چهار استان کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و چهارمحال و بختیاری، ۱۰ سال است که درگیر آفت جوانه‌خوار بلوط می‌باشد.

احمدی اضافه کرد: این آفت هم‌زمان با رویش سبزینه‌های درختان جنگلی به درخت حمله می‌کند و در ابتدا به‌صورت کرم، پیله و سپس پروانه است، عوامل مختلفی می‌تواند منجر به بروز این بیماری در درخت شود که از جمله مهم‌ترین عامل این اتفاق می‌توان به تغییر اقلیم و آب و هوا اشاره کرد.

وی افزود: وقتی بارندگی‌ها کاهش می‌یابد و درخت نتوانند آب مورد نیاز خود را تأمین کند، دچار کاهش تاب‌آوری در مقابل بیماری شده و دچار تنش می‌گردد و این تنش منجر می‌شود درخت به واسطه از دست دادن مقاومت، بستر هر نوع بیماری شود و در مقابل عوامل بیماری‌زا مقاومت لازم را نداشته باشد.

مردم در جنگل‌ها مسائل بهداشتی و زیست‌محیطی را رعایت کنند

مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری عامل دیگر در این زمینه را دخالت بی‌رویه انسان و ورود دام به جنگل دانست و خاطرنشان کرد: از همین رو توصیه می‌شود مردم مسائل بهداشتی و زیست‌محیطی را رعایت کنند، چراکه درخت هم زنده است و در صورت آلودگی محیط دچار بیماری می‌شود.

احمدی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در جهت پیشگیری و مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط افزود: در همین راستا جلسات متعددی با مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و گیاه‌پزشکی برگزار و طرح‌های مختلفی توسط مرکز تحقیقات تهیه شده است.

محلول BT، تنها نسخه درمان‌کننده درختان بلوط

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: تنها ماده‌ای که به‌عنوان نسخه درمان‌کننده درختان بلوط پیشنهاد شده محلول BT می‌باشد که نوعی محلول بیولوژیک است و توسط شرکت‌های تولیدکننده و در اختیار منابع طبیعی قرار داده می‌شود.

وی با بیان اینکه گستردگی جنگل‌های سطح استان و موقعیت جغرافیایی چهارمحال و بختیاری محلول‌پاشی را با مشکل مواجه کرده است ادامه داد: اعتبارات بسیاری برای این امر نیاز است و این در حالی است که تجهیزات لازم برای محلول‌پاشی نه‌تنها در این استان که در کشور نیز وجود ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: از آنجایی که این استان به‌عنوان استان میانی زاگرس محسوب می‌شود، به دنبال استقرار هلی‌کوپتر برای محلول‌پاشی هستیم.

با آفت جوانه‌خوار مقابله نشود کل درختان بلوط نابود می‌شوند

وی با اشاره به اینکه اگر با آفت جوانه‌خوار مقابله نشود، این آفت به‌صورت تصاعدی پیشرفت خواهد کرد و تا چند سال آینده کل درختان بلوط را درگیر خواهد کرد تاکید کرد: اعتباری که در اختیار منابع طبیعی و آبخیزداری قرار می‌گیرد به حدی نیست که بتوانیم سطح کل محدوده آلوده شده را مدیریت کنیم.

احمدی بیان داشت: سال گذشته حدود یک هزار هکتار محلول‌پاشی شده است که در مقایسه با افزایش این آفت بسیار ناچیز است.

وی یادآور شد: باید در سند توسعه زاگرس که در دستور کار دولت قرار دارد، منابع اعتباری مورد نیاز مورد توجه قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=105175

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.