آوین ویژه»

مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی رشته‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ تمدید شد افزایش همکاری‌های تجاری ایران و استرالیا در بخش‌های غیرتحریمی اعلام جزییات آماری جشنواره مونولوگ شکسپیر و چخوف قطارهای پنج ستاره تا دو ماه آینده به چرخه حمل ونقل ریلی کشور باز می‌گردد پروژه‌های کوچک مشکلات بزرگ لرستان را حل نمی‌کنند/ دست مدیران از اعتبارات خالی است بازپس‌گیری یا تسویه‌حساب فرهنگی؟ / اجرای حکم خانه اندیشمندان صدای شورای شهر را درآورد پزشکیان: خیانتی بالاتر از این نیست که کسانی را بر سر کار بیاوریم که شایستگی ندارند آتش‌بس به معنای شکست رژیم صهیونیستی در جنگ با حزب‌الله است کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد / رباتی مثل زنبور / عکس کاهش ۷.۳ درصدی بارش‌ها در کشور رونالدو به خاطر قرمه‌سبزی به ایران می‌آید؟ در آمریکا خورشید و باد، زغال‌سنگ‌ را شکست دادند بازگشت هیجان به بازار طلا و ارز| دور خیز انس جهانی برای رشد! |سکه حدود 2 و نیم میلیون گران شد انسجام ملی یکی از دستاوردهای ارزشمند این جنگ ۱۲ روزه بود افشای تصاویر گلکسی S۲۵ و جعبه آنها پیش از رونمایی/عکس اظهار نظر غیرمنتظره اولیور استون؛ «شرور» بهترین فیلم ۲۰۲۴ است کیفیت هوای تهران در وضعیت «بسیار ناسالم» قرار گرفت اسیر زن فلسطینی: اسرائیلی‌ها مانند حیوان با ما رفتار می‌کردند

1

۱۷ شهر در چهارمحال و بختیاری با تنش آبی مواجه است

  • کد خبر : 105775
  • ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۲۲
۱۷ شهر در چهارمحال و بختیاری با تنش آبی مواجه است

شهرکرد – رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم گفت: ۱۷ شهر از ۴۰ شهر چهارمحال و بختیاری با تنش آبی روبه‌رو و ۱۳۰ روستا همچنان وابسته به تانکرهای آبرسانی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام امیر قلی جعفری، عصر چهارشنبه در سلسله نشست‌های تخصصی، «گفتمان برتر فرهنگی» به برنامه هفتم توسعه و به چالش‌های حوزه آب و منابع آبی در کشور، مدیریت منابع و تصمیم‌گیری‌های کلان در این زمینه انتقاد کرد.

وی تأکید کرد: انتقال آب از کوهرنگ و سمیران، در صورتی که بدون مجوز شورای عالی آب انجام شده باشد، اقدامی غیرقانونی محسوب می‌شود و نباید در دولت فعلی قانونی شود.

جعفری با اشاره به پروژه‌های انتقال آب بدون مجوز در دولت‌های گذشته خاطرنشان کرد: قانونی شدن این اقدامات در دولت فعلی، بدون بررسی دقیق و کارشناسی، جای نگرانی دارد.

وی همچنین عدم حضور رئیس‌جمهور در جلسات شورای عالی آب را یکی از ضعف‌های مدیریتی مهم دانست و تأکید کرد: مدیریت کلان منابع آبی کشور، نیازمند توجه جدی و حضور فعال مسئولان ارشد است.

رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با اشاره به ریسک‌های مدیریتی در حوزه آب، تصریح کرد: هرگونه تصمیم‌گیری در این زمینه باید با دقت و در نظر گرفتن نیازهای واقعی کشاورزان و منابع آبی اتخاذ شود.

وی به عدم شفافیت در مدیریت آب در استان همجوار انتقاد کرد و خواستار شفاف‌سازی در نحوه توزیع منابع آبی و اجرای پروژه‌های مرتبط شد.

جعفری در ادامه به قوانین مرتبط با حقابه و ملی شدن آب اشاره کرد و بر ضرورت حفظ حقوق کشاورزان و تأمین نیازهای اساسی استان‌های کم‌آب تأکید کرد.

وی افزود: شیوه حکمرانی در حوزه آب کشور نیاز به اصلاحات جدی دارد و در صورت عدم توجه به مشکلات موجود، کشور با بحران‌های بزرگ‌تری در این زمینه مواجه خواهد شد.

جعفری همچنین به چالش‌های آب در استان چهارمحال و بختیاری پرداخت و تصریح کرد: در این منطقه، ۳۵ هزار هکتار باغ و زراعت وجود ندارد و کشاورزی با چالش‌های جدی مواجه است.

جعفری با اشاره به رتبه دوم استان در آبیاری نوین و راندمان بالای ۵۰ درصدی در مقایسه با میانگین کشوری، اظهار داشت: برخلاف برخی ادعاها، کشاورزی منطقه متکی به محصولات کم‌آب‌بر نظیر بادام است، نه تولیدات پرمصرف.

وی با تأکید بر وجود بحران آب در این استان، اعلام کرد: ۱۷ شهر از ۴۰ شهر با تنش آبی روبه‌رو هستند و ۱۳۰ روستا همچنان وابسته به تانکرهای آبرسانی‌اند، مسئله‌ای که به‌طور جدی بر عدالت در توزیع منابع آبی تأثیر گذاشته است.

جعفری همچنین به توسعه‌های بی‌برنامه در استان‌ها اشاره کرد و وجود چاه‌های غیرمجاز و برداشت‌های غیرقانونی آب را از مشکلات اساسی مدیریت منابع آب دانست.

رئیس کمیته آب کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم بر ضرورت ایجاد یک گفتمان واحد در استان‌های درگیر بحران آب تأکید و خاطرنشان کرد: همدلی و اتحاد مردم در این مسئله حیاتی است و بدون هماهنگی، نمی‌توان مشکلات این حوزه را به شکل اصولی حل کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=105775

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.