آوین ویژه»

اتاق اصناف باید از تمام ظرفیت تعاملی و قانونی خود برای حل مشکلات استفاده کند تحولات غرب آسیا؛ محور گفتگوی وزرای خارجه مصر و آمریکا امشب خلاصه قسمت‌های سریال «پایتخت» را ببینید معرفی آثار بخش «۱۰۰ ثانیه‌ای» جشنواره عروسکی تهران-مبارک آکسیوس: عمان آمریکا را از پاسخ ایران آگاه کرد تشییع ۳۲ شهید حزب‌الله در جنوب لبنان بورسی‌ترین استان‌های ایران: تهران و اصفهان تشکیل خانواده و فرزندآوری و دعا برای بدست آوردن آن مورد توجه اسلام است ویترین تسنیم ۸۵۱/ فرمان مقابله فراگیر علیه تهدید نرم‌افزاری پیش بینی قیمت طلا و سکه در آستانه ۱۴۰۴ | مردم مراقب باشند مخالفت گروه‌های تروریستی در سوریه با سیاست‌های الجولانی انتشار اوراق تبعی، مثبت اما ناکافی است / عرضه ETF بیت‌کوین در بورس منطقی نیست دولت غزه: رژیم صهیونیستی از تعهدات خود در آتش‌بس فرار می‌کند هیچ طلایی در ذخایر دولت آمریکا وجود ندارد؟/ نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟ از معرفی فیلم‌های نوروزی تا اهدای جوایز استراتژیک که تمامی ندارد! انتشار اثر برگزیده لونورمان فرانسه با آواز صادق شیخ‌زاده واریز عیدی ۳ میلیونی دولت به حساب مددجویان و زنان سرپرست خانوار رایزنی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا درباره تحولات سوریه و غزه

0

آیت‌الله بهجت با مجاهدت و تهذیب نفس تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود

  • کد خبر : 113563
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۶:۱۴
آیت‌الله بهجت با مجاهدت و تهذیب نفس تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود

قم- استاد حوزه علمیه قم گفت: آیت‌الله بهجت با مجاهدت، تهذیب نفس و مراقبت‌های دقیق، به جایگاهی رسید که وجودش، تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن منفرد در مراسم سالگرد ارتحال آیت الله بهجت که شامگاه پنجشنبه در مسجد اعظم قم برگزار شد با اشاره به ابعاد شخصیتی این مرجع تقلید اظهار کرد: محبوبیت این فقیه عارف، ناشی از اتصال حقیقی او به ذات اقدس الهی و تجلی صفات ربوبی در وجود ایشان بود.

وی بیان کرد: محبوبیت حقیقی، برخاسته از صفات الهی است و آیت‌الله بهجت به‌واسطه درک عمیق توحید و بندگی خالصانه، دل‌های مردم را به خود جذب کرد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر نقش کلیدی ترک محرمات و انجام واجبات در سیر معنوی تصریح کرد: نخستین و مهم‌ترین توصیه آیت‌الله بهجت به شاگردان و مراجعان، رعایت دقیق واجبات و پرهیز کامل از محرمات بود و این اصل، پایه و اساس هر گونه سیر الی‌الله است و بدون آن، رسیدن به کمالات معنوی امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: ایشان همواره بر این نکته تأکید می‌کردند که عبادات مستحبی زمانی مؤثر خواهند بود که مقدمات آن، یعنی انجام واجبات و ترک گناه، به‌درستی رعایت شود و ترک محرمات، انسان را از ظلمت گناهان می‌رهاند و انجام واجبات، نور هدایت را در دل می‌افکند.

حجت‌الاسلام منفرد در ادامه با اشاره به مراحل سلوک معنوی اظهار کرد: آیت‌الله بهجت از خواسته‌های نفس عبور کرده و به مقام نفس مطمئنه دست یافته بود؛ مقامی که انسان را به آرامش الهی می‌رساند و او را از تلاطم امیال و دلبستگی‌های نفسانی نجات می‌دهد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به زهد حقیقی آیت‌الله بهجت بیان کرد: زهد ایشان نه از جنس زهد خشک و ظاهری، بلکه برخاسته از معرفت عمیق به فانی بودن دنیا و درک حقایق وجودی بود و دنیا برای این عالم وارسته صرفاً ابزاری برای تقرب به خدا بود، نه هدف یا مقصد.

وی افزود: در این مرتبه، عارف حتی عبادات خود را نمی‌بیند؛ چرا که جز خدا را نمی‌بیند. این حالت، نتیجه بریدن کامل از حب نفس و ترک دلبستگی‌های دنیوی است.

حجت‌الاسلام منفرد در ادامه به جایگاه ذکر در مکتب آیت‌الله بهجت اشاره کرد و گفت: ایشان ذکر و یاد خدا را نه صرفاً تکرار الفاظ، بلکه حضور دائم قلب در محضر پروردگار می‌دانست و به باور ایشان، ذکر لفظی چون استغفار و صلوات، مقدمه‌ای برای بیداری دل و رسیدن به ذکر قلبی است.

این استاد اخلاق با تأکید بر هدف متعالی انسان در نظام خلقت، گفت: خداوند انسان را برای خلافت خود بر زمین آفریده است. آیت‌الله بهجت با مجاهدت، تهذیب نفس و مراقبت‌های دقیق، به این جایگاه نزدیک شد و وجودش، تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید بکوشیم زینت اسلام باشیم و آبروی امام زمان (عج) را حفظ کنیم؛ چنان‌که حضرت آیت‌الله بهجت چنین کرد و تا پایان عمر پربرکت خود، نمونه‌ای از زندگی سراسر بندگی و توحید خالص بود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=113563

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.