آوین ویژه»

۷۲۵ نقطه حادثه خیز جاده‌ای اصلاح شد تأمین آب آشامیدنی در خشک‌ترین مکان روی زمین نشست اکو؛ فرصتی برای شکوفاشدن ظرفیت‌های خراسان رضوی بازگشت بورس به قله ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد انتشار جدول اجراهای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج طلاب چهارمحال ‌و بختیاری به جشنواره ورزشی حوزه‌های علمیه اعزام شدند یادنامه حسینعلی عظیمی – ۲ | «کارستان» به روایت پروفسور خلیجی فراخوان سومین جشنواره ملی موسیقی «نوای مهر» منتشر شد حزام الاسد به زبان عبری: غافلگیری هایی در راه است بیانیه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم درباره آتش‌بس در غزه ارائه طرح بازسازی مناطق خسارت‌دیده از جنگ به دولت نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ اعلام شد؛ نحوه ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان ۳۹ شهید نتیجه جنایت روز دوشنبه رژیم صهیونیستی در غزه آیین عزاداری سرور و سالار شهیدان در شهر ایلام نتانیاهو به التماس کردن افتاد ارتقای فن محاوره اساتید زبان فارسی در دانشگاه حلب نخست‌وزیر کانادا برای دیدار خصوصی با «ترامپ» وارد فلوریدا شد آغاز معاملات گواهی برق تجدیدپذیر در بورس از اوایل سال آینده

0

صدای پای آب در زاینده‌رود؛ نبض حیات اصفهان تپیدن گرفت

  • کد خبر : 122645
  • ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۶:۱۵
صدای پای آب در زاینده‌رود؛ نبض حیات اصفهان تپیدن گرفت

اصفهان- زاینده‌رود، نبض حیات اصفهان دوباره زیر پل‌های تاریخی جاری شد و صدای پای آب روح تازه‌ای به دیار نصف جهان دمید.

به گزارش خبرنگار مهر، زاینده‌رود این شریان حیاتی فلات مرکزی ایران، پس از روزها انتظار بامداد امروز پنجشنبه ۱۲ تیرماه بار دیگر در قلب شهر اصفهان به رقص درآمد و زیر پل‌های تاریخی جاری شد.

جریان آب که از بامداد سه‌شنبه ۱۰ تیرماه با افزایش خروجی سد زاینده‌رود به سمت اصفهان روانه شده بود، سرانجام امروز به دیار نصف جهان رسید که نویدبخش حیاتی دوباره برای باغات و درختان تشنه و زمین‌های کشاورزی شرق و غرب حوضه این رودخانه است.

احمدرضا صادقی، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان پیش‌تر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اعلام کرده بود: با مصوبه کارگروه سازگاری با کم‌آبی، خروجی سد زاینده‌رود از بامداد سه‌شنبه به‌صورت محدود افزایش می‌یابد تا نیاز آبی باغات و درختان غرب و شرق اصفهان تأمین شود.

وی افزود: این رهاسازی آب، علاوه بر توزیع در شبکه‌های آبیاری، برای مدتی محدود طراوت و زندگی را به بستر رودخانه در شهر اصفهان بازمی‌گرداند.

زاینده‌رود، رودی که روزگاری با بیش از ۴۰۰ کیلومتر طول، به‌عنوان رگ حیات منطقه شناخته می‌شد، در دهه‌های اخیر به دلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به خارج از حوضه، افزایش جمعیت و کاهش بارندگی‌ها، به رودی فصلی تبدیل شده است به طوری که آب رودخانه زاینده رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بین‌المللی گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان و افزایش ریزگردها و کانون‌های گرد و غبار را در پی داشته است.

سد زاینده‌رود، با گنجایش اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب، در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان و در شهرستان چادگان قرار دارد. این سد که در سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید، تأمین‌کننده آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و محیط‌زیست منطقه است.

بنا به گفته معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، ذخیره سد زاینده‌رود در زمان بازگشایی آب ۳۷۸ میلیون مترمکعب بوده است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=122645

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.