آوین ویژه»

ادعای عجیب بانکی‌پور درباره قانون حجاب مشکلات و موانع خیرین مدرسه ساز باید برطرف شود آغاز پخش سریال «کاتب اعظم» برای اردوزبان‌ها در پاکستان رکورد تلخ ملوان مقابل پرسپولیس از ۱۰ سال عبور کرد اختیارات شورای معادن کرمان به استاندار واگذار شود مسابقات شطرنج به مناسبت هفته کتابخوانی در گناوه برگزار شد قیمت کیوی ۱۵۰هزار تومان شد/وزیر جهاد:بیش از اندازه صادرکردیم صهیونیستها درباره جنگ غزه چه نظری دارند؟ اسامی برگزیدگان مراسم اعتکاف در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) اعلام شد ایلان ماسک سوخت معجزه‌آسا را در هوای زمین پیدا کرد؛ بهتر از هیدروژن! زمان احتمالی واریز سود سهام عدالت (۱ آبان) تحریم‌های جدید چین علیه کانادا حریق یک خانه ویلایی در دیانتی رشت مهار شد جزییات اجرای طرح HOV در بزرگراه همت؛محدودیت ورود خودروهای تک سرنشین به لاین سرعت «فیدان» نقش ترکیه در سقوط دولت «اسد» را رد کرد ورزش دشتی حمایت می‌شود «مادرم بلوط» روی پرده می‌رود شورش مسلحانه در سوریه/ در حلب چه خبر است؟

0

عاشورا تجلی اوج حماسه و عرفان در جبهه حق است

  • کد خبر : 123951
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
عاشورا تجلی اوج حماسه و عرفان در جبهه حق است

قم- استاد حوزه علمیه قم، با اشاره به ابعاد معنوی و حماسی واقعه عاشورا گفت: روز عاشورا، روزی است که حق در برابر باطل با تمام ظرفیت معرفتی، ایمانی و عملی به میدان آمد و درخشید.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد میرعمادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه عاشورا تنها یک نبرد نظامی نبود، بلکه عرصه‌ای برای نمایش والاترین مراتب بندگی، توکل، و ایثار بود، افزود: امام حسین (ع) و یاران باوفایش از نخستین ساعات صبح روز دهم محرم، حماسه خود را با ذکر، دعا و توسل آغاز کردند و تا واپسین لحظات حیات، روحیه عرفانی خود را حفظ نمودند و امام حسین (ع) در لحظه شهادت، صورت خود را بر خاک کربلا نهاد و با زمزمه «الهی رضا برضاک و تسلیماً لأمرک» به استقبال لقاءالله رفت.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: اصحاب سیدالشهدا (ع) در حالی که بهشت را در چند قدمی خود می‌دیدند، در میدان نبرد حضوری دلاورانه داشتند؛ شمشیرهایشان بران و زبان‌هایشان به ذکر الهی معطر بود، تا جایی که عمر سعد برای شکستن این صلابت، دستور حمله جمعی و سنگ‌باران دسته‌جمعی را صادر کرد.

به گفته میرعمادی، پس از اقامه نماز صبح، امام حسین (ع) یاران خود را برای نبردی تاریخی آرایش داد و زهیر بن قین به عنوان فرمانده جناح راست، حبیب بن مظاهر در جناح چپ، و پرچم‌داری لشکر به ابوالفضل العباس (ع) سپرده شد و بنی‌هاشم در قلب سپاه قرار گرفتند و با قراردادن خیمه‌ها در پشت سر، آرایش نظامی دقیقی در برابر لشکر انبوه دشمن اتخاذ شد.

وی با اشاره به مواضع روشنگرانه امام حسین (ع) در برابر سپاه یزید گفت: حضرت در برابر حیله‌گری و تبلیغات سپاه دشمن با صدای بلند فریاد زدند: «اگر دین ندارید و از قیامت نمی‌هراسید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید» و همچنین با اعلام آمادگی برای فدا شدن در راه احیای دین جدشان فرمودند: «اگر دین محمد (ص) جز با کشته شدن من برپا نمی‌ماند، ای شمشیرها مرا دریابید».

میرعمادی ادامه داد: عاشورا روز فریاد حق علیه باطل بود؛ روزی که خون بر شمشیر پیروز شد، روزی که آزادگی تا ابد مسیر خود را از طریق کربلا روشن یافت و هر ضربتی که در این روز بر پیکر یاران حسین (ع) وارد می‌شد، ندائی در آسمان طنین‌انداز می‌شد ک ه «خدا لعنت کند قومی را که برای کشتن تو زین بر اسب نهادند» و صدای ملکوتی «السلام علیک یا اباعبدالله» در فضا طنین انداخت.

وی همچنین به تأثیر ماندگار این واقعه در وجدان تاریخی امت اسلامی اشاره کرد و گفت: بر اساس روایت، حرارتی که از شهادت امام حسین (ع) در دل مؤمنان ایجاد شد، هرگز سرد نخواهد شد: «إنّ لقتل الحسین حرارة فی قلوب المؤمنین لا تبرد أبداً».

استاد حوزه علمیه قم با یادآوری نقش آفرینی شخصیت‌هایی چون حضرت عباس (ع)، علی‌اکبر، قاسم بن الحسن، عبدالله بن حسن و علی‌اصغر (ع) در روز عاشورا اظهار کرد: هر کدام از یاران امام حسین (ع) نماد ویژه‌ای از شجاعت، ایثار و معرفت بودند. آنان با روحی بزرگ و اراده‌ای استوار در برابر دشمن ایستادند و جان خود را تقدیم کردند.

وی افزود: یاران امام همچون برق در میدان می‌تاختند و چون کوه به زمین می‌افتادند و زهیر، حبیب، مسلم بن عوسجه، بریر، حر و دیگر شهدا پس از نبردی جانانه به خاک افتادند و امام حسین (ع) با حضور بالین تک‌تک آنان، مرهمی بر لحظات پایانی‌شان نهاد.

میرعمادی خاطرنشان کرد: در پایان این نبرد نابرابر، عصر عاشورا، امام حسین (ع) در حالی که تنها مانده بود و پیکرش آماج زخم‌ها شده بود، اما روحی درخشان و آرام داشت و هنگام شهادت ایشان، بنا بر نقل منابع تاریخی، آسمان تیره شد، زمین سرخ‌گون گشت و تاریخ صدایی ماندگار را ثبت کرد که «هیهات منا الذله».

استاد حوزه علمیه قم گفت: سلام خدا بر حسین (ع)، بر علی‌بن‌الحسین، بر فرزندان حسین و بر یاران وفادار او باد؛ آنان که در روز عاشورا، درس ماندگاری از دین‌مداری، آزادگی و ایثار را برای همیشه در حافظه تاریخ ثبت کردند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=123951

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.