خبرگزاری مهر، گروه استانها – نازنین پورمحسن: مجتمع آموزشی فرهنگی گوهرشاد بار دیگر میزبان نمایش آئینی عاشورا شد؛ مراسمی که هر ساله با حضور مردم برگزار میشود و جلوهای از وحدت معنوی و دلدادگی به اهل بیت (ع) را به نمایش میگذارد.
امسال نیز این نمایش با طعمی متفاوت و روحی تازه برگزار شد؛ طعمی که با یادآوری رشادت آزادگان اسلام و بهویژه تقارن با ۱۲ روز مقاومت در جنگ تحمیلی، رنگی از تجربه عینی و اندوه عاشورا در جان حاضران نشاند.
یکی از شرکتکنندگان در این مراسم، که سال گذشته فرزند خردسالش نقش علی اصغر (ع) را در این نمایش ایفا کرده بود، از تجربه شخصی خود در این آئین معنوی چنین روایت میکند: با وجود درگیری شبانهروزی برای نگهداری از فرزندم، آنچنان در مراقبت از او غرق بودم که حتی فرصت اشک ریختن و درک کامل فضا را نداشتم.
وی ادامه داد: اما در روز عاشورا، تصمیم گرفتم راهی مجتمع گوهرشاد شوم؛ جایی که در آن میتوان عطر عشق و زیبایی را با جان لمس کرد.
این مادر اضافه کرد: تصور میکردم مانند همیشه نتوانم بهطور کامل نمایش را دنبال کنم، اما برخلاف انتظار، پسرم با آرامشی خاص روی پایم نشست و چشم به صحنه دوخت. در همان لحظات ابتدایی نمایش، شیطان وارد شد؛ با چهرهای عبوس و آکنده از خشم، کینه دیرینهاش را نسبت به خاندان اهل بیت (ع) بروز داد.
وی ادامه داد: با پیشروی نمایش، احساسات تماشاگران نیز با صحنهها درگیر شد. از لحظه توبه و آغوش باز امام حسین (ع) برای «حر»، تا میدانداری حضرت علیاکبر (ع) و در نهایت ورود سیدالشهدا (ع) به میدان، ضربان قلبها بالا رفت.
این مادر دلسوخته میگوید: وقتی حضرت زینب (س) ارباب را در آغوش گرفت و زمزمه کرد «دامنکشان رفتی دلم زیر و رو شد»، بغض گلویم را گرفت. وقتی شمر، با قهقههای شیطانی، بر سینه ارباب نشست و فاجعه کربلا را به اوج رساند، فقط توانستم زیر لب بگویم: نزن نامرد، نزن!»
صحنه به آینده کشیده شد… همان دشمنی، همان فریب، صدای ترامپ و نتانیاهو از بلندگو پخش شد و یکباره تاریخ زنده شد. شهدای مدافع حرم، زنان و کودکان بیدفاع، و رشادتهای سرداران وطن، همه در چشمهای تماشاگران زنده شد.
اشکها جاری شد و آنچه در شبهای گذشته به دل مانده بود، در روز عاشورا با چشم دیده شد و با جان چشیده.
اما صحنهای در پایان نمایش، آرامشی خاص در دل ایجاد کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی، در نمایشی نمادین، با پرچم جمهوری اسلامی ایران در دست، بهسوی امام زمان (عج) گام برداشت و او را در آغوش گرفت. این تصویر، چنان آرامشی در دل حاضران ایجاد کرد که بسیاری آن را نقطه اوج مراسم دانستند.
نمایش آئینی عاشورا در مجتمع گوهرشاد، بار دیگر نشان داد که عشق به اهل بیت (ع)، محدود به سن و سال، لباس و موقعیت اجتماعی نیست. این آئین، پلی است از گذشته تا آینده؛ از کربلای ۶۱ هجری تا انتظار فرج.