به گزارش خبرگزاری مهر، محمد فتاحی به مناسبت ۱۵ تیر ماه روز جهانی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال انسان و دام گفت: ۱۵۵ هزار و ۵۱۸ رأس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون علیه بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان ایمن سازی شدند.
وی افزود: ۱۲۰ هزار و ۹۴۹ رأس دام سبک و سنگین از ابتدای سال جاری تا کنون برای مقابله با بیماری مشترک تب مالت، ۵ هزار و ۵۹۵ قلاده سگ علیه بیماری هاری و ۱۹۶ هزار و ۳۸۹ رأس دام علیه بیماری شاربن که با رشد ۴ و نیم برابری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایمن سازی شدند.
فتاحی با اشاره به ایمن سازی ۳۰۸ هزار رأس دام علیه بیماریهای مشترک گفت: این اقدام با رویکرد مقابله با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: ۱۶ هزار و ۲۶۰ مورد آزمایش تشخیصی بروسلوز (تب مالت) با افزایش ۳ برابری نسبت به ۳ ماهه سال گذشته برای شناسایی دامهای آلوده بیماری در بین جمعیت دامی استان انجام شد که در این آزمایشها یک رأس گاو و ۲ رأس گوسفند و بز آلوده به این بیماری تشخیص و برای معدوم سازی به کشتارگاه اعزام شدند.
فتاحی گفت: ۹ هزار و ۹۵۵ مورد تست سل نیز امسال در بین دامهای سنگین و ۲۲۴ مورد تست مشمشه در بین تک سمان استان مرکزی انجام شد.
وی منشأ ۶۰ درصد بیماریهای عفونی در جوامع انسانی را حیوانات دانست و افزود: نگهداری لاشه دامهای کشتاری به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه (پیش سرد)، سم پاشی ۱۸۰ هزار رأس دام سبک و سنگین و ۳۶۲ هزار متر مربع از جایگاههای نگهداری دام استان مرکزی برای مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو و سایر بیماریهای دامی و مشترک از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی استان برای مقابله با این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: اقدامات پیشگیرانه و مبارزهای در برابر بیماریهای مشترک از برنامههای اولویت دار اداره کل دامپزشکی این استان است.
فتاحی گفت: آموزش و آگاهیبخشی به بهرهبرداران در سطح روستاها و دامداریهای سنتی و صنعتی استان مرکزی، آموزشهای چهره به چهره، توزیع دست نوشته و بروشورهای آموزشی و ارسال پیامکهای آموزشی از دیگر اقدامات این اداره کل برای مقابله با بیماریها مشترک بین انسان و دام بوده است.