به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی گفت: بر اساس تبصره ۲ ماده ۳ «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول»، دلالان معاملات املاک از جمله مشاوران و بنگاههای معاملات ملکی، موظف هستند پس از مذاکرات مقدماتی بین طرفین معامله، پیشنویس قرارداد را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد درج کرده و آن را برای تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی ارسال کنند.
وی افزود: به همین منظور، از سال گذشته و با تلاش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه «کاتب» طراحی و امکان اتصال مشاوران املاک دارای پروانه صنفی به آن فراهم شد. این سامانه به منظور ثبت الکترونیک اسناد و تنظیم پیشنویس قراردادها ایجاد شده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز اعلام کرد: با همکاری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، اداره کل ثبت اسناد و املاک البرز و اتحادیههای مشاوران املاک، عضویت مشاوران املاک دارای مجوز در این سامانه از زمان راهاندازی آن آغاز شد و در حال حاضر ۱۰۰ درصد مشاوران املاک مجوزدار استان به این سامانه متصل شدهاند.
فاضلی هریکندی در ادامه اظهار داشت: در ابتدا، تعداد مشاوران املاک استان البرز به عنوان ۸۰۱۴ نفر اعلام شده بود، اما پس از به روز رسانی مشخص شد که تعدادی از پروانهها ابطال شده یا مشاوران فوت کردهاند. در حال حاضر، ۷۷۷۰ مشاور املاک با شناسه صنفی فعال در استان البرز فعالیت میکنند که همگی به سامانه کاتب متصل شدهاند.
وی همچنین هشدار داد که اتحادیه مشاورین املاک باید تدابیر لازم را برای جلوگیری از فعالیت مشاوران فاقد مجوز اتخاذ کند و ساز و کاری برای امکان استعلام وضعیت مجوز برای شهروندان فراهم آورد. رئیس کل دادگستری البرز به عموم مردم توصیه کرد تا قبل از انجام معاملات و تنظیم قراردادها، از مجوزدار بودن مشاور املاک اطمینان حاصل کنند؛ چرا که بر اساس این قانون، معاملات املاکی که توسط مشاوران غیر مجاز انجام میشود، فاقد رسمیت و اعتبار قانونی خواهد بود.