محمد رستگاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت نامطلوب ناوگان حملونقل عمومی استان گفت: به دلیل معدنی بودن استان یزد و فرصتهای اقتصادی جذاب در حوزه حملونقل بار، بخش قابلتوجهی از فعالان حمل مسافر به این حوزه مهاجرت کردهاند و اکنون ظرفیت ناوگان اتوبوسی استان یزد در بهترین حالت کمتر از ۱۴۰ دستگاه است.
وی افزود: باتوجهبه این ظرفیت محدود و در شرایطی که در بازه زمانی کوتاه اربعین حسینی شاهد تقاضای بالایی در این حوزه هستیم، برای پوشش سفرهای زائران اربعین به مرزهای مختلف ملزم به برنامهریزی دقیق و مدیریت منسجم هستیم، به همین دلیل مدیریت سفرها و استفاده بهینه از ناوگان موجود بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل راهداری یزد با تأکید بر لزوم استفاده از خودروهای شخصی در صورت امکان، خاطرنشان کرد: اولویت استفاده از ناوگان عمومی باید برای زائرانی باشد که امکان استفاده از خودرو شخصی ندارند، همچنین بیشترین حجم سفرهای جادهای اربعین همواره با وسایل نقلیه شخصی انجام میشود و پس از آن ناوگان عمومی و در موارد محدود حملونقل ریلی و هوایی مورداستفاده قرار میگیرد.
وی گفت: برای سفرهای ریلی، یک رام قطار برای رفتوبرگشت توسط همکاران پرتلاشم در اداره کل راهآهن استان یزد پیشبینی شده است، هنوز تصمیم نهایی در خصوص پروازهای اربعین از مبدأ یزد اعلام نشده است و این موضوع در حوزه مدیرکل فرودگاههای استان و سازمان هواپیمایی کشوری است.
این مقام مسئول با بیان اینکه زائران یزدی معمولاً از سه مرز مهران، چذابه و شلمچه وارد عراق میشوند، گفت: مرز چذابه مرز رسمی استان یزد برای سفر اربعین است و حدود نیمی از زائران استان یزد از این مرز تردد میکنند.
وی ادامه داد: گروه مجهزهای راهداری بهصورت شبانهروزی در مرزهای چذابه و مهران مستقر خواهند بود تا خدمات لازم را به زائران ارائه دهند، اما معمولاً شرایط بحرانی در بازگشت زائران از چهار روز مانده به اربعین آغاز میشود و تا دو روز پس از آن ادامه دارد.
مدیرکل راهداری استان یزد با تأکید بر لزوم رعایت نرخهای مصوب، افزود: نرخهای رسمی سفرهای جادهای اربعین از مبدأ یزد، ظرف یک هفته آینده اعلام خواهد شد، مطالبه ما همواره ورود جدیتر سازمان حج و زیارت استان به مسئله ساماندهی کاروانهای زیارتی اربعین بوده است تا ضمن تأمین مطمئنتر ناوگان، از افزایش نرخها و تخلفات احتمالی جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته زائرانی که بهصورت گروهی سفرکرده بودند، هنگام بازگشت در مرز با هیچگونه معطلی مواجه نشدند؛ اما زائرانی که بدون برنامهریزی و بهصورت انفرادی بازگشت داشتند، با مشکلاتی در تأمین وسیله نقلیه مواجه شدند، این مشکلات هم به دلیل این بود که ما از میزان دقیق تقاضا اطلاعی نداشتیم.
مدیرکل راهداری گفت: تنها راهکار مطلوب برای جلوگیری از نابسامانی در سفرهای اربعین، برنامهریزی دقیق و حرکت در قالب کاروانهای گروهی است تا هم عرضه و تقاضا مدیریت شود و هم خدمات بهصورت منسجم و مطمئنتر ارائه گردد.