به گزارش خبرنگار مهر، یاور حمیدی عصر شنبه در جمع خبرنگاران سوادکوه، با بیان اینکه حدود یک دهه شهرداری و شورای شهر ادوار گذشته شهر زیراب پیگیر واگذاری پارک جنگلی میانسی به شهرداری زیراب بودهاند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرهای همجوار دارای پارک جنگلی بودهاند، این مهم یکی از مطالبات مردم شهر زیراب بوده است.
شهردار زیراب با اشاره به اینکه در ابتدا مساحت این پارک ۲۰ هکتار بوده که بخشی از آن در داخل محدوده شهری و مابقی در خارج آن قرار داشت، افزود: در تأییده ۲۰ هکتاری، مراحل انجام کار تا مرحله قرارداد با منابع طبیعی پیش رفت اما به دلیل مشکل راه دسترسی به پارک، طرح مورد بازنگری قرار گرفت و مساحت آن به میزان ۳۳۲ هکتار افزایش یافت و هدف از آن حفاظت، بهرهبرداری و احداث پارک عنوان شد.
وی با بیان اینکه شهرداری زیراب برای این پارک طرح هم آماده کرده بود، تصریح کرد: اما به دلیل اهمال صورت گرفته و عدم اقدام شهرداری وقت برای پیگیری کار، این پارک در سال ۱۴۰۲ توسط سازمان منابع طبیعی به یک پیمانکار واگذار شد.
حمیدی با اشاره به پیگیریهای انجام شده پس از تغییر مدیریت شهرداری و همراهی بسیاری از اشخاص و نهادهای ذیربط در این زمینه، گفت: این پیگیریها و کمک این افراد منجر به نتیجه شد و قرارداد پیمانکار لغو و پارک میانسی با ۳۳۲ هکتار در حال واگذاری قطعی به شهرداری زیراب است.
این مسئول در رابطه با اهمیت این واگذاری با اشاره به وسعت پارک، این پارک را یکی از بزرگترین پارکهای جنگلی استان مازندران برشمرد و گفت: با توجه به عدم درآمد پایدار در شهر زیراب، پارک میانسی میتواند شروع ایجاد درآمد پایدار برای شهر زیراب و ایجاد رونق اقتصادی برای منطقه باشد.
وی با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۴ مقدار ۲ میلیارد تومان بودجه برای کلنگزنی و شروع عملیات عمرانی در این پارک دیده شده است، برآورد اولیه هزینه طرح را حدود ۵۰ الی ۸۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بخش عمده هزینه مربوط به احداث راه دسترسی برای این پارک است.
شهردار زیراب با بیان اینکه هدف ما شروع کار و بهرهبرداری در سریعترین زمان ممکن، حتی با درآمد کم است، بخشی از اقدام را شناساندن منطقه میانسی به جامعه هدف دانست و گفت: با توجه به وسعت پارک، نظر ما بر بخشبندی پارک به قسمتهای مختلف با توجه به جوامع هدف متفاوت است؛ بهعنوان مثال، کمپ یکم؛ کلیه اقامتی، کمپ دوم؛ پیست پیادهروی، کمپ سوم؛ رستوران و الی آخر.
وی موفقیت یا عدم موفقیت در این کار را وابسته به نوع مدیریت مجموعه شهرداری دانست و گفت: با توجه به شرایط مالی کشور و فضای مالی شهرداری انجام کارهای عمرانی سخت است اما در شهر زیراب، کمک مردم و بازاریان شهر بسیار کمک کار بوده است.
این مسئول شهری در توضیح این مطلب با بیان اینکه ۸۰ درصد تجهیزات و مصالح لازم برای کارهای عمرانی شهر از بازار خود شهر تهیه میشود، سعه صدر بازاریان در بدهی شهرداری به آنها را بسیار کمک کار دانست و ضمن تشکر از صبوری آنها، خاطرنشان کرد: شهرداری نیز در پرداخت دیون خود اهتمام جدی دارد.
تغییر در سیمای شهر پس از ۶۸ سال
در ادامه، جعفری، معاون شهرداری زیراب با بیان اینکه پروژه پارک میانسی یک پروژه زیربنایی مدیریت شهری با تأکید بر درآمد پایدار است، هدف روبنایی این کار را توسعه زیرساخت شهری و تغییر در سیمای شهر پس از ۶۸ سال عنوان کرد و گفت: پذیرش این پروژه به این معناست که نگاه به توسعه شهر از آسفالت کوچه و خیابان فراتر رفته است.
وی در مقایسهای برای بیان تفاوت واگذاری پارک جنگی به شهرداری یا بخش خصوصی، با بیان اینکه پارک جوارم در گام اول مقرر بود به شهرداری زیراب واگذار شود، خاطرنشان کرد: اما پس از ورود بخش خصوصی اکنون اثر مثبتی از حضور این پارک برای شهر زیراب دیده نمیشود و ماهیت انتقال پارک میانسی به شهرداری زیراب از جنس بازگشت کار به شهر و مردم شهر بوده و بسیار ارزشمند است.
جعفری با تأکید بر تغییر در نگاه مدیریت شهری و به همان میزان تغییر نگاه به توسعه و ابزارهای توسعه، واگذاری پارک میانسی به شهرداری زیراب را در راستای این تغییر و بازتعریف توسعه شهری دانست و گفت: از سال ۱۳۳۵ (زمان تأسیس شهرداری زیراب) تا کنون هیچ پروزه بزرگ و متوسط مقیاس در شهر زیراب تعریف نشده و پذیرش این پروژه بزرگ آغازی برای گام گذاشتن در این عرصه است.
وی با بیان اینکه پروژههای کوچک مقیاس توان شکوفایی ظرفیتهای بالقوه را ندارد، افزود: آسفالت کوچه و معابر یک کار روتین برای شهرداری است اما با تعریف پروژههای بزرگ همچون پروژه پارک میانسی میتوانیم ظرفیتهای بالقوه شهر را شکوفا کنیم.
معاون شهرداری زیراب با بیان اینکه در دورههای قبل شهامت برای پذیرش این موضوع وجود نداشته است، گفت: این شروعی برای باور به خود است و همه تلاشمان بر این است تا در این مسیر موفق شویم.