آوین ویژه»

ساعت فعالیت ادارات قم تغییری نکرده است بنیاد سینمایی فارابی از حد نصاب تولیدات ۱۴۰۲ عبور کرد تغییر مدیرعامل‌ شرکت‌ اطلاع‌رسانی و آموزش بورس نامه مهم عضو کمیسیون عمران به پزشکیان درباره وضعیت مسکن پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱۶ دی/ بورس سقف‌شکنی می‌کند؟ افزایش تلفات ناشی از تصادفات در پایتخت/ ۵۶۰ تهرانی در یک سال جان باختند هشدار جدی به خریداران | تکلیف قیمت گذاری طلا روشن شد دو نماینده کردستان به تیم ملی گلبال جوانان دعوت شدند مذاکره بی سابقه و مستقیم دولت ترامپ و حماس در قطر آخرین مهلت اعتبار مرحله دوم یارانه معیشتی کالابرگ اعلام شد اصل ماجرای اعدام حمید حسین‌ نژاد چیست؟ برنامه‌های سازنده برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دیلم ارائه شود گاردین توییتر را ترک کرد / واکنش عجیب ایلان ماسک پرچم اسرائیل از سفارت این رژیم در دوبلین پایین کشیده شد تکمیل تصفیه‌خانه آب و بیمارستان مطالبه اصلی مردم ملکشاهی است واکنش ظریف به ادعای اسرائیل درباره نابودی توان پدافندی ایران اسارت خودروسازان در دستان سیاست گذار نابودی کارگران با این دستمزد در سال ۱۴۰۴ + فیلم

0

تعزیه هنری دینی برای انتقال تاریخ مقاومت اهل‌بیت(ع) به نسل امروزی است

  • کد خبر : 131207
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۰:۳۱
تعزیه هنری دینی برای انتقال تاریخ مقاومت اهل‌بیت(ع) به نسل امروزی است

ساوه- امام جمعه ساوه گفت:تعزیه، هنری دینی برای انتقال تاریخ مقاومت اهل‌بیت(ع) به نسل کنونی جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام جعفر رحیمی، شامگاه شنبه در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه شهرستان ساوه، با تأکید بر اهمیت جایگاه هیئت‌های مذهبی، موکب‌داران و فعالان آئینی اظهار کرد: در شرایط کنونی جامعه درد اصلی بشر، فاصله گرفتن از قرآن است و چنانچه مردم با قرآن مأنوس شوند و آن را وارد زندگی خود کنند، بسیاری از مشکلات اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی حل خواهد شد.

امام جمعه ساوه با اشاره به نامه ۶۹ نهج‌البلاغه خطاب به حارث همدانی افزود: اگر می‌خواهید نجات پیدا کنید، باید قرآن را همراه داشته باشید، قرآن نسخه الهی برای درمان تمام دردهای بشری است و هر کس هر دردی دارد، باید آن را به قرآن عرضه کند.

حجت الاسلام رحیمی با اشاره به نامه ۶۷ نهج‌البلاغه از امیرالمؤمنین (ع)، افزود: حضرت علی (ع) در این نامه می‌فرمایند شعائر الهی را زنده نگه دارید، هر عملی که انسان را به یاد خدا و اهل‌بیت بیندازد، شعیره الهی محسوب می‌شود، قرآن نیز می‌فرماید که زنده نگه داشتن شعائر از نشانه‌های تقوا است.

وی افزود: تعزیه، نمادی از هنر دینی است که تاریخ مقاومت، مظلومیت و ایثار اهل‌بیت (ع) را به زبان هنر به نسل کنونی جامعه منتقل می‌کند.

تعزیه، پیوند هنر و ایمان

امام جمعه ساوه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت هنر آئینی تعزیه گفت: تعزیه جلوه‌ای از شعائر الهی است که علاوه بر جنبه هنری دارای محتوای تاریخی و تربیتی است که تاریخ کربلا را زنده نگه می‌دارد و ارزش‌های مقاومت، ایثار و ولایتمداری را به نسل جوان منتقل می‌کند.

حجت الاسلام رحیمی خطاب به تعزیه‌خوانان افزود: اگر تعزیه با وقار، حوصله و دقت اجرا شود، اثربخشی فراوانی خواهد داشت، کسانی که نقش‌های مهمی چون حضرت ابالفضل‌العباس (ع)، امام حسین (ع) و حضرت علی‌اکبر (ع) را ایفا می‌کنند، باید صورت خود را بپوشانند؛ زیرا از منظر شرعی و اعتقادی، نشان دادن چهره این بزرگواران صحیح نیست.

تعزیه، آینه تاریخ عاشورا برای نسل سوم انقلاب

وی با اشاره به نقش تعزیه در تربیت نسل جوان اظهار کرد: اگر تعزیه نباشد، نسل سوم انقلاب چیزی از عاشورا نخواهد دانست، این هنر آئینی به زبان تصویر و روایت، نشان می‌دهد چگونه حرمله‌ها در آن زمان آب را بر کودکان بستند؛ همان‌گونه که امروز حرمله‌های زمان، مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی، با جنایات خود ظلمی مشابه را تکرار می‌کنند.

امام جمعه ساوه همچنین با اشاره به آغاز ماه صفر و یادآوری اسارت اهل‌بیت پس از عاشورا گفت: خاندان امام حسین (ع) سه روز پشت دروازه شهر نگه داشته شدند، امروز تعزیه‌خوانان، با احیای آن روایت‌ها، این تاریخ مظلومیت را برای ما زنده کرده‌اند.

حجت الاسلام رحیمی با گرامیداشت یاد شهدای مظلوم، اظهار کرد: امروز چهلم شهدای مظلوم جنگ ۱۲ روزه است، شهدایی که بی‌گناه و مظلومانه در خانه‌های خود به شهادت رسیدند و باید یاد آن‌ها را نیز همچون شهدای کربلا زنده نگه داریم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=131207

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.