به گزارش خبرنگار مهر، عباس دریجانی، ظهر دوشنبه در نشست خبری هفته ملی مهارت گفت: صنایع شرق استان کرمان به نیروی انسانی ماهر نیاز مبرم دارند و کمبود نیروی انسانی متخصص در این منطقه، بهویژه در جوار بزرگترین خودروسازی کشور و همچنین نبود مربی آموزشی خانم نگران کننده است.
وی با اشاره به وجود ۹ کارگاه آموزشی در مرکز فنی و حرفهای بم در رشتههای تأسیسات، ماشین، برق صنعتی، دام و طیور، گفت: در حال حاضر ۱۷۷ کارآموز در این مرکز مشغول به فراگیری مهارت هستند.
وی ادامه داد: متأسفانه در برخی رشتهها مانند دام و طیور و جوشکاری، استقبال چندانی وجود ندارد و بیشتر متقاضیان به سمت رشتههای مرتبط با تعمیرات خودرو، برق و تابلو برق گرایش دارند.
دریجانی افزود: با همکاری اساتید مجرب، دورههای آموزشی با کیفیتی در زمینه تعمیرات خودرو ارائه میشود و تلاش داریم تا پایان دورهها در شهریور و مهرماه برگزار شود.
وی گفت: هدف ما ارائه آموزشهایی است که بیشترین کاربرد را در صنایع خودرویی داشته باشند؛ برای مثال، دورههایی مانند تعمیر استارت، تعمیر موتور پراید و سایر موارد پرکاربرد در این زمینه در حال برگزاری است.
رئیس اداره آموزش فنی و حرفهای بم، با اشاره به کمبود مربی در برخی رشتهها گفت: با اعلام آمادگی این مرکز، در صورت وجود متقاضی بالا (حداقل ۱۰ نفر) از بانوان در هر یک از رشتههای فنی، دورههای ویژه بانوان برگزار خواهد شد.
دریجانی، همچنین به عدم وجود مربی آموزشی فنی و حرفهای خانم در شهر بم اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از چالشهای پیش روی آموزشهای فنی و حرفهای در این شهرستان است.
دریجانی، یکی از مشکلات مرکز را بعد مسافتی برای کارآموزان دانست و از شهرداری درخواست کرد تا با راهاندازی سرویس ایاب و ذهاب، این مشکل را برای کارآموزان ساکن مناطق دورتر شهر حل کند.
وی همچنین از نهادهای حمایتی خواست تا با توجه به رایگان بودن هزینه آموزش برای دهکهای پایین جامعه (۱ تا ۵)، نسبت به حمایت از کارآموزان دهکهای ۶ تا ۱۰ نیز اقدام کنند.
وی افزود: بر اساس مصوبه جدید، آموزشهای فنی و حرفهای برای دهکهای یک تا پنج جامعه رایگان بوده و دهکهای بالاتر از پنج ملزم به پرداخت هزینه خواهند بود.
رئیس فنی و حرفهای بم در بخش دیگری از سخنان خود، به قدمت تجهیزات کارگاههای این مرکز اشاره کرد و خواستار بهروزرسانی تجهیزات متناسب با فناوریهای نوین شد تا کارآموزان پس از فارغالتحصیلی، مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار را داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص همکاری با صنایع خودروسازی، گفت: متأسفانه علیرغم تلاشهای صورت گرفته و امضای تفاهمنامه، به دلیل مشکلات موجود، نتوانستهایم همکاری مؤثری با این صنایع داشته باشیم.
دریجانی، با اشاره به اینکه مرکز فنی و حرفهای بم یک مرکز هزینهبر است، از تمامی مجموعههای شهرستان درخواست کرد تا در راستای اشتغالزایی و توسعه مهارتافزایی در شهرستان، از این مرکز حمایت کنند.
وی با بیان اینکه مرکز فنی و حرفهای بم به ۱۵ گروه هدف از جمله دانشآموزان، دانشجویان، روستاییان، عشایر، صنایع، اصناف، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد خدمات ارائه میدهد، افزود: این مرکز هیچ محدودیتی برای پذیرش کارآموز ندارد و تمامی افراد بالای ۱۲ سال (در رشتههای مرتبط با آموزش و پرورش) و ۱۵ سال (در رشتههای آزاد) میتوانند از آموزشهای این مرکز بهرهمند شوند.
رئیس فنی و حرفهای بم، توسعه مهارتافزایی در راستای نیازهای صنایع شهرستان را از اولویتهای اصلی این سازمان برشمرد و بر لزوم توجه به صنایع دستی و فعالسازی این بخش در راستای ایجاد اشتغال تاکید کرد و خواستار حمایت از این صنایع در سطح شهرستان بم شد.