آوین ویژه»

برگزاری همایش دیابت و تندرستی در مشهد  تحلیلگر صهیونیست: تحولات جاری در سوریه به نفع تل‌آویو است یاغی جدید استقلال شناسایی شد شمارش معکوس برای شارژ کالابرگ | ۹ ماه انتظار به پایان رسید + روش استعلام احتمال رخداد رگبارهای خفیف و پراکنده همراه با تندباد موقت در فارس اسلامی: یکی از چهار مکان ادعایی آژانس یک معدن متروکه برای ۶۰ سال پیش بود که شوروی در آنجا کار می‌کرد/ جایی دیگر که مدعی هستند، یک گاوداری بود! حملات هوایی رژیم صهیونیستی به بیروت دونالد ترامپ: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به پوتین نمی‌دهم هشدار سطح زرد آلودگی هوا در تهران؛ افزایش ذرات معلق تا دوشنبه کسب درآمد ۵هزار و ۸۰۰میلیارد تومانی دانشگاه‌ها از قراردادهای صنعت وقوع آتش سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم شفت؛ آتش نشانان در تلاش هستند جادوگر فوتبال دستگیر شد زندگی با آیه ها؛ ذکر و یاد خداوند، دومین گام کامیابی و سعادت انسان آماده باش تیم‌های هلال احمر در پی وقوع زلزله بیرجند انصارالله یمن ابوظبی و دبی را تهدید کرد + عکس «مصرف» مؤلفه بنیادین هویت انسان در عصر پست مدرن است محراب محمدزاده مدیر امور حوزه ریاست سازمان سینمایی سوره شد میکائیل شهرستانی بازیگر «اینک انسان» حمیدرضا نعیمی شد

0

سکه «دارالمرحه» سمنان ثبت ملی شد

  • کد خبر : 17570
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶
سکه «دارالمرحه» سمنان ثبت ملی شد

سمنان- رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سمنان از ثبت ملی سکه دارالمرحمه در فهرست میراث منقول ایران خبر داد.

مریم طاهر دوست‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، از ثبت سکه دارالمرحت شهر سمنان در فهرست میراث منقول ایران خبر داد و ابراز کرد: یک روی این سکه منقوش به لقب شهر سمنان در دوران قاجار و پیش از آن، تحت عنوان دارالمرحمت است و در سمت دیگر این سکه نام سلطان فتحعلی شاه، دومین پادشاه دودمان قاجاریه درج شده است.

وی افزود: این سکه ضرب شهر سمنان بوده و تعداد زیادی از آن در دوران ضرب نشده، به این واصله حائز ارزش و اهمیت به سزایی است. او استان سمنان را یکی از طویل المدت ترین مراکز ضرب سکه در ایران معرفی کرد و قدیمی‌ترین ضرابخانه آن، هکاتم پلیس یا همان صددروازه دامغان بوده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سمنان بیان کرد: کومش از دیگر ضرابخانه‌های کهن استان هستند. سکه‌های کشف شده از این مناطق نام شاهان اشکانی و ساسانی را نشان می‌دهد. در دوره‌های مختلف تاریخی، نظیر دوران آل‌بویه تا قاجار، سکه‌های اسلامی در ضرابخانه‌های متنوعی از استان سمنان شامل قومس، دامغان و بسطام ضرب می‌شده‌اند.

دوست‌محمدی افزود: پرونده ثبت این اثر ارزشمند در دفتر ثبت میراث ملی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، به همت کارشناسان متخصص تهیه شد و در جلسه شورای ثبت میراث منقول کشور که در وزارت متبوع برگزار شد، پس از موافقت اعضای شورای مذکور در فهرست میراث ملی ایران قرار گرفت.

گفتنی است این سکه در حال حاضر در اختیار مجموعه دار بخش خصوصی، حسن پاکزادیان است و در موزه مهر و سکه شهر سمنان، واقع در تیمچه پهنه قابل بازدید توسط عموم است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=17570

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.