آوین ویژه»

تفسیر آیه ۱۶ سوره مبارکه «جن»؛ تأکید بر استقامت در راه خدا معاون جدید اداره کل کار لرستان معرفی شد صعود در روز عجیب بورس | اختلال صدای سهامداران را درآورد کارگران و بازنشستگان آماده مالیات سنگین باشند! رشد حجم و ارزش معاملات هفتگی در بورس کالا حضور چشمگیر هنرمندان گلپایگان در نمایشگاه صنایع دستی ترامپ: مستحق جایزه صلح نوبل هستم! راه‌یابی هشت نمایش منتخب جشنواره تئاتر مقاومت به «تئاتر فجر» حذف آزمون‌های غیر ضروری مرتبط با ترخیص هزاران خودرو برقی وارداتی خرید دستگاه ماساژور برقی؛ بهترین هدیه برای روز پدر و مرد جوزف عون رئیس‌جمهور نشد بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما دهمین روز از «تئاتر فجر» به یاد حمید سمندریان؛ جزییات اختتامیه اعلام شد گسترش تجاوز صهیونیست‌ها در حومه قنیطره و جمع‌آوری سلاح از دست مردم سوریه سفر جولانی به عربستان کاخ‌سفید: احتمال توافق در غزه قبل از اتمام دوره «بایدن» وجود دارد فوری | واریز وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان + طریقه ثبت نام راسل کرو زندانبان ایتن هاوک می‌شود!

0

راه‌های انتقال ویروس ایدز چیست؟

  • کد خبر : 20793
  • ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷
راه‌های انتقال ویروس ایدز چیست؟

خرم‌آباد – معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان راه‌های انتقال و پیشگیری ویروس ایدز را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم کوشکی ظهر امروز دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: بیماری ایدز یک بیماری عفونی واگیردار است که عامل ایجاد آن ویروسی به نام HIV است.

وی با اشاره به راه‌های انتقال این ویروس، عنوان کرد: انتقال ویروس به انسان از طریق تماس جنسی محافظت نشده، خون و فرآورده‌های خونی آلوده و انتقال ویروس از طریق مادر مبتلا به کودک در طول بارداری، زایمان و شیردهی صورت می‌گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه ویروس HIV از طریق تماس‌های عادی و روزمره منتقل نمی‌شود، تأکید کرد: تماس عادی افراد از قبیل در کنار هم یا با هم غذاخوردن، سرفه، عطسه، دست‌دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی‌کردن، سوارشدن در اتوبوس، تاکسی، استفاده از تلفن‌های عمومی، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک مانند حمام، توالت، استخر مشترک و همچنین نیش پشه یا حشرات دیگر منتقل نمی‌شود.

کوشکی، گفت: در مراحل اولیه ابتلاء به ویروس، فرد مبتلا هیچ علائمی ندارد، مرحله بدون علامت آن هفت تا ۱۰ سال ادامه می‌یابد، لذا همه افراد مبتلا به این ویروس از ابتلای خودآگاه نیستند و چون علامتی از بیماری هم ندارند به‌ندرت برای تشخیص آن مراجعه می‌کنند.

وی افزود: افرادی که در مرحله اول و بدون علامت شناسایی می‌شوند، می‌توانند با مصرف داروهای ضدویروسی روند تکثیر ویروس و انتقال آن را کاهش دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلاء به این ویروس، تصریح کرد: انجام آزمایش‌های منظم برای شناسایی و درمان زودهنگام، آموزش عمومی در مورد راه‌های انتقال HIV و مبارزه با انگ اجتماعی مرتبط با آن، نقش کلیدی در پیشگیری از ابتلاء و کاهش شیوع این بیماری دارد.

کوشکی، افزود: برای پیشگیری از انتقال ویروس از مادر به نوزاد، لازم است تمامی مادران باردار در اولین مراقبت در مراکز بهداشت تحت غربالگری عفونت HIV قرار بگیرند و اگر همه مراقبت‌های دوران بارداری، زایمان و شیردهی به طور دقیق و صحیح انجام شود احتمال ابتلای نوزاد به ویروس بسیار کم خواهد بود.

وی در ادامه از رایگان بودن خدمات تشخیص و درمان HIV در مراکز بهداشت سراسر کشور خبر داد و گفت: مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در سراسر کشور و همچنین در استان لرستان در زمینه ارائه مشاوره، تست تشخیص اچ‌آی‌وی و درمان آن فعالیت می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان، افزود: آدرس مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری از طریق سایت https://icdc.behdasht.gov.ir قابل‌دسترس عموم است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=20793

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.