آوین ویژه»

آخرین وضعیت طرح مسکن ملی در استان ایلام بزرگداشت شهید «سید حسن نصرالله» در ارومیه وضعیت تعطیلی مدارس تهران در روز چهارشنبه/ فردا طرح زوج و فرد از درب منزل اجرا می‌شود از دقت و مهارت زنانه در جایگاه مدیریت شهری بهره می‌بریم فتح قله‌های جدید توسط بیت‌کوین مراسم احیای شب‌های قدر در هیئت عشاق‌الحسین (ع) تهران واکنش جالب قالیباف به مشاجره ترامپ و زلنسکی + فیلم قدردانی حماس از تصمیم انصارالله در حمایت از مردم غزه ۴۷۹ تخلف بهداشتی دامپزشکی در مازندران ثبت شد ویژگی خلاقانه و هیجان‌انگیز Now Bar گوشی‌های سامسونگ از نمای نزدیک مشارکت ۱۵ هزار نفری مخاطبان رادیو معارف در کمک به خانواده های نیازمند گشایش نمایشگاه راهیان نور پدافند هوایی ارتش خوزستان آماده استقبال از کاروان‌های راهیان نور است رقابت های رنکینگ اسنوکر کشور در مشهد به پایان رسید فرمانده اسرائیلی: شانس آوردیم در هفتم اکتبر حزب الله وارد جنگ نشد آغاز شمارش آراء در پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور تهرانی‌ها منتظر باد شدید و رعدوبرق باشند حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت صادر شد

0

صربستان جمهوری اسلامی ایران را دوست بزرگ خود می‌داند

  • کد خبر : 48522
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۲:۳۹
صربستان جمهوری اسلامی ایران را دوست بزرگ خود می‌داند

قم- سفیر صربستان گفت: صربستان، جمهوری اسلامی ایران را دوست بزرگ خود می‌داند و این دو کشور روابط بسیار خوبی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، دامیر کواچویچ عصر یکشنبه در نشست «صربستان و تأثیر آن در ساحت علم و فرهنگ بین‌المللی» که در دانشگاه قم، برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مشهورترین نظریات این است که صرب‌ها در سده‌های ۴ تا ۷ میلادی به منطقه بالکان مهاجرت کردند و یکی از اقوام اصیل و اجداد آن‌ها که به این منطقه آمدند، دقیقاً از منطقه‌ای است که با محیط جغرافیایی ایران امروز برابری دارد.

سفیر کشور صربستان افزود: البته این نظریه شاید معتبرترین نظریه قوم‌شناختی در شناخت اصالت قوم صرب نباشد، اما یکی از نظریه‌های قابل تأمل در این زمینه است که اسلاوهای جنوبی از مناطق جغرافیایی که متعلق به ایران بزرگ بود به این منطقه آمده‌اند.

وی ادامه داد: حقیقتاً بر اساس برخی از نظریه‌های جغرافیایی، این نظریه می‌تواند تأیید شود که در بخش‌های شمالی قفقاز امروزی که تحت سلطه جغرافیایی ایران بزرگ بود، قومی زندگی می‌کردند که در مورد آن‌ها مطرح شده که صرب‌ها از همین قوم بودند که بعدها به همین منطقه بالکان امروز مهاجرت کردند.

سفیر کشور صربستان اضافه کرد: این نظریه در محافل علمی آکادمیک به نظریه ریشه ایرانی صرب‌ها معروف است و تاکید می‌کند این قومی که از مناطق ایران بزرگ به بالکان می‌آید، ریشه ایرانی داشتند.

محققان دانشگاهی، اشتراکات فرهنگی و تمدنی میان صربستان و کشور ایران را معرفی کنند

سفیر کشور صربستان بیان کرد: تقاضای من از محققان حاضر در این جلسه این است که ظرفیت‌های مشابه فرهنگی صربستان با ایران را نشان دهند و ریشه‌های تمدنی و فرهنگی که بین ایران و صربستان وجود دارد را معرفی کنند.

کواچویچ عنوان کرد: یکی از مختصات هویت صربستان متعلق به سال ۱۳۸۹ میلادی است که سپاه سلطنت عثمانی وارد کشور صربستان می‌شود و جنگی میان این دو درمی‌گیرد که طی آن پادشاه صربستان موفق می‌شود تا سلطان مراد عثمانی را به قتل برساند، اما تعداد سربازان صربستان آنقدر کم می‌شود که به مرور عثمانی‌ها وارد این منطقه شده و صربستان شکست می‌خورد.

وی اذعان کرد: در فرهنگ دینی مسیحیان کسانی که در جنگ با عثمانی‌ها برای حفظ کلیسا کشته شدند، در ذهن صرب‌ها قداستی دارند که این تفکر شبیه به مفهوم و فرهنگ شهادت در میان مسلمانان است و از این لحاظ قرابتی میان فرهنگ و آئین این دو کشور وجود دارد.

سفیر صربستان با اشاره به معروف‌ترین دانشمندان صربستان، تصریح کرد: نیکولاتسلا از جمله افرادی است که سال‌ها جلوتر از هم‌دوره‌های خود می‌اندیشید، به عنوان یک صربستانی جزو برترین‌ها در عرصه علم و پژوهش است.

کواچویچ اضافه کرد: بنابراین صربستان ملت کوچکی در وسط اروپاست که به زانو درنمی‌آید بلکه باوجود مخالفت‌ها و خصومت‌های دشمنان همچنان استقامت خواهد کرد.

سفیر صربستان در خصوص ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و کشور صربستان تاکید کرد: صربستان، جمهوری اسلامی ایران را دوست بزرگ خود می‌داند، این دو کشور روابط بسیار خوبی دارند و دو طرف در فهم مشترک در عالی‌ترین سطوح راهبردهای مهم هستند و گفتگوهای سیاسی نیز در عالی‌ترین سطح بین این دو کشور ارتباط برقرار است.

وی افزود: در زمینه همکاری‌های تجاری و اقتصادی نیز زمینه همکاری میان این دو کشور وجود دارد اما این میزان کافی نیست و باید به عالی‌ترین سطح ممکن خود برسد.

حدود ۱۴۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های صربستان مشغول به تحصیل هستند

کواچویچ عنوان کرد: دانشگاه بلگارد مهم‌ترین دانشگاه در صربستان است که تاکنون سه تفاهم نامه مهم با دانشگاه‌های ایران داشته‌اند و در حال حاضر ۱۴۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های صربستان مشغول به تحصیل هستند.

سفیر صربستان در پایان بیان کرد: در رابطه با امکان پروژه‌ها و فرصت‌های مطالعاتی نیز دولت صربستان مشتاق است تا منافع مشترک علمی و پژوهشی را بررسی کرده و در این زمینه نیز با دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه قم ارتباط مؤثر علمی و فرصت‌های مطالعاتی مشترک داشته باشد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=48522

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.