آوین ویژه»

نقش فعالان امر به معروف در تغییرات مثبت جامعه حیاتی است گزارش مهر از آئین رونمایی از بوستان شهید «علی وطنی» در حاشیه اسلامشهر تعمیر و بازسازی بیش از ۱۰ هزار متر فضای ورزشی در دانشگاه امیرکبیر تازه ترین موضع گیری سیاستمداران لبنانی درباره انتخاب ژنرال عون برای مقام ریاست‌جمهوری روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟ ردپای عدم تخصیص ارز و تغییر نرخ ارز گمرکی در رسوب کالا/ تمرکززدایی از گمرکات باید اجرا شود ناوگان برون‌شهری کشور نونوار می‌شود سهم ۶۸درصدی حقیقی‌ها از مبادلات سهام هلاکت یک افسر صهیونیست در غزه به دست مبارزان مقاومت رانش زمین در کنگو با دست کم ۱۰ قربانی پیشرفت پروژه تقاطع غیر همسطح دفاع مقدس قزوین مطلوب نیست افتتاح چند کارگاه فنی و حرفه ای در شهرستان مرزی خواف راجر اشمیت کیست؟ / سوابق سرمربی جدید استقلال مثلث شورای عالی کار درباره دستمزد ۱۴۰۴ کارگران به توافق رسیدند هندسه معرفتی دانش، نقشه هوایی از علم را به پژوهشگر می دهد برای جوشکاری پروفیل و قوطی از چه الکترودی استفاده کنیم فوری/ سید حسن نصرالله زنده است؟ بازآفرینی فرش دستباف کرمان نیازمند حمایت است

1

۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری لرستان تهیه شد

  • کد خبر : 56290
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱:۰۹
۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری لرستان تهیه شد

خرم‌آباد – مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، گفت: ۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری لرستان تهیه و به بانک ژن سازمان محیط‌زیست کشور ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران فرمان پور در سخنانی، اظهار داشت: در چارچوب قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور از ابتدای سال جاری تا کنون ۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری در استان تهیه و برای این نمونه‌ها خواستار دقت عمل در نمونه‌برداری و ارسال استاندارد آن‌ها برای تهیه بانک ژن به سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور شد.

وی افزود: این نمونه‌ها به‌منظور غنی‌سازی و ارتقای کمی و کیفی نمونه‌های بانک زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست برابر دستورالعمل‌های مربوطه انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، بیان داشت: از این تعداد ۱۷ نمونه در شش‌ماهه نخست سال و تعداد ۲۴ نمونه طی چهارماهه اول نیمه دوم تهیه شده است.

فرمان پور، گفت: تاکنون در استان لرستان ۴۸ گونه پستاندار، ۲۴۵ گونه پرنده، ۵۸ گونه خزنده، ۶ گونه دوزیست، ۳۹ گونه ماهی زیست می‌کند، از گونه‌های شاخص استان می‌توان به گونه‌های علف‌خواری چون کل وبز، قوچ و میش و گوشت‌خوارانی مانند پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، سیاه‌گوش، کاراکال و گونه‌های اندمیکی چون ماهیان کور غار و سمندر لرستانی اشاره کرد.

محسن امیری رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش محیط‌زیست لرستان نیز، گفت: این نمونه‌برداری‌ها به‌منظور نزدیک‌شدن بیش‌ازپیش به استانداردهای جهانی، توسعه بانک‌های ژن و پشتیبانی از اقدامات مطالعاتی و حفاظتی در سطح جمعیت گونه‌های حیات‌وحش صورت‌گرفته است.

وی گفت: از مهم‌ترین کاربردهای بانک ژن می‌توان به استخراج DNA گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری با استفاده از ژنتیک مولکولی و استفاده از ذخایر ژنتیکی در جهت بهبود ژنتیک جمعیت گونه‌های در معرض خطر و تدوین برنامه‌های مدیریتی گونه‌های حیات‌وحش کشور با استفاده از روش‌های مدیریت ژنتیک و بررسی نمونه‌های بیولوژیک اعم از خون، پوست، بافت و سلول‌های زایشی و همچنین مطالعات ژنتیک جمعیت برای حفظ و مدیریت صحرایی جمعیت‌های جانوری و گیاهی و ساماندهی پژوهش‌ها و تحقیقات باهدف کاربردی شدن مطالعات در حفظ طبیعت و اکوسیستم‌ها اشاره کرد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=56290

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.