آوین ویژه»

توجه ویژه پزشکیان به پروژه پرورش ماهی در قفس مکران دانشگاهیان باید ماهیت روز دانشجو و استکبار ستیزی را حفظ کنند ایران طرح تحول دیجیتال اکتشاف معادن کشورهای عضو اکو را ارئه کرد کمک ۷.۷ میلیارد تومانی مازندرانی ها به مردم لبنان و یمن خطر نابودی ایستگاه ژئوفیزیک تهران زیر سایه برج‌های دانشگاهی ضرورت حمایت از زندانیان و اصلاح نگاه جامعه نسبت به آنان حماس خواستار همبستگی جهانی برای توقف جنایت‌های غزه شد شرایط جدید وام فرزندآوری ابلاغ شد چرا پای نتورک (PI) در لیست صرافی‌های بزرگ نیست؟ عملیات خارق‌العاده «قسام» در جبالیا از نگاه کارشناس امور نظامی فارس استانی برخوردار با چالش‌های بسیار است مردم بوشهر ۸ میلیارد تومان به جبهه مقاومت کمک کردند بخشی از مطالبات کادر درمان و اعتبارات آبفای خوزستان تخصیص یافت معابر مرگبار تهران/این تونل و بزرگراه رکوردار تصادفات خونین همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا برگزار شد کمک‌هزینه نخبگی به ۱۷۵ دانش‌آموز و دانشجوی کرمانشاهی پرداخت شد بهترین قیمت تور اسپانیا و تورهای اروپا را از کجا بخرید؟ پنجمین کرسی آزاداندیشی انجمن کلام حوزه علمیه برگزار می‌شود

0

مدیریت منابع آبی نیازمند مشارکت همگانی است

  • کد خبر : 70191
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰
مدیریت منابع آبی نیازمند مشارکت همگانی است

اراک -مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت:مدیریت منابع آبی نیازمند مشارکت همگانی و آموزش به نسل آتی جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حشمت الله عباسی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: حفر ۳۰ حلقه چاه در محدوده شهر اراک در راستای مدیریت مصرف آب و شرایط بحرانی پیش بینی شده و در بازه زمانی پنج سال نیز میزان بارندگی‌ها سال به سال کاهش یافت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی افزود: در شرایط کنونی علی رغم وجود مشکلات، اجازه نداده‌ایم شهروندان حتی یک لحظه با قطعی آب مواجه شوند از این رو تدوین برنامه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که تاب‌آوری را در شرایط بحرانی افزایش دهیم.

عباسی با اشاره به اینکه دو سد بزرگ کمال صالح شازند و الغدیر ساوه با بدترین شرایط آبی در چندین سال اخیر مواجه شدند، افزود: سد الغدیر ساوه با ظرفیت ۲۷۷ میلیون متر مکعب تنها سه میلیون آب قابل استحصال دارد که کمتر از یک درصد است، سد کمال صالح شازند نیز با ظرفیت ۹۵ میلیون متر مکعب کمتر از ۵ میلیون متر مکعب آب قابل استحصال دارد.

وی با تاکید بر مدیریت منابع آبی گفت: در راستای مدیریت آب تاکنون ۸ حلقه چاه حفر شده و حفر ۶ حلقه چاه در مرحله انعقاد قرارداد و مابقی در حال جانمایی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی ادامه داد: متأسفانه ۵.۷ میلیارد متر مکعب معادل ۵۷ برابر سد کمال صالح از ذخایر استان و منابع زیرزمینی استفاده شده است و به طور حتم این منابع در معرض خطر قرار دارند.

عباسی با بیان اینکه حدود ۵۲ درصد نیاز آبی شهرستان اراک از سد کمال صالح شازند و ۴۸ درصد از منابع زمینی تأمین می‌شود، گفت: سال گذشته در این برهه زمانی از سد کمال صالح یک‌هزار و ۵۰ لیتر بر ثانیه آب تأمین شد اما اکنون برای تأمین نیاز آبی شهرستان اراک تنها ۶۵۰ لیتر بر ثانیه از سد کمال صالح و مابقی از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود.

وی تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت آب نیروگاه، استفاده از ظرفیت چهار حلقه چاه شهرداری، قطع ۳۸۷ فقره انشعاب آب فضای سبز اراک همچنین در برنامه هفتم توسعه شهرداری حق استفاده از آب شرب برای فضای سبز را ندارد و مشمول جرم می‌شود و با تعامل و هم‌افزایی با شهرداری، تغییراتی در نحوه آبیاری فضای سبز و جبران کسری منابع آبی صورت گرفت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با بیان اینکه مدیریت مصرف آب نیازمند مشارکت همگانی و آموزش به نسل آتی جامعه است، ادامه داد: هم اکنون ۴۰۰ لیتر بر ثانیه کسری استفاده از آب سد را داریم که با بهره گیری از منابع زیرزمینی و چاه‌ها توانسته‌ایم این کسری را جبران کنیم.

عباسی ادامه داد: در واقع آب و فاضلاب استان مرکزی چهار اولویت برای گذر از شرایط بحرانی تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ تعریف کرده است که در مجموع باید ۷۵۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب شهرستان اراک با استفاده از منابع زیرزمینی اضافه و وابستگی به سد کاهش یابد.

وی تصریح کرد: میزان بارندگی‌های اخیر در شهرستان اراک ۹۵.۳ میلی متر بوده است که ۹۱ درصد آب در بخش کشاورزی و تنها ۹ درصد در شرب استفاده می‌شود از این رو عمده هدررفت آب در بخش کشاورزی است که مورد توجه نیست.

عباسی ادامه داد: ۱۴ تا ۱۵ درصد هدر رفت آب واقعی است و حدود ۱۰ درصد هدر رفت ظاهری است که شامل انشعاب غیر مجاز، کنتورهای فرسوده و کنتورهای مشکل دار است.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=70191

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.