آوین ویژه»

همه دلسوزان و نخبگان بوشهر به استاندار جدید کمک کنند حوزه‌های علمیه براساس تقوا، ایمان و معنویت باشند پروژه عمرانی جدید بدون تامین منابع مالی در فیروزکوه آغاز نمی شود جهاد اسلامی: طرح ترامپ برای کوچاندن اهالی غزه را به شکست می‌کشانیم بازار سرمایه سبز شد؛ رشد ۱۷ هزار و ۶۳۲ هزار واحدی شاخص کل فرمانده نداجا: نیروی دریایی در صحنه های بین المللی حرفه ای ظاهر می شود رایزنی تلفنی ولیعهد عربستان و وزیر خارجه جدید آمریکا حماسه نهم دی یک روز ماندگار در تاریخ سیاسی ایران است بن سلمان و روبیو در جده دیدار کردند آمریکا کشتی‌های ایران را هم تهدید کرد! برنامه‌های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد مُهر نایب خاص امام زمان (عج) در موزه حرم مطهر رضوی رونمایی شد تربت جام قهرمان و نائب قهرمان مسابقات کشتی با چوخه کشور شد سازمان ملل: اسرائیل باید تخریب خانه‌های فلسطینی در کرانه باختری را متوقف کند حمله آمریکا به فرودگاه الحدیده در غرب یمن هشدار ترسناک به مردم ایران | دومینوی گرانی به حرکت در آمد استاندار اردبیل منصوب شد / مسعود امامی یگانه کیست؟ ۳۰۰ هزار تُن روغن خوراکی در گیلان توزیع شد

0

۵۴ درصد از مسکن روستایی قم مقاوم‌سازی شده است

  • کد خبر : 75886
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
۵۴ درصد از مسکن روستایی قم مقاوم‌سازی شده است

قم-مدیرکل بنیاد مسکن قم گفت: تاکنون ۵۴ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم‌سازی شده و تسهیلات ۴۵۰ میلیونی با سود ۴ درصد برای ادامه این روند در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اطهری درباره اجرای طرح هادی در روستاها گفت: تمام روستاهای استان که بیش از ۲۰ خانوار جمعیت دارند، دارای طرح هادی هستند. طبق قانون، این طرح‌ها هر ۱۰ سال یک‌بار بازنگری می‌شوند. امسال بازنگری ۱۷ روستا انجام شده و این روند هر سال ادامه خواهد داشت.

وی افزود: برای مشخص شدن اولویت‌ها، جلساتی با مسئولان محلی، ازجمله فرمانداری، بخشداری و شورای اسلامی برگزار می‌شود تا نیازهای هر روستا بررسی و در بودجه سال آینده لحاظ شود. این فرآیند کمک می‌کند که روستاهایی که نیاز به بازنگری دارند، در برنامه قرار گیرند و اقدامات لازم برای بهبود وضعیت آن‌ها انجام شود.

اطهری درباره نحوه واگذاری زمین در روستاها ادامه داد: بعد از تصویب چارچوب شناسایی متقاضیان در شورای برنامه‌ریزی استان، کمیته‌ای در هر شهرستان تشکیل می‌شود که ریاست آن بر عهده فرماندار است. اطلاع‌رسانی عمومی درباره شرایط واگذاری زمین در روستاها انجام می‌شود؛ ازجمله نصب بنر در روستاها برای آگاهی متقاضیان.

وی تأکید کرد: برخی افراد نسبت به این روند معترض بودند، اما فرآیند مستندسازی شده و اطلاع‌رسانی به‌طور کامل انجام می‌شود. متقاضیان واجد شرایط به بنیاد مسکن مراجعه کرده و پرونده تشکیل می‌دهند. این پرونده‌ها در کمیته مربوطه بررسی می‌شود و درصورتی‌که فرد متقاضی، ساکن روستا شناخته شود، زمین به او واگذار می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن قم گفت: پس از یک وقفه در نیمه اول سال، اکنون روند واگذاری زمین‌ها ادامه دارد و تاکنون ۳۳۰ قطعه زمین به متقاضیان واگذار شده است. این واگذاری همچنان در حال انجام بوده و پرونده‌ها به‌صورت مستمر بررسی و تکمیل می‌شود.

اطهری درباره مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی اظهار داشت: تاکنون ۵۴ درصد از مسکن روستایی استان مقاوم‌سازی شده است. از سال ۱۳۸۴ تاکنون، نزدیک به ۱۰ هزار واحد از تسهیلات مسکن روستایی بهره‌مند شده‌اند.

وی با اشاره به میزان وام مسکن روستایی افزود: در حال حاضر، مبلغ تسهیلات مسکن روستایی ۴۵۰ میلیون تومان با سود ۴ درصد است. این وام فرصت بسیار خوبی برای روستاییان فراهم کرده تا واحدهای خود را بازسازی کرده یا در صورت نیاز، خانه‌های جدیدی با استانداردهای فنی احداث کنند.

اطهری تأکید کرد: سهمیه استان در این زمینه مشخص است و بانک‌های عامل تعیین شده‌اند. هر فردی که پروانه ساخت دریافت کند، می‌تواند از این تسهیلات برای مقاوم‌سازی یا ساخت‌وساز جدید بهره ببرد. بنیاد مسکن آمادگی کامل دارد که این وام را در اختیار متقاضیان قرار دهد تا روند مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی با سرعت بیشتری انجام شود.

مدیرکل بنیاد مسکن قم درباره وضعیت اسناد خانه‌های روستایی گفت: برخی خانه‌های روستایی هنوز سند تک‌برگ ندارند و مالکان آن‌ها از طریق بنچاق‌های قدیمی مالکیت خود را اثبات می‌کنند. اما برای دریافت وام و تسهیلات، نیازی به داشتن سند تک‌برگ نیست.

وی تصریح کرد: طبق قانون جدید، تمامی املاک شهری و روستایی باید ظرف دو سال سند تک‌برگ دریافت کنند. بنیاد مسکن و اداره ثبت اسناد استان، برای تسهیل این فرآیند، همکاری مشترکی دارند و تاکنون سند ۱۷۰۰ واحد روستایی صادر شده است.

اطهری از روستاییان خواست که هرچه زودتر برای دریافت سند اقدام کنند، زیرا در آینده، در صورت وقوع دعاوی حقوقی، ممکن است ادعای مالکیت آن‌ها بدون سند پذیرفته نشود.

وی تأکید کرد: بااین‌حال، برای دریافت تسهیلات، نیازی به سند تک‌برگ نیست. حتی اگر فردی تنها قولنامه داشته باشد، درصورتی‌که مالکیت او توسط دهیاری تأیید شود و پروانه ساخت دریافت کند، می‌تواند از تسهیلات بانکی بهره‌مند شود. مبلغ این تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومان است و مانند تسهیلات نهضت ملی مسکن، به‌صورت مرحله‌ای پرداخت می‌شود.

اطهری درباره گازرسانی به روستای امامزاده اسماعیل کهک گفت: این روستا، تنها روستای باقی‌مانده استان قم است که تاکنون از گاز بهره‌مند نشده بود. در دهه فجر امسال، عملیات گازرسانی به این روستا کلنگ‌زنی شد و این پروژه با همکاری اداره گاز در حال اجراست.

وی توضیح داد: بنیاد مسکن وظیفه دارد از روستاییان در حوزه زیرساختی حمایت کند. در برخی موارد، امکان تخصیص بخشی از درآمد فروش زمین برای تأمین خدمات زیربنایی وجود دارد. در این روستا، پیشنهاد شده بود که زمین‌های مسکونی به‌صورت آزاد واگذار و درآمد حاصل از آن، به اداره گاز برای اجرای شبکه داخلی گاز اختصاص یابد، اما این پیشنهاد در کارگروه امور زیربنایی رد شد.

وی افزود: بااین‌حال، سایر کاربری‌های زمین، طبق نظر شورای اسلامی و افراد محلی، می‌تواند با قیمت کارشناسی خریداری شود و مبلغ آن برای اجرای شبکه گاز مورد استفاده قرار گیرد. بنیاد مسکن در این زمینه آمادگی دارد تا با هماهنگی‌های لازم، شرایط لازم را برای تکمیل پروژه گازرسانی در این روستا فراهم کند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=75886

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.