آوین ویژه»

بازگشت ساعت کاری دانشگاه تربیت مدرس به روال عادی از ۱۶ فروردین حماس: آماده گفتگو با دولت ترامپ هستیم برگزاری ششمین جلسه از «سینما رو به آینده» در اولین شب زمستان تکذیب در دسترس بودن اطلاعات تمامی صادرکنندگان از سوی گمرک مشکلات در استان تهران حریف می طلبد/ معتمدیان چه راهکاری دارد؟ چطور فیلترینگ تمدن ایرانی را از بزنگاه‌های جهانی حذف می‌کند؟ بازارهای جهانی چشم‌انتظار انتخابات آمریکا گسل بی‌اعتمادی بین آمریکا و اروپا؛ چرا ترامپ، متحدان را تحقیر می کند؟ ورود «صیاد» به اکران؛ این «عینک قرمز» خریدار ندارد مناسب سازی تردد معلولین در گچساران اجرایی نشده است؛ ضعف همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات جامعه هدف بازگشت مخالف سرسخت ایران به وزارت خارجه آمریکا/ فشار حداکثری علیه ایران افزایش می‌یابد؟ ارتش لبنان به نقاط مرزی با سوریه نیرو و تجهیزات نظامی اعزام کرد طرح «یک شب زندگی به سبک رزمندگی» در یادمان‌های دفاع مقدس اجرا شد اولین سالگرد ارتحال «حجت الاسلام سید محمدهادی هادی» مجاهد افغانستانی در قم برگزار شد نمایشنامه‌های تئاتر مقاومت نباید سفارشی باشند شهدا در دفاع از دین و ارزش‌های الهی تا پای جان ایستادگی کردند استان خوزستان پلاتوی استاندارد تئاتر ندارد؛ انفعال انجمن‌های هنرهای نمایشی! رویترز: آلمان رهبری مذاکرات اروپا برای کاهش تحریم های سوریه را برعهده خواهد داشت

0

«تفسیر تسنیم» آیت الله جوادی فرصتی بی‌مانند برای جامعه علمی فراهم کرد

  • کد خبر : 80845
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
«تفسیر تسنیم» آیت الله جوادی فرصتی بی‌مانند برای جامعه علمی فراهم کرد

قم- استاد حوزه علمیه قم گفت: اثر «تفسیر تسنیم» آیت الله جوادی آملی فرصتی بی‌مانندی برای جامعه علمی فراهم کرده تا با بهره‌گیری عملی از آن، گره‌هایی از مسائل دینی، اجتماعی و فکری معاصر گشود.

حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در بررسی روند تکامل علوم در حوزه‌های علمیه، می‌توان به وضوح مشاهده کرد که میراثی ارزشمند و بی‌بدیل از تلاش‌های علمی در رشته‌های مختلف شکل گرفته به‌ویژه در حوزه تفسیر قرآن کریم انباشته شده است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن بیان کرد: در گذر زمان، آثار برجسته و ماندگاری پدید آمده‌اند که همچنان پرتویی از خود بر فضای علمی و معرفتی می‌افکنند و یکی از درخشان‌ترین نمونه‌ها در این میان، تفسیر المیزان از آیت الله جوادی آملی است که جایگاه ویژه‌ای در مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام) دارد و با ظهور تفسیر تسنیم، افق‌های جدیدی را بر این عرصه گشوده است.

وی ابراز کرد: تفسیر تسنیم نه تنها ادامه راه المیزان محسوب می‌شود، بلکه می‌توان آن را توسعه‌ای کیفیت‌محور و تحولی عمیق در شیوه‌های تفسیری دانست و این اثر با ساختار بدیع و نوآوری‌های متعدد خود، ابعاد جدیدی به تفسیر قرآن افزوده و رویکردهای سنتی را به مرحله‌ای پیشرفته‌تر ارتقا داده است.

حجت الاسلام بهمنی عنوان کرد: یکی از خصوصیات برجسته تفسیر تسنیم، گنجاندن مفهوم فضای نزول در روش‌های تفسیری آیات است که این مفهوم با رویکردی جامع‌تر، افق‌هایی فراتر از متن قرآن را در نظر می‌گیرد و برای دستیابی به عمق دلالت و مقصود آیات به بسترهای فرامتنی نیز توجه دارد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن ادامه داد: این نگاه نوآورانه که توسط آیت‌الله جوادی آملی ابداع و معرفی شده است، تفاوتی قابل ملاحظه با رویکردهای متن‌محور سنتی دارد که غالباً زمینه تاریخی و اجتماعی نزول آیات را کمتر مورد توجه قرار می‌دادند.

وی تصریح کرد: آیت الله جوادی آملی از طریق توضیح فضای نزول آیات، تلاش کرده‌اند تا معانی تازه و پیام‌های عمیق‌تری را استخراج کنند؛ امری که گاه فقط با تمرکز به متن محض قرآن ممکن نبود و این رویکرد نوین راه را برای فهم عمیق‌تر قرآن کریم هموار کرده و امکان پیوند مفاهیم قرآنی با زندگی معاصر را فراهم ساخته است.

حجت الاسلام بهمنی گفت: تفسیر تسنیم به دلیل رویکرد علمی و دیدگاه گسترده خود، تحسین و توجه فراوانی را از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و دیگر اندیشمندان به خود جلب کرده است و این اثر گرانسنگ فرصتی بی‌مانند برای جامعه علمی فراهم کرده تا با بهره‌گیری عملی از آن، گره‌هایی از مسائل دینی، اجتماعی و فکری معاصر گشوده شود.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن افزود: در قلب این تفسیر، نظریات بنیادین و راهبردی وجود دارند که علی‌رغم محدودیت تعداد، از عمق دانش و ظرفیت بالایی برای تحلیل مسائل روز برخوردارند و اهمیت این نظریات به اندازه‌ای است که استخراج، بررسی و کاربرد آن‌ها می‌تواند مبنای حل چالش‌های معاصر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود مراکز علمی داخلی و بین‌المللی اقدام به تشکیل کارگروه‌های تخصصی برای استخراج و تحلیل این نظریات کنند، چراکه چنین تیم‌هایی می‌توانند با تمرکز بر آرای تفسیری آیت‌الله جوادی آملی، به بررسی دقیق‌تر این دیدگاه‌ها پرداخته و آن‌ها را قابل فهم‌تر و عملیاتی‌تر سازند.

حجت الاسلام بهمنی عنوان کرد: با وجود اینکه بسیاری از این نظریات به صورت ضمنی در لابه‌لای مباحث تفسیری مطرح شده‌اند، قابلیت شرح بیشتر و توسعه عمیق‌تر دارند و همچنین امکان تعامل مستقیم با مؤلف برای تأیید اعتبار و تکمیل نظریات، فرصتی کم‌نظیر ایجاد می‌کند که می‌تواند این فرآیند را غنی‌تر سازد.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن اذعان کرد: اجرای چنین برنامه‌ای نه تنها دریچه‌ای به روی نقد سازنده و تقویت این نظریات می‌گشاید، بلکه راه را برای استفاده عملی از این اندیشه‌ها جهت رفع مشکلات جامعه اسلامی فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: افزون بر این، چنین اقدامی می‌تواند الگوی موفقی برای بهره‌گیری از ذخایر علمی دانشمندان اسلامی باشد و هدف از گردآوری و تدوین این نظریات تنها خلاصه‌سازی یا کاهش حجم تفسیری بزرگ مانند تسنیم نیست؛ بلکه یافتن و آشکار ساختن جواهرهای نهفته در دل آن است.

حجت الاسلام بهمنی ادامه داد: یک رویکرد پژوهشی هدفمند از این دست می‌تواند این نظریات را به ابزارهایی عملی تبدیل کند که برای رفع چالش‌های نظری و عملی نظام اسلامی مفید واقع شوند. امید که این مسیر با موفقیت طی شود.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=80845

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.