آوین ویژه»

بررسی پوشش رسانه‌ای حادثه بندر شهید رجایی در شبکه دو ملکه ایرانی امنیت گوگل به اقدام فریب‌کارانه مایکروسافت واکنش نشان داد نگاه شاعرانه مستند رویای یحیی به قهرمان جبهه مقاومت حکایت تولد تلگرام؛ پیام‌رسانی با ۹۵۰ میلیون کاربر هشدار زرد آلودگی هوا در تهران، اصفهان و کرج توسعه گردشگری همدان با کمک مستند تیزر فصل جدید برنامه «محفل» منتشر شد اجرای پروژه‌های دستیار هوش مصنوعی و توسعه بازار متاورس در مناطق آزاد بمباران شدید نبطیه+ فیلم الاتحاد کلبا آب پاکی را روی دست استقلال ریخت/ قایدی را پس نمی‌دهیم سریال‌های «راز الموت» و «فوق ستاره» در شبکه نمایش خانگی جشنواره هنرهای تجسمی تا ۳۰ آذر تمدید شد ماشین آلات فرسوده موجب بهره وری پایین معادن در خراسان جنوبی شده است اعلام محل تشییع و تدفین ۹ شهید گمنام در استان یزد رخت پاییزی بر تن «طاقبستان» یک کارگر در ریزش معدن کلات آزاد شهر جان باخت و۲نفرمصدوم شدند فوری | یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به حساب این دهک ها واریز شد + روش دریافت چرا تولید آیفون‌های اقتصادی متوقف شد؟

1

باید در گفتار خود نسبت به اطرافیان عدالت داشته باشیم

  • کد خبر : 82882
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۳۱
باید در گفتار خود نسبت به اطرافیان عدالت داشته باشیم

قزوین- یک کارشناس مذهبی با اشاره به آیه ۱۵۲ سوره مبارکه انعام، گفت: همه باید به دنبال رعایت عدالت در گفتار، بیان و قضاوت های خود نسبت به اطرافیان باشیم.

حجت الاسلام عباس اوتارخانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به آیه «وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ کَانَ ذَا قُرْبَی» اظهار کرد: در این آیه اشاره شده که وقتی نظر خود را می‌گویید، عدالت و انصاف را رعایت کنید، هرچند دربارۀ نزدیکانتان باشد.

وی افزود: این آیه در اوج کوتاه بودن شامل بسیاری از قوانین سخن گفتن انسان است و نیاز است همه ما به این دستور الهی دقت کنیم.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه کلمه عدل در معنای کلی به معنای قرار دادن هرچیزی در سرجای خود است، افزود: عدل یعنی انسان از افراط و تفریط دوری کرده و خود را در مسیر صحیح قرار دهد.

وی با بیان اینکه عدالت گفتار می تواند به معنای این باشد که انسان چه کلامی را در کجا به کار ببرد، تصریح کرد: وقتی انسان کلامی را به کار می برد و قضاوتی می کند نزدیک بودن یا دور بودن گوینده نسبت به آن فرد نباید گوینده را از مسیر درستی و راستی خارج کند.

حجت الاسلام اوتارخانی ادامه داد: همانطور که باید مراقبت کنیم که عواطف ما نسبت به نزدیکان ما باعث اظهارنظر غلط، خروج از مسیر درست و مبالغه آمیز نباشد باید مراقب کنیم که سخن ما نسبت به کسانی که با آنها زاویه داریم نیز از مسیر درست خارج نشود.

وی با بیان اینکه این نکته را در سیره بزرگان و علما و اهل بیت هم مشاهده میکنیم، اضافه کرد: نمونه آن را در داستان حضرت عیسی و حواریون در مشاهده لاشه یک سگ می بینیم و مشاهده میکنیم که در حالی که همه از بوی بد لاشه ابراز ناراحتی میکردند حضرت از زاوایه متفاوتی به زیبایی های حیوان نگاه می کند و این نشان می دهد وقتی دگران بدی صحنه را می بینند پیامبر خدا خوبی و زیبایی را در کنار صحنه بد می بیند.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه این آیه در خصوص مسائل سیاسی، اقتصادی و احزاب کارایی زیادی دارد، ادامه داد: احزاب به خاطر رقابت سیاسی که با همدیگر دارند ممکن است حرفهایی در مورد هم بزنند اما نکات خوب و به جای همدیگر را نبییند.

وی تاکید کرد: گاهی فردی شاید در نقد حزب مقابل حرفی را بزند اما باید کارهای خوب آن حزب و جریان مقابل را دیده و بگوید و این عدالت در گفتار خواهد بود.

حجت الاسلام اوتارخانی خاطرنشان کرد: سیره مقام معظم رهبری نیز همواره همین بوده است و می بینیم که همیشه در کنار انتقاداتی که به دولت ها می کنند محاسن و نقاط قوت دولت را نیز بیان می کنند.

وی در پایان یادآور شد: باید به دنبال رعایت عدالت در گفتار، بیان و قضاوت های خود نسبت به اطرافیان باشیم.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=82882

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.