آوین ویژه»

رئیس امارات: تمام قد در کنار سوریه ایستاده ایم اجرای طرح مشاوره دانش‌آموزان شاهد در استان همدان متروسواری پزشکیان بعد از راهپیمایی ۲۲ بهمن + عکس الگوریتم ایکس تغییر می‌کند؟ دین می‌خواهد خود مردم را «قدرتمند» و «میدان‌دار» کند بشار اسد میهمان پوتین شد + عکس شهادت ۵ لبنانی در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شهرکی در جنوب لبنان ادعای جنجالی نماینده مجلس درباره پول‌های بلوکه شده ایران جوایز متفاوت برای سریال‌های شبکه خانگی در جشنواره «دیدار» شهادت در راه خدا اصلی‌ترین گذرگاه رسیدن به معبودیت است مشکلات فنی سد باغکَل خوانسار تا شهریورماه رفع می‌شود ساکت الهامی نقره داغ شد! شورا سقف درآمدشهرسازی را کوتاه کند؛ غیب شدن یک ردیف درآمدی ورود کامیون‌های حامل کمک به غزه «هملت قاتل» فروردین به تئاتر شهر می‌آید؛ گرفتار شدن بین سرنوشت و توهم لزوم نظارت بیشتر بر عملکرد نانوایی ها در گیلان نخستین جشنواره نمای باران فراخوان داد احضار یک بازیکن به کمیته اخلاق به دلیل بحث جادوگری

1

کشف شواهدی از سکونت ۸۰ هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

  • کد خبر : 83651
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۲۸
کشف شواهدی از سکونت ۸۰ هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

خرم‌آباد – مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان از کشف شواهدی از سکونت ۸۰ هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، عطا حسن‌پور شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: کاوش‌های باستان‌شناسی اخیر در غار «قمری» واقع در این استان، به کشف شواهد ارزشمندی از سکونت انسان در بازه زمانی ۴۰ تا ۸۰ هزار سال پیش و همچنین دوره‌های اواخر پیش از تاریخ، تا تاریخی پس از آن منجر شده است.

وی افزود: این کاوش‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه سال جاری با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و زیر نظر فریدون بیگلری از موزه ملی ایران و سونیا شیدرنگ از دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده است.

کشف شواهدی از سکونت ۸۰ هزار سال پیش انسان در غار «قمری» خرم‌آباد

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان، تصریح کرد: یافته‌های اولیه نشان‌دهنده توالی فرهنگی کم‌نظیر در این غار است که از دوره پارینه‌سنگی میانه تا دوره‌های تاریخی را در بر می‌گیرد.

حسن پردازه، تصریح کرد: بر اساس گفته تیم کاوش این مجموعه، آثار به‌دست‌آمده از دوره پارینه‌سنگی میانه شامل ابزارهای سنگی، استخوان‌های حیوانات شکار شده مانند بز کوهی و گوزن و بقایای اجاق آتش است.

وی گفت: بر اساس برخی آثار به‌دست‌آمده توسط متخصصین پارینه‌سنگی، به‌احتمال فراوان این آثار متعلق به انسان‌های نئاندرتال است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان، افزود: کشف سفال‌های نخودی منقوش و قرمزرنگ از دوره مس‌سنگی (بیش از ۵۵۰۰ سال پیش) نشان‌دهنده تداوم استفاده از غار توسط دامداران این دوره و توسعه فناوری سفال در این دوره است.

حسن‌پور، اضافه کرد: همچنین آثاری از دوره‌های دیگر مثل عصر آهن، دوره سلوکی و اشکانی نیز در این غار باستانی یافت شده است.

وی اضافه کرد: یک پناهگاه صخره‌ای نیز در مجاورت غار شناسایی شده که آثاری از سکونت دوره پارینه‌سنگی میانه و دوره مس‌سنگی یافت شده که احتمالاً هم‌زمان با سکونت در غار مورد استفاده ساکنان قمری بوده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی لرستان با اشاره به اینکه پیش‌ازاین نیز این غار دو بار مورد کاوش قرار گرفته، بیان داشت: نخستین‌بار در سال ۱۳۴۴ توسط فرانک هُل، باستان‌شناس آمریکایی و دومین بار در سال ۱۳۹۰ توسط بهروز بازگیر این کاوش‌ها انجام شده است

حسن‌پور، تصریح کرد: یافته‌های جدید ازجمله شواهد غنی از سکونت نئاندرتال‌ها در منطقه، غار را به نقطه کانونی برای مطالعه تحولات فرهنگی و زیستی در لرستان و غرب ایران تبدیل کرده است.

وی عنوان کرد: ادامه کاوش‌ها در غار قمری ممکن است به کشف بقایای استخوانی انسان‌های نئاندرتال و دیگر شواهد باستان‌شناسی از این دوره کم شناخته بیانجامد که افق‌های تازه‌ای در پژوهش‌های پارینه‌سنگی ایران و خاورمیانه خواهد گشود.

بنابراین گزارش، غار قمری در سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۱۴۴ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=83651

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.