آوین ویژه»

از ظرفیت هنر و ادبیات برای بیان اندیشه‎ های فلسفی مان استفاده نمی‌کنیم زیست اخلاقی با حیوانات از منظر اسلام و مسیحیت به نقد و نظر گذاشته می‌شود رسانه‌ها باید در راستای توسعه استان و ایجاد امید و نشاط همکاری کنند کشاورزی پیشرو در تحقق شعار سال؛ نقشه راه ۱۴۰۴ برای خودکفایی غذایی چیست تحریر الشام چگونه به وجود آمد؟ اصلاح‌ نقاط حادثه‌خیز راه‌های روستایی هرمزگان درحال انجام است‌ افزایش دستگیری دلالان بلیت در نوروز امسال نتایج پذیرش در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی اعلام شد دردسر دولت با ناتزازی بودجه سال آینده |راهکار دولت برای جبران کسری بودجه ۱۴۰۴ چیست؟ پنجمین رویداد شکوه مادری در استان بوشهر برگزار می‌شود سرپرست مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس منصوب شد اولین پنل خورشیدی پوشیدنی دنیا / دیگر نگران اتمام شارژ گوشی خود نباشید تشکیل کارگروه ویژه برای ارتقای جایگاه زنان در لرستان فوری/ استعفانامه ظریف به پزشکیان رسید از حواشی نشست خبری تا جزئیات مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ترتیل خوانی قرآن در کاشمر باهنر: تورمی که داریم در ۲۰۰ سال گذشته سابقه نداشته! + فیلم بومی گزینی در اولویت مناطق نفت و گاز دهلران قرار گیرد

0

ثبت درختان کهنسال سیستان و بلوچستان در فهرست میراث ملی طبیعی کشور

  • کد خبر : 85269
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
ثبت درختان کهنسال سیستان و بلوچستان در فهرست میراث ملی طبیعی کشور

زاهدان- مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان از ثبت درختان کهنسال استان در فهرست میراث ملی طبیعی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی طهرانی مقدم صبح امروز پنج شنبه در جمع اصحاب رسانه، افزود: در جلسه‌ای که اخیراً به منظور ثبت درختان کهنسال برگزار شد، پرونده درختان کهنسال سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و در فهرست میراث ملی طبیعی کشور ثبت شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: از جمله این موارد، درخت گز کهنسال زیارت حضرت ابوالفضل (ع) واقع در شهرستان هامون و دو درخت کهنسال بنه دره بستن واقع در شهرستان میرجاوه است که در میراث ملی طبیعی کشور به ثبت رسیدند.

وی ادامه داد: درخت گز زیارت حضرت ابوالفضل (ع) با میانگین سنی ۴۵۰ تا ۵۰۰ سال واجد ارزش ثبت شناخته شده است.

به گفته طهرانی مقدم، درخت گز از جمله درختانی است که به دلیل مقاومت بالا در برابر خشکی، شوری و شرایط سخت محیطی، در مناطق بیابانی و نیمه‌بیابانی مانند سیستان و بلوچستان به وفور یافت می‌شود.

وی اضافه کرد: از جمله ویژگی‌های مهم درختان کهنسال گز می‌توان به عمر طولانی، ریشه‌های عمیق (این درختان دارای ریشه‌های گسترده و عمیق هستند که به آن‌ها امکان جذب آب از عمق زمین را می‌دهد) و مقاومت بالا (در برابر بادهای شدید، کم‌آبی و خاک‌های شور بسیار مقاوم هستند) اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: درختان کهنسال، به‌ویژه درختان گز در سیستان، از گذشته تا امروز مورد احترام و تقدس مردم قرار داشته و جایگاه ویژه‌ای دارند.

این مقام مسؤول تصریح کرد: درخت گز زیارت ابوالفضل (ع) نیز یکی از همین درختان است که باورهای متعددی پیرامون آن شکل گرفته، این درخت به عنوان نماد استقامت در برابر سختی‌ها شناخته می‌شود، زیرا در برابر شرایط سخت طبیعی همچنان پا برجاست.

وی خاطرنشان کرد: این درخت نه تنها به دلیل عمر طولانی و استقامتش در برابر شرایط سخت اقلیمی ارزشمند است، بلکه مردم منطقه این درخت را مقدس دانسته و برخی برای حاجت‌خواهی یا نذر به آن مراجعه می‌کنند و گاهی پارچه یا نوارهایی به شاخه‌های آن بسته می‌شود که نوعی رسم نیایش و طلب دعا محسوب می‌شود.

طهرانی مقدم، گفت: شاخه‌های تنومند و پراکنده، که برخی از آن‌ها دارای انحنا شده‌اند، به خوبی پایداری و استقامت این درخت را نشان می‌دهد.

وی افزود: درختان بنه دره بستن با میانگین سنی ۵۷۰ تا ۷۳۰ سال نیز جزو مواردی بود که واجد ارزش ثبت در میراث ملی شناخته شدند.

وی اظهار کرد: «در بستن» در دهستان جون آباد و در نزدیکی روستای چاه گوریک واقع شده، این دره با طبیعتی چشم‌نواز میزبان درختان بنه فراوانی هست، درختان بنه ثبت شده از جمله کهنسال‌ترین نمونه‌های شناخته شده در منطقه هستند.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=85269

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.