آوین ویژه»

احتمالات صعود پرسپولیس در صورت تساوی مقابل النصر نقش اخبار اقتصادی در تصمیم‌گیری‌های روزمره خانواده‌ها آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران را اعمال کرد مبلغ دین باید با اخلاق خوش و سعه صدر با مخالفان و نااهلان، رفتار کند قیمت جدید دلار رسما اعلام شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) مراسم وداع آستارایی ها با آلاله خوشنام مرد عنکبوتی پنجره‌ها را پاک می‌کند تولید قطعات موتور ایرباس و بویینگ در ایران حفر ۱۸ چاه جدید در تهران؛ تمهیدات آبفا برای تابستان کم‌تنش استهلاک شدید خودروها به دلیل وضعیت وخیم جاده ها؛ تنها راه رفع مشکل مشارکت بخش خصوصی است تهرانی‌ها منتظر باد شدید و رعدوبرق باشند بزرگداشت سردار شهید «علی غیور اصلی» ناجی خوزستان در مشهد یک خبرنگار خارجی نام سرمربی پرسپولیس را افشا کرد + عکس حسرت بوژوویچ تمدید شد! خبر جدید از رجیستری آیفون‌های وارداتی رزمایش ملی سفارتخانه مقاومت آغاز به کار کرد + تیزر پیش بینی قیمت دلار با توجه به سیگنال انتخابات آمریکا حمله مقاومت با خمپاره به مرکز تجمع نظامیان صهیونیست + فیلم

0

امام علی (ع) و ائمه اطهار(ع) مصداق اتم و اکمل صادقین هستند

  • کد خبر : 90714
  • ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰:۲۷
امام علی (ع) و ائمه اطهار(ع) مصداق اتم و اکمل صادقین هستند

قم- استاد حوزه علمیه قم گفت: روایات متعدد دلالت دارند که امام علی (ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) مصداق اتم و اکمل صادقین هستند.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد میرعمادی با اشاره به آیه ۱۵ شریفه حجرات گفت: در این آیه می‌خوانیم إِنَّمَا ٱلمُؤمِنُونَ ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ باللَّهِ وَرَسُولِهِۦ ثُمَّ لَم یَرتَابُواْ وَجَٰهَدُواْ بِأَموَٰلِهِم وَأَنفُسِهِم فِی سَبِیلِ ٱللَّهِۚ أُوْلَٰٓئِکَ هُمُ ٱلصَّٰدِقُونَ

در حقیقت، مؤمنان کسانیاند که به خدا و پیامبر ایمان آورده‌اند، سپس هرگز شک و تردیدی به خود راه نداده‌اند و با اموال و جان‌های خود در راه خدا جهاد کرده‌اند. آنان راستگویانند.

وی با اشاره به شرح و تفسیر این آیه و معرفی راستگویان گفت: نکته مهمی که در آیه ۱۵ سوره حجرات مطرح شده، معرفی راستگویان (صادقین) است. تعبیر قرآن این است که کسانی که در ایمان، اعمال و گفتارشان صادق باشند، راستگویانند (أُولَٰٓئِکَ هُمُ ٱلصَّٰدِقُونَ).

حجت الاسلام میرعمادی گفت: این جمله در چندین آیه قرآن تکرار شده است، از جمله در سوره بقره آیه ۱۷۷ و این عبارت تأکید می‌کند که صداقت و راستگویی از ویژگی‌های برجسته مؤمنان حقیقی است و آن‌ها به دلیل این صفت، مورد رضایت خدا و پاداش الهی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به ضرورت همراهی با صادقین افزود: هرچند در این آیات به ویژگی‌ها و صفات «صادقین» پرداخته شده و آنان را به عنوان الگو معرفی کرده است، اما در آیه ۱۱۹ سوره توبه، مؤمنان را به همراهی با صادقین فرمان می‌دهد و می‌فرماید: یَا أَیُّهَا ٱلَّذِینَ آمَنُواْ ٱتَّقُواْ ٱللَّهَ وَکُونُواْ مَعَ ٱلصَّادِقِینَ ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از خدا بترسید و با راستگویان باشید.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مقصود از همراهی با صادقین، صرف همنشینی و معاشرت با آنان نیست، بلکه مقصود تبعیت و اطاعت از آنان است. بر همین اساس، فخر رازی، از مفسران بزرگ اهل سنت، می‌نویسد: همراهی با صادقین لازمه‌اش آن است که صادقین معصوم باشند، زیرا خداوند دستور همراهی با صادقین را بدون قید و شرط داده است.

وی بیان کرد: اگر «صادقین» معصوم نباشند و دچار اشتباه و خطا گردند، دستور همراهی با آنان بدون قید و شرط، نقض غرض است.

حجت‌الاسلام میرعمادی اضافه کرد: بنابراین، باید از کسی پیروی و همراهی کرد که از خطا و اشتباه مصون باشد، زیرا همراهی با صادقین تأثیر عمیقی بر ایمان و رفتار انسان دارد.

وی با بیان اینکه امام علی (ع) و دیگر ائمه اطهار (ع) مصداق کامل صادقین هستند افزود:

هرچند مفهوم صادقین عام است، اما فرمان همراهی با صادقین اقتضا می‌کند که مقصود گروه خاصی باشند که از مقام عصمت برخوردارند.

استاد حوزه علمیه قم گفت: همچنان که در حدیثی، پیامبر اکرم (ص) فرمود: عنوان صادقین مخصوص برادرم علی (ع) و اوصیاء بعد از او تا روز قیامت است.

وی ادامه داد: ابن عباس، شاگرد مکتب رسول خدا (ص)، می‌گوید: الصَّادِقِینَ هُوَ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ (ع) جابربن عبدالله انصاری از امام محمد باقر (ع) نقل می‌کند که آن حضرت فرمود: مقصود از صادقین، آل محمد (علیهم السلام) هستند. شما با آنان باشید.

حجت الاسلام میرعمادی تاکید کرد: روایات متعدد دیگری دلالت دارند که علی بن ابی طالب (ع) و دیگر ائمه اطهار (ع) مصداق اتم و اکمل صادقین هستند و وجه استدلال آن روشن است، زیرا تنها ائمه اطهار (ع) هستند که در جمیع اعمال و رفتار، گفتار و نیات صادق هستند و می‌توان به صورت مطلق از آنان تبعیت نمود و تمام امت مطیع امر و نهی آنان باشند.

وی تصریح کرد: صدق مطلق و معصومیت از هرگونه زلل و لغزش، اختصاص به امام علی (ع) و اولاد طاهرین او دارد و ما باید ملتزم و همراه آنان باشیم؛ نه جلو بیفتیم و نه عقب بمانیم. وَاللَّازِمُ لَهُمْ لَاحِقٌ، وَالْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ، وَالْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ.

استاد حوزه علمیه قم گفت: هر که با آنان همراه باشد، به مقصد می‌رسد و هر که از آنان پیشی گیرد، گمراه می‌شود و هر که از آنان عقب بماند، نابود می‌گردد.

لینک کوتاه : https://avindaily.ir/?p=90714

جویای نظرات شما هستیم

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین درج کامنت در آوین‌دیلی
  • کامنت‌های ارسالی شما، ابتدا توسط سردبیر آوینی ما بررسی خواهد شد.
  • اگر کامنت شما، حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.